FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Leicester Legends
Quiz about Leicester Legends

Leicester Legends Trivia Quiz


This is the club I love, can you spot the Leicester City legends from the descriptions given.

A multiple-choice quiz by algernon1. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Leicester City

Author
algernon1
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
343,494
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
131
- -
Question 1 of 10
1. I was one of the Bloomfield boys. I played as an attacking midfielder. I was signed in 1971. On 25th February 2009 I was awarded an Honorary Freedom of the City of Leicester along with Englebert Humperdink & Sue Townsend. Who am I? Hint


Question 2 of 10
2. I made my debut for Leicester against Everton in May 1966 aged 16. In my 30 year career I made 1005 appearances along with 125 England appearances. Although I played at Wembley many times I only made one appearance in an F.A. Cup final; for Leicester against Manchester City in 1969. Which am I? Hint


Question 3 of 10
3. I made my debut for the Foxes against Blackpool on 9th September 1959. I won the World Cup with in England in 1966. After 10 minutes of the group game against Brazil at Guadalajara in 1970 I made a fantastic save from Pele. Who am I? Hint


Question 4 of 10
4. My nickname among the foxes faithful is Captain Fantastic. On a great day in May 1994 I made the "Rams" bleat. I was signed in 1986 by my old boss from Wigan Athletic, Brian Hamilton Can you name me? Hint


Question 5 of 10
5. I was born on 30th November 1960. I signed for Leicester City, my home town club, in 1977; I failed to score in any of my first ten games. I left for Everton in 1985. I am famous in Leicester for my crisp commercials. I won the 1986 world cup Golden Boot. If you can't think who I am go and see my family's stall in Leicester market. Who am I? Hint


Question 6 of 10
6. I once scored 6 goals in match; a 10-0 win over Portsmouth on 20th October 1928. I was signed by Peter Hodge in 1923. On 29th December 1934 aged 39 years 34 days (against Wolverhampton Wanderers) I became the oldest player to score for Leicester City. If you'rea fan of "Friends" I share a name with one of the characters. Who am I? Hint


Question 7 of 10
7. Norman Bullock signed me to replace Jack Lee in 1950. I was a prolific goalscoring inside left. In the 1956-57 season I scored a tremendous 44 goals in 42 matches. I was sold to Shrewsbury Town in 1958 having netted 265 goals in 321 games. Who am I? Hint


Question 8 of 10
8. I was born in Leicester and advanced to the first team through the academy. I made my debut on 8th March 1995 (against Queens Park Rangers). I made the first of my 62 England appearances whilst still playing for Leicester City. In March 2000 I moved to Liverpool. Who am I? Hint


Question 9 of 10
9. 2008-09: Oh what a season I had. I scored 20 goals before Christmas going on to score 32 in the season including back-to-back hat tricks. I was voted into the League One PFA team of the year. I signed for an undisclosed fee on 9th January 2006 and five years later joined Hull City on 1st January 2011 .Who am I? Hint


Question 10 of 10
10. He was one of the Bloomfield boys. He signed in 1971 from Chelsea. He scored the last goal of his Leicester career against Norwich City in January 1979. This game was made more memorable by the white tights he wore to protect against the freezing January weather. Can you name this wizardly winger? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I was one of the Bloomfield boys. I played as an attacking midfielder. I was signed in 1971. On 25th February 2009 I was awarded an Honorary Freedom of the City of Leicester along with Englebert Humperdink & Sue Townsend. Who am I?

Answer: Alan Birchenall

"The Birch" worked as an ambassador for the club after his retirement. The other 3 are all legends but none are from the Bloomfield era. He was awarded an MBE in 2008 for his charity work.
2. I made my debut for Leicester against Everton in May 1966 aged 16. In my 30 year career I made 1005 appearances along with 125 England appearances. Although I played at Wembley many times I only made one appearance in an F.A. Cup final; for Leicester against Manchester City in 1969. Which am I?

