FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Leicester City FC
Quiz about Leicester City FC

Sports Quiz: Leicester City FC: 10 Questions | UK Football Teams


What you should know about Leicester City if you are a true fan.

A multiple-choice quiz by willbill6. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Leicester City

Author
willbill6
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
281,126
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
235
- -
Question 1 of 10
1. What year was Leicester City founded? Hint


Question 2 of 10
2. Who replaced David Pleat as manager in 1991? Hint


Question 3 of 10
3. Leicester were one of the 9 clubs to have never played outside the top two tiers of English football until 2008.


Question 4 of 10
4. In January 2008, who did Leicester get on loan to replace Paul Henderson? Hint


Question 5 of 10
5. Who became the first manager to win his first league game since David Halliday in 1955? Hint


Question 6 of 10
6. What animal represents Leicester?

Answer: (One word only)
Question 7 of 10
7. Who does Leicester share "The M69 Derby" with? Hint


Question 8 of 10
8. Leicester won the League Cup in 1965.


Question 9 of 10
9. What was the record number of attendance at Filbert Street? Hint


Question 10 of 10
10. In January 2008, who did Leicester not sign? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 29 2024 : Guest 31: 4/10
Mar 20 2024 : JohnLewin: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year was Leicester City founded?

Answer: 1884

Leicester were founded as Leicester Fosse, playing on a field near Fosse Road.
2. Who replaced David Pleat as manager in 1991?

Answer: Gordon Lee

He was only a caretaker manager, and was in charge for 4 months, but he saved Leicester from relegation to Division 3.
3. Leicester were one of the 9 clubs to have never played outside the top two tiers of English football until 2008.

Answer: True

The other teams are Arsenal, Chelsea, Everton, Liverpool, Manchester United, Newcastle United, Tottenham Hotspur and West Ham. In the 2007-2008 season, Leicester got relegated for the first time to League One.
4. In January 2008, who did Leicester get on loan to replace Paul Henderson?

Answer: Ben Alnwick

Leicester had Marton Fulop on loan until January, when Leicester tried to buy him on a permanent basis. However, Fulop was recalled to Sunderland and wasn't available, so Leicester loaned Tottenham Hotspurs Ben Alnwick.
5. Who became the first manager to win his first league game since David Halliday in 1955?

Answer: Ian Holloway

It was against Bristol City, and won 2-0.
6. What animal represents Leicester?

Answer: Fox

They are nicknamed the Foxes and its in the Leicester crest.
7. Who does Leicester share "The M69 Derby" with?

Answer: Coventry City

The game between the two clubs takes its name from the motorway connecting the two cities, only 24 miles away.
8. Leicester won the League Cup in 1965.

Answer: False

They actually won it in 1964, but they were runners up in 1965.
9. What was the record number of attendance at Filbert Street?

Answer: 47,000

It was against Tottenham Hotspur, in a fifth round FA Cup clash in 1928.
10. In January 2008, who did Leicester not sign?

Answer: Lee Hendrie

Hendrie was signed in February as an emergency loan, but Oakley and Howard were signed from Derby, their rivals, and Hayles from Plymouth.
Source: Author willbill6

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us