FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Leicester City FC
Quiz about Leicester City FC

Leicester City FC Trivia Quiz


Think you know everything about 'The Foxes'? Test your Leicester City FC knowledge.

A multiple-choice quiz by mm_11. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Leicester City

Author
mm_11
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
297,140
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
201
- -
Question 1 of 10
1. When was the club, which was originally called 'Leicester Fosse', first established? Hint


Question 2 of 10
2. When did Leicester Fosse first get promoted to the top division in England, then known as 'English Division One'? Hint


Question 3 of 10
3. Which ex-Leicester City player scored a penalty for Blackburn Rovers in the 1991-92 Division 2 playoff final? Hint


Question 4 of 10
4. In 1992-93, LCFC reached the playoff final for the second year running. But against which team did they lose 4-3 in an exciting but heartbreaking final? Hint


Question 5 of 10
5. In the 1993-94 season, Brian Little's LCFC reached their third playoff final in 3 years, where they finally overcame Derby County to gain promotion to the Carling Premiership. Which Leicester City legend scored a double to put LCFC 'Up Where We Belong'? Hint


Question 6 of 10
6. LCFC were relegated in 1994-95. How many seasons did it take LCFC to get promoted back to the top division of English Football? Hint


Question 7 of 10
7. In the 1996-97 season, LCFC not only managed to remain in the Premiership, but also succeeded in winning a major trophy. Which trophy was it? Hint


Question 8 of 10
8. Who did LCFC beat on the way to winning the League Cup in the 1996-97 season? Hint


Question 9 of 10
9. Into the new millenium, Leicester City continued to go up and down between the top two divisions in English football, but which manager was one of the few to achieve promotion and suffer relegation with LCFC during the early 2000s? Hint


Question 10 of 10
10. Which important accolade/record did LCFC finally lose at the end of the 2007-08 season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was the club, which was originally called 'Leicester Fosse', first established?

Answer: 1884

Leicester Fosse played on a field opposite Fosse Road for 7 years before moving to the fantastic Filbert Street ground in 1891, playing there for 111 years. They then moved to the Walkers Stadium in 2002.
2. When did Leicester Fosse first get promoted to the top division in England, then known as 'English Division One'?

Answer: 1907-08

Leicester Fosse finished runner-up in the English Second Division, gaining promotion for the first time in their club history.
3. Which ex-Leicester City player scored a penalty for Blackburn Rovers in the 1991-92 Division 2 playoff final?

Answer: Mike Newell

Mike Newell broke the hearts of the 30,000+ LCFC fans who traveled to Wembley, as Blackburn Rovers got themselves promoted to the newly-named 'Premiership' to play top-flight football.
4. In 1992-93, LCFC reached the playoff final for the second year running. But against which team did they lose 4-3 in an exciting but heartbreaking final?

Answer: Swindon Town

Glenn Hoddle's Swindon Town went 3-0 up in City's 2nd successive final, but the LCFC fans were terrific, staying behind their team and inspiring them to comeback and draw level at 3-3. However, City were to lose at Wembley for a second year running.
5. In the 1993-94 season, Brian Little's LCFC reached their third playoff final in 3 years, where they finally overcame Derby County to gain promotion to the Carling Premiership. Which Leicester City legend scored a double to put LCFC 'Up Where We Belong'?

Answer: Steve Walsh

Steve Walsh, centre-back-turned-striker, ensured his place in the Leicester City Hall of Fame with his famous double vs. Derby, and will always be remembered, "Here, There and Everywhere" (title of his autobiography).
6. LCFC were relegated in 1994-95. How many seasons did it take LCFC to get promoted back to the top division of English Football?

Answer: 1

Leicester City gained promotion the season after relegation, despite not one but two managers leaving the club. Despite this, Martin O'Neill turned a disastrous season around by beating Crystal palace in the 1995-96 Division 1 playoff finals.
7. In the 1996-97 season, LCFC not only managed to remain in the Premiership, but also succeeded in winning a major trophy. Which trophy was it?

Answer: English League Cup

LCFC defeated Premiership opposition in a League Cup Final Replay at Sheffield Wednesday's 'Hillsborough' Stadium, where Steve Claridge scored the vital goal to win LCFC's first silverware in 26 years.
8. Who did LCFC beat on the way to winning the League Cup in the 1996-97 season?

Answer: Middlesborough

Middlesborough was battling relegation at the time, with manager Bryan Robson under intense pressure to succeed. However, Boro lost the game, their Premiership status, and Robson lost his job.
9. Into the new millenium, Leicester City continued to go up and down between the top two divisions in English football, but which manager was one of the few to achieve promotion and suffer relegation with LCFC during the early 2000s?

Answer: Micky Adams

Micky Adams managed the club through their period of administration, which ended when former LCFC legend Gary Lineker headed a consortium bid to rescue the club. Adams made some shrewd signings and some not so popular, but was generally regarded as a competent manager for the Foxes, despite being in charge when they were relegated during their period of administration.
10. Which important accolade/record did LCFC finally lose at the end of the 2007-08 season?

Answer: They had never previously fallen below the top two divisions

Following a traumatic, rollercoaster season, Leicester City, managed by Ian Holloway, were relegated on the last day of the 2007-08 season, destroying their proud record of never having been outside of the top two divisions, which very few clubs can boast.
Source: Author mm_11

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us