FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NBA Players Colleges
Quiz about NBA Players Colleges

Sports Quiz: NBA Players' Colleges: 10 Questions | College Alumni


This is a quiz where I will give you a NBA player, and you try to pick where he went to college.

A multiple-choice quiz by wvu1. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Alumni
  8. »
  9. NBA Alumni

Author
wvu1
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
211,986
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1328
- -
Question 1 of 10
1. Where did Allen Iverson go to college? Hint


Question 2 of 10
2. Where did Steve Nash go to college? Hint


Question 3 of 10
3. Where did Gary Payton go to college? Hint


Question 4 of 10
4. Where did Antoine Walker go to college? Hint


Question 5 of 10
5. Where did Joe Johnson go to college? Hint


Question 6 of 10
6. Where did Robert Horry go to college? Hint


Question 7 of 10
7. Where did Scottie Pippen go to college? Hint


Question 8 of 10
8. Where did Shaquille O'Neal go to college? Hint


Question 9 of 10
9. Where did Ben Wallace go to college? Hint


Question 10 of 10
10. Where did NBA Hall of Fame Player Earl Monroe go to college? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where did Allen Iverson go to college?

Answer: Georgetown

In college Iverson averaged 23.0 points per game 3.2 steals per game and 4.6 assits per game, Iverson finished his college career with 1,539 points.
2. Where did Steve Nash go to college?

Answer: Santa Clara

In college Steve Nash averaged 14.9 points per game 1.3 steals per game and 4.5 assits per game, Nash finished his career with 1,689 points.
3. Where did Gary Payton go to college?

Answer: Oregon State

In college Gary Payton averaged 18.1 points per game 2.7 steals per game and 7.8 assists per game, Payton finished his career at Oregon St. with 2,172 points and 938 assits.
4. Where did Antoine Walker go to college?

Answer: Kentucky

In college Antoine Walker averaged 11.7 points per game, he finished his career with 806 points 33 blocks and 151 assits.
5. Where did Joe Johnson go to college?

Answer: Arkansas

In college Joe Johnson averaged 15.0 points per game 2.4 assits per game and 6.1 rebounds per game, Johnson finished his career with 795 points.
6. Where did Robert Horry go to college?

Answer: Alabama

In college Robert Horry averaged 12.0 points per game and finished his career with 1,592 points 289 blocks and 246 assits.
7. Where did Scottie Pippen go to college?

Answer: Central Arkansas

In college Scottie Pippen averaged 17.2 points per game 2.7 assits per game and 8.1 rebounds per game, Pippen finished his career with 1,600 points and 749 rebounds.
8. Where did Shaquille O'Neal go to college?

Answer: LSU

In college Shaq averaged 21.6 points per game and finished his college career with 1,941 points 412 blocks and 1,217 rebounds in three years at LSU.
9. Where did Ben Wallace go to college?

Answer: Virginia Union

Very under rated in college he didn't get recurited to a powerhouse college, but now look what they missed out on, in his NBA career he has averaged 6.5 points per game 2.3 blocks per game and 10.6 rebounds.
10. Where did NBA Hall of Fame Player Earl Monroe go to college?

Answer: Winston-Salem State University

In the NBA he averaged 18.8 points per game 3.0 rebounds per game and 3.9 assits per game, He was drafted by the Baltimore Bullets in the 1st round (2nd pick) of the 1967 NBA draft.
Source: Author wvu1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us