FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ipswich Town FC
Quiz about Ipswich Town FC

Ipswich Town FC Trivia Quiz


A fun quiz for Ipswich Town fans.

A multiple-choice quiz by damienmaile. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Ipswich Town

Author
damienmaile
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
175,699
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
383
Last 3 plays: Guest 84 (5/15), Guest 185 (7/15), Guest 90 (8/15).
- -
Question 1 of 15
1. Has Ipswich Town ever been English League Champions (old First Division or Premier League)?


Question 2 of 15
2. 1977-78 season- Ipswich won the FA Cup, but who did they beat 3-1 in the semi final at Highbury? Hint


Question 3 of 15
3. 1974-75 season. Ipswich Town got to the semi final of the FA Cup, but they lost in a replay at Stamford Bridge. Who beat them? Hint


Question 4 of 15
4. Who was the Ipswich Town manager when they won the Second Division title in 1967-68? Hint


Question 5 of 15
5. After being promoted to the First Division in 1968, in which season was Ipswich Town relegated back down to the Second Division? Hint


Question 6 of 15
6. Ipswich Town were in the first ever Premier League season 1992-93.


Question 7 of 15
7. Which ex-Ipswich player was nicknamed Pele? Hint


Question 8 of 15
8. In 1980, Ipswich Town beat Manchester United 6-0 at home. Ipswich also missed three penalties in the match. Who was the Manchester United goalkeeper that day? Hint


Question 9 of 15
9. 1980-81 season. Ipswich reached the FA Cup semi final. Who beat them 1-0 at Villa Park? Hint


Question 10 of 15
10. Which team did Ipswich beat in the 1999-2000 First Division playoff final at Wembley? Hint


Question 11 of 15
11. Which one of the following ex-Ipswich players never won a full international cap? Hint


Question 12 of 15
12. 1980-81 season. Ipswich finished runners-up in the First Division. Who pipped them for the championship? Hint


Question 13 of 15
13. 1981-82 season. Ipwsich finished runners-up in the First Division for the second consecutive season. Who pipped them for the championship this time? Hint


Question 14 of 15
14. 1984-85 season. Ipswich Town beat Sheffield Wednesday 3-2 at home in a FA Cup 5th round replay. Who came on as a substitute to score the winner? Hint


Question 15 of 15
15. Ex-Ipswich defender Alan Hunter is related to ex-Leeds United defender Norman Hunter?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 10 2024 : Guest 84: 5/15
May 07 2024 : Guest 185: 7/15
Apr 05 2024 : Guest 90: 8/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Has Ipswich Town ever been English League Champions (old First Division or Premier League)?

Answer: Yes

Ipswich won the old First Division title in the 1961-62 season.
2. 1977-78 season- Ipswich won the FA Cup, but who did they beat 3-1 in the semi final at Highbury?

Answer: West Bromwich Albion

Goals from Brian Talbot, Mick Mills, and John Wark, secured the victory. Ipswich went on to beat Arsenal in the final.
3. 1974-75 season. Ipswich Town got to the semi final of the FA Cup, but they lost in a replay at Stamford Bridge. Who beat them?

Answer: West Ham United

After drawing the first match 0-0 at Villa Park, Ipswich Town lost the replay 3-1.
4. Who was the Ipswich Town manager when they won the Second Division title in 1967-68?

Answer: Bill McGarry

Bill McGarry joined Ipswich as manager in 1964, and left shortly after the title win to go and manage Wolves in November 1968.
5. After being promoted to the First Division in 1968, in which season was Ipswich Town relegated back down to the Second Division?

Answer: 1985-86

After 18 years in the top flight, Ipswich finally lost their battle to stay up; Ipswich had played all their matches and needed Arsenal to beat Oxford United but they didn't. Oxford won 3-0 to stay up themselves; and it was good bye Ipswich.
6. Ipswich Town were in the first ever Premier League season 1992-93.

Answer: True

Ipswich went up as Division Two champions the season before, to take their place in the first ever Premier League season.
7. Which ex-Ipswich player was nicknamed Pele?

Answer: Alan Brazil

The Ipswich fans nicknamed Alan Brazil, Pele.
8. In 1980, Ipswich Town beat Manchester United 6-0 at home. Ipswich also missed three penalties in the match. Who was the Manchester United goalkeeper that day?

Answer: Gary Bailey

Gary Bailey's dad Roy, was Ipswich Town goalkeeper when they won the First Division title in 1962.
9. 1980-81 season. Ipswich reached the FA Cup semi final. Who beat them 1-0 at Villa Park?

Answer: Manchester City

A Paul Power free kick in extra time was enough for Manchester City to reach the final.
10. Which team did Ipswich beat in the 1999-2000 First Division playoff final at Wembley?

Answer: Barnsley

Ipswich beat Barnsley 4-2 with goals from, Tony Mowbray, Richard Naylor, Marcus Stewart, and Martin Reuser.
11. Which one of the following ex-Ipswich players never won a full international cap?

Answer: Paul Cooper

Alan Hunter won 47 caps with Northern Ireland, Paul Mariner won 35 caps with England, and Ray Crawford won 2 caps with England. As an Englishman, goalkeeper Paul Cooper was unfortunate to be around at the same time as the likes of Peter Shilton, Ray Clemence, and Phil Parkes, and was never able to break into the England squad let alone the team.
12. 1980-81 season. Ipswich finished runners-up in the First Division. Who pipped them for the championship?

Answer: Aston Villa

Aston Villa won the championship with 60 pts, Ipswich second with 56 pts, and Arsenal third with 53 pts. It was the last season in which 2 pts were awarded for a win.
13. 1981-82 season. Ipwsich finished runners-up in the First Division for the second consecutive season. Who pipped them for the championship this time?

Answer: Liverpool

Liverpool won the championship with 87 pts, Ipswich second with 83 pts, and Manchester Utd third with 78 pts. It was the first season in which 3 pts were awarded for a win.
14. 1984-85 season. Ipswich Town beat Sheffield Wednesday 3-2 at home in a FA Cup 5th round replay. Who came on as a substitute to score the winner?

Answer: Alan Sunderland

With two minutes to go, Alan Sunderland popped up to score the winner even though he was miles offside, allegedly.
15. Ex-Ipswich defender Alan Hunter is related to ex-Leeds United defender Norman Hunter?

Answer: False

Although they were both hard as nails, they are not related.
Source: Author damienmaile

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us