FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Monsters of the Midway 1
Quiz about Monsters of the Midway 1

Monsters of the Midway [1] Trivia Quiz


This short quiz should not be very hard for long-time Bears fans.

A multiple-choice quiz by quadzilla63. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Chicago Bears

Author
quadzilla63
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
100,712
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2485
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 192 (7/10), Guest 73 (9/10), Guest 174 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which Chicago running back was selected to the Pro Bowl the year after Walter Payton retired? Hint


Question 2 of 10
2. What 2002 NFL head coach was a defensive back for the 1985 Super Bowl champion Bears? Hint


Question 3 of 10
3. Where did Walter Payton play in college? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following Bears did not attend Notre Dame? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following Bears did not attend the University of Michigan? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following Chicago Bears jersey numbers have been retired? Hint


Question 7 of 10
7. The Chicago Bears were NFL Champions in 1985 when they beat New England 46-10 in Super Bowl XX. How many NFL titles/championships had the Chicago Bears (as the Bears) won prior to Super Bowl XX? Hint


Question 8 of 10
8. Who led the Bears in receptions in 1986? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the MVP of Superbowl XX? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following Bears defensive linemen wore the same jersey number? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 29 2024 : Guest 192: 7/10
Apr 29 2024 : Guest 73: 9/10
Apr 22 2024 : Guest 174: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Chicago running back was selected to the Pro Bowl the year after Walter Payton retired?

Answer: Neal Anderson

Drafted in the 1st round in 1986 from the University of Florida, Anderson lead the Bears in rushing five years in a row and was selected to the Pro Bowl 4 times after Walter's retirement.
2. What 2002 NFL head coach was a defensive back for the 1985 Super Bowl champion Bears?

Answer: Jeff Fisher

Although he didn't see much of the field that year, Tennessee Titans coach Jeff Fisher does have a superbowl ring dated January, 1986.
3. Where did Walter Payton play in college?

Answer: Jackson State

Sweetness played at little ole Jackson State. Jerry Rice was the huge star who played at little ole Mississippi Valley State, and Wake Forrest is the alma mater of Chicago ledgend Brian Piccolo. Northwestern, of course, is in Chicago.
4. Which of the following Bears did not attend Notre Dame?

Answer: Erik Kramer

Erik Kramer played his college ball at North Carolina State.
5. Which of the following Bears did not attend the University of Michigan?

Answer: Jim McMahon

Jim McMahon played his college ball at BYU.
6. Which of the following Chicago Bears jersey numbers have been retired?

Answer: all of these

Three great Chicago running backs have had their jersey numbers retired. Walter Payton was 34, Gale Sayers was 40, and Brian Piccolo was 41.
7. The Chicago Bears were NFL Champions in 1985 when they beat New England 46-10 in Super Bowl XX. How many NFL titles/championships had the Chicago Bears (as the Bears) won prior to Super Bowl XX?

Answer: 7

The Bears won seven NFL titles as 'Da Bears' prior to winning Super Bowl XX (the prelude Decatur Staleys also won one in 1921):- back-to-back titles in 1932 and 1933, then followed 1940, 1941, 1943, 1946, and 1963.
8. Who led the Bears in receptions in 1986?

Answer: Willie Gault

In 1986 Willie Gault was the first wide receiver to lead the Bears in receptions since James Scott did in 1977.
9. Who was the MVP of Superbowl XX?

Answer: Richard Dent

Walter Payton never scored a touchdown in Superbowl XX, but neither did Mike Singletary or Richard Dent. It was Richard Dent whose dominanting defensive performance led to his selection as the game's MVP.
10. Which of the following Bears defensive linemen wore the same jersey number?

Answer: Dan Hampton and Jim Flanigan

Dan Hampton and Jim Flanigan both wore number 99.
Source: Author quadzilla63

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series My Sweet Home: Chicago:

Chicago permeates all aspects of culture: literature, sports, movies & tv, performers, and so much more. Here are ten quizzes about various aspects of the Windy City, but you don't need to have lived in the city to answer them. See how many you already know.

  1. "The Blues Brothers": A Mission From God Easier
  2. Chicago Cubs Average
  3. Chicago, That Toddlin' Town Average
  4. Monsters of the Midway [1] Average
  5. Write in Chicago Average
  6. "Chicago" - The Movie Average
  7. The Windy City Average
  8. Your Chicago White Sox! Average
  9. Chicago Average
  10. Sweet Home Chicago - Some Lesser-Known Facts Tough

5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us