FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about No 1 Rugby
Quiz about No 1 Rugby

No. 1 Rugby Trivia Quiz


This tests your rugby knowledge.

A multiple-choice quiz by simonc. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Rugby Union

Author
simonc
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
47,521
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Difficult
Avg Score
9 / 20
Plays
2580
Last 3 plays: Guest 99 (6/20), Guest 86 (5/20), Guest 86 (9/20).
- -
Question 1 of 20
1. In 1986 which All Black hooker was selected for the test match against France, was injured, replaced by Sean Fitzpatrick and never played a test match? Hint


Question 2 of 20
2. Which country have brothers Manu, Elisi, Kapa, Viliame and Fe'ao all played test rugby for? Hint


Question 3 of 20
3. Who were the Rugby Olympic Champions in 2000? Hint


Question 4 of 20
4. Where was New Zealand first-five (flyhalf) Andrew Mehrtens born? Hint


Question 5 of 20
5. What was the unusual feature in the centre of the park on the first test match between Manu Samoa and Fiji? Hint


Question 6 of 20
6. Which All Black was hit on the head with a flour bomb during the third test match between South Africa and New Zealand in 1981? Hint


Question 7 of 20
7. Which All Blacks father and grandfather both played rugby for New Zealand? Hint


Question 8 of 20
8. What country did Frano Botica represent during the 1999 World Cup Qualifying matches? Hint


Question 9 of 20
9. In what year did the All Blacks first beat South Africa in a test series in South Africa? Hint


Question 10 of 20
10. What nickname were All Blacks Richard White and Stan Hill both given? Hint


Question 11 of 20
11. In which country was former French fullback Serge Blanco born? Hint


Question 12 of 20
12. In which country would you find the Murrayfield Stadium? Hint


Question 13 of 20
13. What year did the All Blacks lose two tests matches in one day in different countries? Hint


Question 14 of 20
14. Which famous Welsh 'Williams' was a former junior Wimbledon tennis champion? Hint


Question 15 of 20
15. What was unusual about Billy Wallace's uniform during some of the tour games in the 'Originals' tour? Hint


Question 16 of 20
16. Who set the record when he retired in December 1995 for most test matches in their career, with 111 matches spanning from 1982-1995? Hint


Question 17 of 20
17. Which team won the first division 1 NPC in New Zealand? Hint


Question 18 of 20
18. What is the nickname of the Argentinian national rugby team? Hint


Question 19 of 20
19. Which player is believed to have invented the dive pass? Hint


Question 20 of 20
20. Which second five (inside centre) had the nickname of 'Helmet'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 22 2024 : Guest 99: 6/20
May 11 2024 : Guest 86: 5/20
Apr 26 2024 : Guest 86: 9/20
Apr 17 2024 : Guest 136: 0/20
Apr 17 2024 : Guest 49: 0/20
Apr 14 2024 : Guest 156: 0/20
Apr 13 2024 : Guest 176: 6/20
Apr 12 2024 : matthewpokemon: 15/20
Apr 11 2024 : Guest 31: 8/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1986 which All Black hooker was selected for the test match against France, was injured, replaced by Sean Fitzpatrick and never played a test match?

Answer: Bruce Hemara

2. Which country have brothers Manu, Elisi, Kapa, Viliame and Fe'ao all played test rugby for?

Answer: Tonga

3. Who were the Rugby Olympic Champions in 2000?

Answer: U.S.A.

They won it when it was last contested - 1924!
4. Where was New Zealand first-five (flyhalf) Andrew Mehrtens born?

Answer: Durban, South Africa

His father was playing first class rugby in South Africa at the time.
5. What was the unusual feature in the centre of the park on the first test match between Manu Samoa and Fiji?

Answer: A tree

6. Which All Black was hit on the head with a flour bomb during the third test match between South Africa and New Zealand in 1981?

Answer: Gary Knight

Luckily, Gary was a former Commonwealth Games wrestler and was able to play on.
7. Which All Blacks father and grandfather both played rugby for New Zealand?

Answer: Liam Barry

8. What country did Frano Botica represent during the 1999 World Cup Qualifying matches?

Answer: Croatia

He was eligible to play through a Croatian Grandmother.
9. In what year did the All Blacks first beat South Africa in a test series in South Africa?

Answer: 1996

In 1928 the series was drawn 2-2.
10. What nickname were All Blacks Richard White and Stan Hill both given?

Answer: Tiny

The nickname wa a reference to their tall physique.
11. In which country was former French fullback Serge Blanco born?

Answer: Venezuela

12. In which country would you find the Murrayfield Stadium?

Answer: Scotland

13. What year did the All Blacks lose two tests matches in one day in different countries?

Answer: 1949

The All Blacks lost to South Africa in South Africa and the players left behind lost to Australia in New Zealand.
14. Which famous Welsh 'Williams' was a former junior Wimbledon tennis champion?

Answer: JPR

15. What was unusual about Billy Wallace's uniform during some of the tour games in the 'Originals' tour?

Answer: He wore a hat

16. Who set the record when he retired in December 1995 for most test matches in their career, with 111 matches spanning from 1982-1995?

Answer: Phillippe Sella

Monsieur Sella was a French representative. Jason Leonard (England) broke that record in 2003.
17. Which team won the first division 1 NPC in New Zealand?

Answer: Bay of Plenty

They have not won it since!
18. What is the nickname of the Argentinian national rugby team?

Answer: Pumas

19. Which player is believed to have invented the dive pass?

Answer: Danie Craven

20. Which second five (inside centre) had the nickname of 'Helmet'?

Answer: Tim Horan

A reference to a haircut he once adopted.
Source: Author simonc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us