FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Italian Football
Quiz about Italian Football

Italian Football Trivia Quiz


This is an average quiz with very interesting questions. Dedicated to Squadra Azzurra.

A multiple-choice quiz by jimbaggio. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Italy

Author
jimbaggio
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
38,011
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
2754
- -
Question 1 of 10
1. Francesco Totti has played for Roma.


Question 2 of 10
2. Juventus' veteran defender Ciro Ferrara has also played for which one of these clubs? Hint


Question 3 of 10
3. Champions League 1994-95: Milan beats AEK Athens 2-1. Who scored two goals for the Italian team? Hint


Question 4 of 10
4. Former striker Daniele Massaro played in World Cup 1994.


Question 5 of 10
5. In which of these competitions has Enrico Chiesa played for the Italian national team? Hint


Question 6 of 10
6. Roberto Baggio played in three World Cups and one European Championship.


Question 7 of 10
7. Gianluca Pagliuca has never played for which one of these clubs? Hint


Question 8 of 10
8. When Massimo Carrera left Juventus in 1996, which club did he move to? Hint


Question 9 of 10
9. World Cup 1994: in the Final's penalty shootout, the Italians who took a penalty were Baresi, Albertini, Baggio, Massaro and _________. What is the name of the other player? Hint


Question 10 of 10
10. Gianluca Pagliuca was the first team goalkeeper for Italy in World Cup 1994. Who was second? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 07 2024 : Guest 27: 10/10
Apr 05 2024 : Guest 176: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Francesco Totti has played for Roma.

Answer: True

2. Juventus' veteran defender Ciro Ferrara has also played for which one of these clubs?

Answer: Napoli

He was in Napoli along with Maradona, when his club won the serie A.
3. Champions League 1994-95: Milan beats AEK Athens 2-1. Who scored two goals for the Italian team?

Answer: Panucci

With two headers Christian Panucci helped his team beat the Greek side, in Stadio Nereo Rocco.
4. Former striker Daniele Massaro played in World Cup 1994.

Answer: True

Daniele Massaro played in World Cup 1994 at the age of 33. Milan's striker played in 6 games and scored against Mexico. He also missed a penalty against Brazil in final's penalty shootout.
5. In which of these competitions has Enrico Chiesa played for the Italian national team?

Answer: Euro 1996

6. Roberto Baggio played in three World Cups and one European Championship.

Answer: False

Baggio has played in three World Cups ('90,'94 and '98), but he hasn't played in a European Championship.
7. Gianluca Pagliuca has never played for which one of these clubs?

Answer: Napoli

The former international goalkeeper who currently plays for Bologna has played in two World Cups, USA 94 and France 98. He has also played for Sampdoria, and Inter until 1999.
8. When Massimo Carrera left Juventus in 1996, which club did he move to?

Answer: Atalanta

The former international defender played at Juventus from 1991-92 to 1995-96.
9. World Cup 1994: in the Final's penalty shootout, the Italians who took a penalty were Baresi, Albertini, Baggio, Massaro and _________. What is the name of the other player?

Answer: Alberico Evani

10. Gianluca Pagliuca was the first team goalkeeper for Italy in World Cup 1994. Who was second?

Answer: Marchegiani

Marchegiani had played in 3 games in USA 94. One as a sub against Norway, and two as a first team player, against Mexico and Nigeria.
Source: Author jimbaggio

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us