FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Under Martin ONeill
Quiz about Under Martin ONeill

Under Martin O'Neill Trivia Quiz


I am writing this quiz as O'Neill truly was the best manager. Just look at his side, so I think it deserves a quiz to remember the good times.

A multiple-choice quiz by Mikey2000. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Leicester City

Author
Mikey2000
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
114,983
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
273
- -
Question 1 of 10
1. The best match I saw under O'Neill had to be the only game with Heskey and Collymore, playing up front together against Sunderland, but what was the score? Hint


Question 2 of 10
2. In the Leicester game with Heskey and Collymore against Sunderland, other than Heskey and Collymore, who scored in the game? Hint


Question 3 of 10
3. When Leicester got promoted by beating Crystal Palace, in the Play-off final in the 1995-1996 season, who was the only player in the squad that still played in 2002? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these Leicester strikers scored in the 1-0 win over Middllesborough, in the 1997 Coca Cola Cup final replay? Hint


Question 5 of 10
5. Which Leicester player was the Greek Captain?

Answer: (Two Words or just surname)
Question 6 of 10
6. Under O'Neill's reign, one Leicester player nearly died in a car crash?


Question 7 of 10
7. Who scored a brace in Leicester's last Wembley Final against Trammere?

Answer: (Two Words or just surname. Not a Striker)
Question 8 of 10
8. In the 1998-1999 season, who was Leicester's substitute Goalkeeper? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the Assistant Manager while O'Neill was there?

Answer: (Two Words or just surname)
Question 10 of 10
10. Who was Leicester City's usual captain under O'Neill? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The best match I saw under O'Neill had to be the only game with Heskey and Collymore, playing up front together against Sunderland, but what was the score?

Answer: Leicester 5-2 Sunderland

It was an amazing match, with Collymore scoring a hat-trick on his home debeut. Unfortuantly Heskey was sold to Liverpool a few days later. Just think where Leicester would be if these 2 were still up front!
2. In the Leicester game with Heskey and Collymore against Sunderland, other than Heskey and Collymore, who scored in the game?

Answer: Stefan Oakes

It was a Beckham style freekick, from outside the area curling right around the wall.
3. When Leicester got promoted by beating Crystal Palace, in the Play-off final in the 1995-1996 season, who was the only player in the squad that still played in 2002?

Answer: Muzzy Izzet

And Izzet hadn't even been bought, he was just on loan, and because of his success, Leicester bought him at the end of the season.
4. Which of these Leicester strikers scored in the 1-0 win over Middllesborough, in the 1997 Coca Cola Cup final replay?

Answer: Steve Claridge

In the final it was 0-0 at the end of 90 minutes. Then in extra-time Ravinelli scored for Boro, but in the 118th minute, Emile Heskey equalized after a goal mouth scramble. Then came the replay again 0-0 after 90 minutes. Then again in extra-time, 'Super Steve' scored with a spectacular volley in the 101st minute.
5. Which Leicester player was the Greek Captain?

Answer: Theo Zagorakis

The Leicester shirt with '37 Zagorakis' on the back sold more than anyone else's in Greece at the time.
6. Under O'Neill's reign, one Leicester player nearly died in a car crash?

Answer: True

It was Spencer Prior after his car was hit.
7. Who scored a brace in Leicester's last Wembley Final against Trammere?

Answer: Matt Elliott

This was Tony Cottee's last chance for a winner's medal, and the veteran finally got it.
8. In the 1998-1999 season, who was Leicester's substitute Goalkeeper?

Answer: Pegguy Arpexad

Although he was substitute Goalkeeper, Leicester always brought him on for penalty shoot-outs, as he was tall and a good penalty saver.
9. Who was the Assistant Manager while O'Neill was there?

Answer: John Robertson

As soon as Martin went to Celtic, he went with him.
10. Who was Leicester City's usual captain under O'Neill?

Answer: Steve Walsh

A veteren of Leicester, who played for them for about 12 years.
Matt Elliott was captain under some of O'Neill's time at the club.
Source: Author Mikey2000

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us