FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Leicester  Early 21st century
Quiz about Leicester  Early 21st century

Leicester - Early 21st century Quiz


This period is from Peter Taylor's evil plot to Micky Adams' heroism! From Akinbyi the rubbish to Matt Piper the local hero.

A multiple-choice quiz by Mikey2000. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Leicester City

Author
Mikey2000
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
133,279
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
242
- -
Question 1 of 10
1. Which 'fans favorite' did Peter Taylor sell to Wolves? Hint


Question 2 of 10
2. Name one of the 2 players who signed for Leicester at the start of the 2002-2003 season?

Answer: (Last Name Only. One was a fomer Scottish International)
Question 3 of 10
3. Who took over as Full-Time Leicester Manager after Peter Taylor was sacked? Hint


Question 4 of 10
4. How many goals did transfer Ade Akinbyi record in his first full season at the club? Hint


Question 5 of 10
5. In the 2002-2003 season, which goal was named Leicester's goal of the season? Hint


Question 6 of 10
6. Darren Eadie, a former England Under 21 played only 1 game between May 2000, and when he left the club in May 2003?


Question 7 of 10
7. Which team bought Matt Piper in the Summer of 2002?

Answer: (One Word)
Question 8 of 10
8. Who was Leicester's first choice Goalkeeper for the 2000-2001 season? Hint


Question 9 of 10
9. How many goals did top scorer Paul Dickov score, in Leicester's 2002-2003 promotion season?

Answer: (Number or word Nice round number)
Question 10 of 10
10. Which former Leicester player is hated for breaking Callum Davidon's jaw, after which he was immediately sacked? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which 'fans favorite' did Peter Taylor sell to Wolves?

Answer: Dean Sturridge

Although Peter Taylor hardly ever played Sturridge he was Leicester's top scorer, so no wonder he was the fans favorite.
2. Name one of the 2 players who signed for Leicester at the start of the 2002-2003 season?

Answer: McKinlay

They played without a contract until half-way through the season, when they were given a contract until the end of the year, but Leicester couldn't afford to keep Summerbee at the end of the season.
3. Who took over as Full-Time Leicester Manager after Peter Taylor was sacked?

Answer: Dave 'Harry' Bassett

Dave Bassett took over with Micky Adams as the assistant manager, but things didn't go too well, and Bassett stepped down to Directer of Football, and Micky Adams took the full time job.
4. How many goals did transfer Ade Akinbyi record in his first full season at the club?

Answer: 7

Ade Akinbyi quickly became the fans' least favorite player, as most of his goals were tap-ins.
5. In the 2002-2003 season, which goal was named Leicester's goal of the season?

Answer: Muzzy Izzett vs. Grimsby

Muzzy's goal was a spectacular overhead kick from just inside the penalty area. All the other goal's were Leicester's goal of the month. Dickov's in August, Stewart's in September, and Benjamin's in February.
6. Darren Eadie, a former England Under 21 played only 1 game between May 2000, and when he left the club in May 2003?

Answer: False

He actually played no games, because of a serious recurring achillies injury.
7. Which team bought Matt Piper in the Summer of 2002?

Answer: Sunderland

Matt was one of Leicester's up-coming wonder kids, but he probably made the wrong decision because he was injured most of next season and Sunderland were relagated.
8. Who was Leicester's first choice Goalkeeper for the 2000-2001 season?

Answer: Tim Flowers

Tim Flowers was bought under Martin O'Neill in the 1999-2000 season, while Ian Walker was the first-choice keeper after Flowers, Keller was Leicester's No. 1 before Flowers, and Royce was Leicester's 2nd choice keeper in 2000-2001.
9. How many goals did top scorer Paul Dickov score, in Leicester's 2002-2003 promotion season?

Answer: 20

Dickov was Leicester's first player to score 20 goals in a season since Gary Lineker in the 70's. 17 of Dickov's were in the league and 3 in the cup.
10. Which former Leicester player is hated for breaking Callum Davidon's jaw, after which he was immediately sacked?

Answer: Dennis Wise

Wise tried to get compensation from this but it was turned down. On Wise's return to The Walkers Stadium, he got booed everytime he touched the ball.
Source: Author Mikey2000

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us