FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Football Club Managers
Quiz about Football Club Managers

Football Club Managers Trivia Quiz


Do you know which clubs these managers started their managerial careers at?

A multiple-choice quiz by deejay40. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. UK Football Teams

Author
deejay40
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
180,204
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
2057
- -
Question 1 of 10
1. Where did David O'Leary start his managerial career? Hint


Question 2 of 10
2. Where did David Moyes start his managerial career? Hint


Question 3 of 10
3. Bolton Wanderers appointed Sam Allardyce as their Manager in October 1999. Where did get a foothold on the managerial ladder? Hint


Question 4 of 10
4. Micky Adams was Manager of Leicester City from 2002 to 2004. Where did cut his managerial teeth? Hint


Question 5 of 10
5. Which club was Harry Redknapps' first managerial charge? Hint


Question 6 of 10
6. David Jones was Manager at Wolverhampton Wanderers from 2001 to 2004. His first managerial appointment was with Stockport County.


Question 7 of 10
7. Where did Graeme Souness start his managerial career? Hint


Question 8 of 10
8. Dario Gradi was appointed manager of Crewe Alexandra in August 1983. Where did he start his managerial career? Hint


Question 9 of 10
9. George Burley was manager at Derby County from 2003 to 2005. Where did he start his managerial career? Hint


Question 10 of 10
10. Where did Mick McCarthy begin his managerial career? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where did David O'Leary start his managerial career?

Answer: Leeds United

He was manager of Leeds United from October 1998 to June 2002 before moving on to Aston Villa.
2. Where did David Moyes start his managerial career?

Answer: Preston North End

He managed North End from January 1998 to March 2002, when he was appointed Manager at Everton.
3. Bolton Wanderers appointed Sam Allardyce as their Manager in October 1999. Where did get a foothold on the managerial ladder?

Answer: Blackpool

He managed Blackpool from July 1994 to May 1996, before moving on to Notts County.
4. Micky Adams was Manager of Leicester City from 2002 to 2004. Where did cut his managerial teeth?

Answer: Fulham

He mananged Fulham between August 1996 and September 1997 before moving on to Brentford, Brighton, and then Southampton.
5. Which club was Harry Redknapps' first managerial charge?

Answer: Bournemouth

Harry managed Bournemouth from October 1983 to June 1992. He was Manager at West Ham United from 1994 to 2001.
6. David Jones was Manager at Wolverhampton Wanderers from 2001 to 2004. His first managerial appointment was with Stockport County.

Answer: true

Jones began his managerial career on Merseyside with Southport as assistant manager (1988-89) and went on to Mossley and Morecambe (also as assistant manager) before being handed a chance in the Football League at Stockport County, where he was Manager from 1995 to 1997.
7. Where did Graeme Souness start his managerial career?

Answer: Glasgow Rangers

Souness managed Rangers from April 1986 to April 1991. He was Manager at Bklackburn Rovers from 2000 to 2004.
8. Dario Gradi was appointed manager of Crewe Alexandra in August 1983. Where did he start his managerial career?

Answer: Sutton United

Before going on to Crewe where he managed them in over 1,000 games, Gardi was at Sutton United 1976 to 1977 then Wimbledon from 1977 to 1981.
9. George Burley was manager at Derby County from 2003 to 2005. Where did he start his managerial career?

Answer: Ayr United

In 1990, he was appointed player/manager of Ayr United, but three years later he moved on to Falkirk as a player before returning to Motherwell as player/coach. 12 months on he was made his way back across the border again, this time to Ipswich Town, to become player/manager in June 1994.
10. Where did Mick McCarthy begin his managerial career?

Answer: Milwall

Before becoming manager of the Republic of Ireland, McCarthy was manager of Milwall between March 1992 and February 1996.
Source: Author deejay40

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. English Football Clubs Easier
2. English Football Teams Average
3. London Football Clubs Average
4. Midlands Football Tough
5. Famous Footy Fans [1] Easier
6. Merseyside Footy Very Difficult
7. Famous Footy Fans [2] Easier
8. Forever Blowing Bubbles Easier
9. Team's Year of Creation Difficult
10. A Match of Two Halves Very Easy
11. Sir Alex Ferguson Difficult
12. Former UK Football Clubs Average

6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us