FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pick The Player
Quiz about Pick The Player

Pick The Player Trivia Quiz


Can you match these rugby greats with the positions they played?

A matching quiz by kino76. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Rugby Union

Author
kino76
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
383,449
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
199
Last 3 plays: Rezziuq22 (7/10), Guest 86 (10/10), Guest 185 (2/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Serge Blanco - France (1980-1991)  
  Wing
2. Phil Kearns - Australia (1989-1999)  
  Prop
3. Zinzan Brooke - New Zealand (1987-1997)  
  Lock
4. Brian O'Driscoll - Ireland (1999-2014)  
  Hooker
5. Hugo Porta - Argentina (1971-1990)  
  Scrum-half
6. Os du Randt - South Africa (1994-2007)   
  Flank
7. Gareth Edwards - Wales (1967-1978)  
  Fly-half
8. Finlay Calder - Scotland (1986-1991)  
  Centre
9. Rory Underwood - England (1984-1996)  
  Number 8
10. Marco Bortolami - Italy (2001-2015)  
  Fullback





Select each answer

1. Serge Blanco - France (1980-1991)
2. Phil Kearns - Australia (1989-1999)
3. Zinzan Brooke - New Zealand (1987-1997)
4. Brian O'Driscoll - Ireland (1999-2014)
5. Hugo Porta - Argentina (1971-1990)
6. Os du Randt - South Africa (1994-2007)
7. Gareth Edwards - Wales (1967-1978)
8. Finlay Calder - Scotland (1986-1991)
9. Rory Underwood - England (1984-1996)
10. Marco Bortolami - Italy (2001-2015)

Most Recent Scores
Jul 01 2024 : Rezziuq22: 7/10
Jun 13 2024 : Guest 86: 10/10
May 30 2024 : Guest 185: 2/10
May 28 2024 : Guest 169: 8/10
May 27 2024 : Guest 165: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Serge Blanco - France (1980-1991)

Answer: Fullback

Serge Blanco played 93 tests for France from 1980 to 1991, of which 81 of these tests were at fullback. He scored 38 tries for France in his career and won a grand slam in the then named Five Nations championship in 1981 and 1987. He was inducted into the International Rugby Hall of Fame in 1997 and the IRB Hall of Fame in 2011.
2. Phil Kearns - Australia (1989-1999)

Answer: Hooker

Phil Kearns was capped 67 times by his country and captained the side ten times. He scored eight tries for the Wallabies and was involved in 50 victories out of the 67 test matches he played. He is one of a small hand full of players to have won the Ruby World Cup twice in his career, in 1991 and 1999.
3. Zinzan Brooke - New Zealand (1987-1997)

Answer: Number 8

Brooke played 58 times for New Zealand and scored 89 points, nine of those points were from drop kicks, which included a 48-metre monster drop kick during the 1995 World Cup semi final match against England.
4. Brian O'Driscoll - Ireland (1999-2014)

Answer: Centre

Brian O'Driscoll played 133 test matches for Ireland and captained them in 83 of those matches. He played eight tests for the British and Irish Lions (2001, 2005, 2009, 2013). He scored 46 tries in his career for the Irish and one for the Lions.
5. Hugo Porta - Argentina (1971-1990)

Answer: Fly-half

Hugo Porta played for Argentina 58 times and scored 590 points. He captained the side 34 times. Porta has been inducted into both the International Rugby Hall of Fame and IRB Hall of Fame. Apart from captaining the "Los Pumas", he also captained the South American Jaguar team in three tours to South Africa during isolation between the years of 1980-1984.
6. Os du Randt - South Africa (1994-2007)

Answer: Prop

Os du Randt played 80 tests for South Africa at loose head prop. He was a member of the Springbok World Cup winning squads of 1995 and 2007; the only member of the both squads to do so. His nickname Os means "Ox" in English.
7. Gareth Edwards - Wales (1967-1978)

Answer: Scrum-half

Sir Gareth Edwards played 53 test matches for Wales of which he captained thirteen and earned ten caps for the British Lions. During his Welsh career, Wales won the then Five Nations Championship seven times.
8. Finlay Calder - Scotland (1986-1991)

Answer: Flank

Calder played 34 tests for Scotland in between the years of 1986-1991 as well as three tests for the British Lions in 1989. Calder's twin brother Jim played for the Scottish and British Lions sides too, but the twins did not play on the same team together.
9. Rory Underwood - England (1984-1996)

Answer: Wing

Rory Underwood played 85 test matches for England and scored 210 points through 49 tries. He also scored one try in six test matches for the British and Irish Lions between 1989-1993. Underwood was a flight lieutenant in the Royal Air Force until 1999.
10. Marco Bortolami - Italy (2001-2015)

Answer: Lock

Marco Bortolami played an amazing 111 test matches for Italy. He made his debut for Italy against Namibia in 2001 and was made captain of the Azzurri in 2003 at the age of 22. At that point he was Italy's youngest ever captain. He scored seven tries in his career and retired in 2015.
Source: Author kino76

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us