FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Motel 6 Roll to Riches
Quiz about Motel 6 Roll to Riches

Motel 6 Roll to Riches Trivia Quiz


A quiz over the 2006 Motel 6 Roll to Riches, from April 13, 2006, from Main Event in Lewisville, TX.

A multiple-choice quiz by dg_dave. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Bowling

Author
dg_dave
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
230,727
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
318
- -
Question 1 of 10
1. How many bowlers took part in the event? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the first eliminated in the single shot rolloff? Hint


Question 3 of 10
3. Which two bowlers earned the byes in the event? Hint


Question 4 of 10
4. What was the top attainable score in the elimination matches leading up to the final? Hint


Question 5 of 10
5. Did Norm Duke win his match against Tommy Jones?


Question 6 of 10
6. Did Walter Ray Williams Jr. defeat Pete Weber?


Question 7 of 10
7. Who was one of the two fan favorites?

Answer: (Two words or just surname)
Question 8 of 10
8. How many strikes did Barnes consecutively hit to start the event? Hint


Question 9 of 10
9. Who played in the final "race to six strikes"? Hint


Question 10 of 10
10. Who won the 2006 Motel 6 event?

Answer: (Two words or just surname)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many bowlers took part in the event?

Answer: 6

There were six bowlers, four of which were major tournament winners, and then two fan favorites. The bowlers were Walter Ray Williams Jr., Mike Scroggins, Chris Barnes, Pete Weber, Norm Duke, and Tommy Jones.
2. Who was the first eliminated in the single shot rolloff?

Answer: Pete Weber

In the first shot for the six bowlers, Norm Duke, Walter Ray Williams, Jr., Mike Scroggins, and Chris Barnes each hit a strike. Tommy Jones missed one pin for a nine-count, and Weber only had an eight-count, sending him to the elimination round.
3. Which two bowlers earned the byes in the event?

Answer: Scroggins and Barnes

The two Texans earned the first round byes after the single shot rolloffs, as Pete Weber, Tommy Jones, Norm Duke, and Walter Ray Williams Jr. were eliminated, respectively.
4. What was the top attainable score in the elimination matches leading up to the final?

Answer: 180

As each game was only six frames, the top attainable score is 30 times that, or 180.
It was not a USBC sanctioned tournament and, as Motel 6 was the sponsor,the quarter-finals and semi-finals were six-frame matches for a maximum score of 180. The finals was a "race to six strikes" so could go as many "frames" as needed.
5. Did Norm Duke win his match against Tommy Jones?

Answer: No

Norm Duke needed a strike, and at least nine-spare in the sixth frame. He hit the strike, then left a 4-6-7 split, costing him the match. Jones won 158-156.
6. Did Walter Ray Williams Jr. defeat Pete Weber?

Answer: Yes

Walter Ray Williams Jr. defeated Pete Weber for the fifth time in his career (5-0) in this event, with a score of 149-138.
7. Who was one of the two fan favorites?

Answer: Norm Duke

Tommy Jones won the U.S. Open, Chris Barnes took the Tournament of Champions crown, Walter Ray Williams Jr. won the Denny's World Championship, and Mike Scroggins won the Masters.
8. How many strikes did Barnes consecutively hit to start the event?

Answer: 12

In the preliminary round, Barnes needed seven strikes to take the top seed. In his match against Walter Ray Williams Jr., he hit his first five to defeat Williams, 158-117.
9. Who played in the final "race to six strikes"?

Answer: Barnes and Scroggins

Barnes defeated Walter Ray Williams Jr., 158-117, and Mike Scroggins defeated Tommy Jones, 132-101, in their respective semi-final matches.
10. Who won the 2006 Motel 6 event?

Answer: Barnes

Chris Barnes, from Flower Mound, TX, defeated Mike Scroggins six strikes to five, winning it all. His winning shot was a "brooklyn" strike, in which he hit the opposite pocket to what he is supposed to. It took twelve shots for Barnes to knock down the winning strike.
Source: Author dg_dave

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Quick 'n Easy Bowling Easier
2. Let's Bowl! Easier
3. Obscure Bowling Facts Average
4. Tough Bowling Difficult
5. Bowling 101 Average
6. Bowlers and Bowling Ball History Tough
7. Candlepin Bowling Average
8. Bowling Scores Average
9. Bowling Average
10. General Bowling Average
11. General Bowling Knowledge or Conundrums Tough
12. Five-Pin Bowling Average

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us