Answer: Peter Shilton

Peter Shilton although a goalkeeper scored against Southampton at the Dell October 1967. None of the others are Goalkeepers. He played in over 100 games for 5 different clubs: Leicester City, Stoke City, Nottingham Forest, Southampton and Derby County.
3. I made my debut for the Foxes against Blackpool on 9th September 1959. I won the World Cup with in England in 1966. After 10 minutes of the group game against Brazil at Guadalajara in 1970 I made a fantastic save from Pele. Who am I?

Answer: Gordon Banks

Although all four are players who have played in the World Cup, Gordon Banks is the only one to have a winner's medal. Gordon's international career was sadly ended in October 1972 by a car crash in which he lost the sight in his right eye. He did go on to play in America for 2 seasons before retiring.
4. My nickname among the foxes faithful is Captain Fantastic. On a great day in May 1994 I made the "Rams" bleat. I was signed in 1986 by my old boss from Wigan Athletic, Brian Hamilton Can you name me?

Answer: Steve Walsh

The great day in May 1994 was the First Division play off Final against Derby County (the Rams). This was the first time Leicester had won at Wembley. Previous Wembley appearances were in 1949 v Wolverhampton Wanderers, 1961 v Tottenham,1963 v Manchester United and 1969 v Manchester City (all were FA Cup Finals); also 1992 v Blackburn Rovers and 1993 v Swindon Town (both in the Division 1 play off finals).
5. I was born on 30th November 1960. I signed for Leicester City, my home town club, in 1977; I failed to score in any of my first ten games. I left for Everton in 1985. I am famous in Leicester for my crisp commercials. I won the 1986 world cup Golden Boot. If you can't think who I am go and see my family's stall in Leicester market. Who am I?

Answer: Gary Lineker

Gary headed the consortium who saved Leicester from going bankrupt in October 2002. He scored 48 goals for England in 80 appearances. After his retirement he worked in television hosting Match of the Day.
6. I once scored 6 goals in match; a 10-0 win over Portsmouth on 20th October 1928. I was signed by Peter Hodge in 1923. On 29th December 1934 aged 39 years 34 days (against Wolverhampton Wanderers) I became the oldest player to score for Leicester City. If you'rea fan of "Friends" I share a name with one of the characters. Who am I?

Answer: Arthur Chandler

The 10-0 win over Portsmouth in 1928 became Leicester's largest ever win. Although the other three are footballers none of them were born prior to 1928.
7. Norman Bullock signed me to replace Jack Lee in 1950. I was a prolific goalscoring inside left. In the 1956-57 season I scored a tremendous 44 goals in 42 matches. I was sold to Shrewsbury Town in 1958 having netted 265 goals in 321 games. Who am I?

Answer: Arthur Rowley

Arthur Rowley was signed to play as a centre forward but moved to inside left and formed a formidable partnership with Johnny Duncan.
8. I was born in Leicester and advanced to the first team through the academy. I made my debut on 8th March 1995 (against Queens Park Rangers). I made the first of my 62 England appearances whilst still playing for Leicester City. In March 2000 I moved to Liverpool. Who am I?

Answer: Emile Heskey

Nicknamed Bruno by the fans. he was not a prolific goalscorer but many of his strike partners say they wouldn't have scored as many goals if it hadn't been Emile they were playing with. The other three have never played for England.
Heskey scored the last goal in the 5-1 win over Germany on 1st September 2001.
9. 2008-09: Oh what a season I had. I scored 20 goals before Christmas going on to score 32 in the season including back-to-back hat tricks. I was voted into the League One PFA team of the year. I signed for an undisclosed fee on 9th January 2006 and five years later joined Hull City on 1st January 2011 .Who am I?

Answer: Matty Fryatt

The feat of scoring 20 goals before Christmas hadn't been accomplished at Leicester City for 42 years, when Derek Dougan managed it in 1966. Back to back hat tricks hadn't been done for 82 years, when it was accomplished by Arthur Chandler in 1925.
10. He was one of the Bloomfield boys. He signed in 1971 from Chelsea. He scored the last goal of his Leicester career against Norwich City in January 1979. This game was made more memorable by the white tights he wore to protect against the freezing January weather. Can you name this wizardly winger?

Answer: Keith Weller

All four players were part of the Bloomfield era but only Keith Weller could ever be called a wizardly winger.
Source: Author algernon1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us