FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NBA Players Colleges
Quiz about NBA Players Colleges

The Ultimate NBA Players' Colleges Quiz | College Alumni


I'll give you an NBA player, you tell me where they went to college.

A multiple-choice quiz by wildmonkey182. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Alumni
  8. »
  9. NBA Alumni

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
179,941
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2654
Last 3 plays: Guest 138 (7/10), Guest 216 (10/10), Guest 98 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where did Shareef Abdur-Rahim go to school? Hint


Question 2 of 10
2. Where did Tim Duncan go to college? Hint


Question 3 of 10
3. Where did Shaquille O'Neal go to college? Hint


Question 4 of 10
4. Which school did Baron Davis attend? Hint


Question 5 of 10
5. Which college did Mike Bibby go to? Hint


Question 6 of 10
6. Where did Chris Webber go to college? Hint


Question 7 of 10
7. Where did Steve Nash go to college? Hint


Question 8 of 10
8. Which school did Theo Ratliff attend? Hint


Question 9 of 10
9. Where did Ben Wallace go to school? Hint


Question 10 of 10
10. Which college did Michael Finley attend? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 12 2024 : Guest 138: 7/10
May 10 2024 : Guest 216: 10/10
May 05 2024 : Guest 98: 9/10
Apr 15 2024 : Guest 167: 5/10
Apr 10 2024 : Guest 204: 5/10
Apr 09 2024 : Guest 27: 6/10
Apr 06 2024 : Guest 37: 7/10
Apr 03 2024 : Guest 199: 7/10
Mar 26 2024 : Guest 70: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where did Shareef Abdur-Rahim go to school?

Answer: California

Drafted in 1996, 3rd overall by the Vancouver Grizzlies. Abdur-Rahim is from Marietta, Georgia. Reef is a great scorer with a career average of 20.1 points per game. He is also a good rebounder and free throw shooter.
2. Where did Tim Duncan go to college?

Answer: Wake Forest

Drafted in 1997, 1st overall by the San Antonio Spurs. Duncan hails from St. Croix in the Virgin Islands. He has won the MVP award multiple times, and has a career average double-double in points (22.8 ppg) and rebounds (12.3 rpg). He is also a great defender and passer.
3. Where did Shaquille O'Neal go to college?

Answer: LSU

Drafted 1992, 1st overall by the Orlando Magic. Shaq was born in Neward, New Jersey. He is known for being one of the most dominant offensive players ever, boasting a career average of 27.1 ppg. His ability to use his size inside makes him almost unstoppable when he gets the ball.
4. Which school did Baron Davis attend?

Answer: UCLA

Drafted in 1999, 3rd overall by the Charlotte Hornets. Born in Los Angeles, California, B-Diddy is probably the strongest PG to ever play the game. His unique blend of speed, size, shooting, and court-vision make him a great court general. He had a breakout year in 2003, averaging 22.9 points per game, 2.8 3-pointers per game, 7.5 assists per game, and a league leading 2.4 steals per game.
5. Which college did Mike Bibby go to?

Answer: Arizona

He was drafted in 1998, 2nd overall by the Vancouver Grizzlies. Bibby is the point-man for the high-scoring Sacramento Kings. He is a great passer, but he also knows how to take it to the hoop and score.
6. Where did Chris Webber go to college?

Answer: Michigan

He was drafted in 1993, 1st overall by the Orlando Magic. A member of Michigan's famous "Fab Five", Webber was better known in college for his infamous "timeout technical". In 1993, Webber's Wolverines were playing against Dean Smith and the North Carolina Tar Heels in the NCAA championship game. With his team down 2 points, Webber dribbled the ball upcourt, then stopped and called a timeout with 11 seconds to play.

However, Michigan had no timeouts left, and Webber was slapped with a technical foul. NC's Donald Williams hit both free throws, and after a couple fouls and some more free throws, the final score stood: Tar Heels 77, Wolverines 71.
7. Where did Steve Nash go to college?

Answer: Santa Clara

He was drafted in 1996, 15th overall by the Phoenix Suns. Nash was born in Johannesburg, South Africa. Nash didn't really emerge as a star until the 2000 season, when he averaged 7.3 assists per game and 15.6 points per game.
8. Which school did Theo Ratliff attend?

Answer: Wyoming

He was drafted in 1995, 18th overall by the Detroit Pistons. Born in Demopolis, Alabama, Ratliff was never much of an offensive player. However, his defensive ability has made him a force in the NBA. His height, long arms, and great jumping ability have made him one of the best shot-blockers in the NBA. In 2003, he averaged 4.4 blocks per game.
9. Where did Ben Wallace go to school?

Answer: Virginia Union

Ben Wallace went undrafted. He was picked up in 1996 by the Washington Wizards. Much like Ratliff, Ben Wallace makes his money on the defensive end of the court. A master at getting steals and blocks, Wallace can match up against any big man in the league.
10. Which college did Michael Finley attend?

Answer: Wisconsin

He was drafted in 1995, 21st overall by the Phoenix Suns. Born in Melrose Park, Illinois, Finley is an integral piece of the high-scoring Dallas Mavericks offense. He has a career average of 19.3 points per game.
Source: Author wildmonkey182

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us