FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mixed Bag of Golf 2
Quiz about Mixed Bag of Golf 2

Mixed Bag of Golf [2] Trivia Quiz


Take another shot of scoring at least par on this quiz.

A multiple-choice quiz by ctownron. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf

Author
ctownron
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
251,710
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1222
- -
Question 1 of 10
1. Who won the most Masters titles in the 1930s? Hint


Question 2 of 10
2. Who won back-to-back U.S. Women's Open titles in 1972-73? Hint


Question 3 of 10
3. "The three things I fear most in golf are lightning, Ben Hogan, and a downhill putt", is a famous quote from which PGA Hall of Fame great? Hint


Question 4 of 10
4. Horton Smith, Jimmy Demaret, Walter Hagen, and Sam Snead have excellent Ryder Cup records. Of the four, which player has a perfect 6-0-0 record? Hint


Question 5 of 10
5. Retief Goosen won the 2004 U.S. Open title. Where was the event played? Hint


Question 6 of 10
6. Which Hall of Fame golfer overcame a mild case of polio as a child, broke 70 at the age of 13, and went on to become one of the best amateur and professional golfers of all-time? Hint


Question 7 of 10
7. Which PGA golfer won 8 PGA tournaments in 1974, on his way to PGA Player Of The Year honors? Hint


Question 8 of 10
8. Although he did not turn professional until the age of 29, this PGA Hall of Famer had 18 PGA tour wins including 3 Major Championships? Hint


Question 9 of 10
9. As a 14-year old, which player made it into the 3rd round of a U.S. Amateur Championship? Hint


Question 10 of 10
10. Which LPGA tournament from 1937 to 1967 was considered a Major championship in women's professional golf? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who won the most Masters titles in the 1930s?

Answer: Horton Smith

The Masters began in 1934, so only 6 were played in the 1930s. Smith won the very first Masters in 1934 and added his second title in 1936. The others won just once in the 1930s: Sarazen (1935), Nelson (1937), and Picard (1938).
2. Who won back-to-back U.S. Women's Open titles in 1972-73?

Answer: Susie Maxwell Berning

All four women have won back-to-back U.S. Women's Open titles on there resume, but Berning did it in 1972-73. The others: Caponi (1969-70), Stacy (1977-78), and King (1989-90).
3. "The three things I fear most in golf are lightning, Ben Hogan, and a downhill putt", is a famous quote from which PGA Hall of Fame great?

Answer: Sam Snead

"Slammin Sam" Snead, winner of 7 Major championships, had many memorable duels with Ben Hogan in the 1940s and 1950s.
4. Horton Smith, Jimmy Demaret, Walter Hagen, and Sam Snead have excellent Ryder Cup records. Of the four, which player has a perfect 6-0-0 record?

Answer: Jimmy Demaret

Demaret is 6-0-0, Smith 3-0-1, Hagen 7-1-1, and Snead 10-2-1.
5. Retief Goosen won the 2004 U.S. Open title. Where was the event played?

Answer: Shinnecock Hills Golf Club, Southampton, NY

Goosen finished at (-4) edging Phil Mickelson (-2) to earn his second U.S. Open title. Pinehurst, Winged Foot, and Oakmont all have hosted U.S. Opens.
6. Which Hall of Fame golfer overcame a mild case of polio as a child, broke 70 at the age of 13, and went on to become one of the best amateur and professional golfers of all-time?

Answer: Jack Nicklaus

The "Golden Bear" has won 18 Major Championships, along with 2 U.S. Amateur titles (1959,1961), and 1 NCAA Championship (1961 while attending Ohio State University).
7. Which PGA golfer won 8 PGA tournaments in 1974, on his way to PGA Player Of The Year honors?

Answer: Johnny Miller

Miller won 8 tounaments, but no Major championships. That same year, Gary Player won two Majors (Masters and British Open) but that was not good enough for him to win Player Of The Year honors.
8. Although he did not turn professional until the age of 29, this PGA Hall of Famer had 18 PGA tour wins including 3 Major Championships?

Answer: Julius Boros

Boros' Majors include the U.S. Open (1952,1963) and the PGA Championship (1968). All four however were three time Major championship winners: Armour (1927 U.S. Open, 1930 PGA Championship, 1931 British Open); Casper (1959 and 1966 U.S. Open, 1970 Masters); Middlecoff (1955 Masters, 1949, 1956 U.S. Open).
9. As a 14-year old, which player made it into the 3rd round of a U.S. Amateur Championship?

Answer: Bobby Jones

Jones reached the 3rd round of the 1916 U.S. Amateur. He has won 13 amateur and professional Major championships in only 20 tries and is also the founder of the Augusta National Golf Club, home of the Masters Tournament.
10. Which LPGA tournament from 1937 to 1967 was considered a Major championship in women's professional golf?

Answer: LPGA Western Open

All four tournaments have been played on the LPGA Tour, however the Western Open was the only Major championship. Hall of Fame player Kathy Whitworth won the last Major Western Open in 1967.
Source: Author ctownron

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Golf Ball Stew Average
2. Golf - The Global Game Tough
3. Golf for Beginners Easier
4. The Sport of Golf Very Easy
5. Simple Golf Easier
6. Golf: Just Another Four-Letter Word Average
7. Cross the Tees and Dot the Ayes Average
8. Golf Basics Easier
9. Golfing For Dummies Average
10. Mixed Bag of Golf [1] Very Difficult
11. The Year in Golf - 2003 Tough
12. Mixed Golf Average

5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us