FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ipswich Town FC History
Quiz about Ipswich Town FC History

Ipswich Town FC History Trivia Quiz


This is a quiz about the history of Ipswich Town Football Club. Good luck!

A multiple-choice quiz by silverginger. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Ipswich Town

Author
silverginger
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
112,274
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
295
- -
Question 1 of 10
1. In what year were the club formed? Hint


Question 2 of 10
2. Where did Ipswich Town first play their home games? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the club's first manager in their history? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these made the most League appearances for Ipswich? Hint


Question 5 of 10
5. Which season saw Ipswich win the League's top-flight title for the first time? Hint


Question 6 of 10
6. Two of Ipswich's 20th century managers had statues erected at Portman Road in their honour. Name the first one to have this honour bestowed upon them.

Answer: ( Two words, or just surname)
Question 7 of 10
7. Which team did Ipswich beat in 1964, to set the record for their biggest League victory? Hint


Question 8 of 10
8. How many League goals did Ted Phillips score in the 1956-57 season? Hint


Question 9 of 10
9. In which season did Ipswich first enter the Football League? Hint


Question 10 of 10
10. Who did Ipswich play in their first ever Premier League game? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year were the club formed?

Answer: 1878

Although formed in 1878, the club did not turn professional until 1936.
2. Where did Ipswich Town first play their home games?

Answer: Broom HIll

Ipswich played at Broom Hill between 1878-1883, then moved into Brook's Hall where they stayed until 1888 when they began playing at Portman Road.
3. Who was the club's first manager in their history?

Answer: Mick O'Brien

O'Brien was manager between 1936-37, until he was succeeded by Duncan (1937-55), Ramsey was manager between 1955-63, and Milburn took up the hotseat for a season until 1964.
4. Which of these made the most League appearances for Ipswich?

Answer: Mick Mills

Mick Mills made 591 League appearances between 1966-82.
5. Which season saw Ipswich win the League's top-flight title for the first time?

Answer: 1961-62

Ipswich took the title with 56 points from 42 games, 3 points ahead of second placed Burnley. This was their first ever League Championship.
6. Two of Ipswich's 20th century managers had statues erected at Portman Road in their honour. Name the first one to have this honour bestowed upon them.

Answer: Alf Ramsey

Both Ramsey and Robson had this done for them, and both went on to manage England, Ramsey between 1963-74, and also won the World Cup in 1966. Robson was England manager between 1982-90, and took England to the World Cup semi-finals in 1990. Both men have also received a nighthood. Ramsey became Sir Alf in 1970, and Robson, Sir Bobby in 2003.
7. Which team did Ipswich beat in 1964, to set the record for their biggest League victory?

Answer: Portsmouth

Ipswich beat Portsmouth 7-0 on 7th November, 1964.
8. How many League goals did Ted Phillips score in the 1956-57 season?

Answer: 41

This happened in the 1956-57 Division Three (South) season.
9. In which season did Ipswich first enter the Football League?

Answer: 1938-39

The club finished 7th out of 22 teams in the 1938-39 Division Three (South) season, with 44 points from 42 games.
10. Who did Ipswich play in their first ever Premier League game?

Answer: Aston Villa

The game ended 1-1 at Portman Road, in the inaugural Premier League season in 1992-93, but Ipswich struggled throughout the season, finishing 16th out of 22 teams, just 3 points away from the relegation zone.
Source: Author silverginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us