FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NBA Alma Maters
Quiz about NBA Alma Maters

NBA Alma Maters Trivia Quiz


Some NBA players and their alma maters.

A multiple-choice quiz by atswish13. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Alumni
  8. »
  9. NBA Alumni

Author
atswish13
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
281,751
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1510
- -
Question 1 of 10
1. Which NBA player did not go to the University of North Carolina? Hint


Question 2 of 10
2. Steve Nash went to which college? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these sharpshooting guards went to UCLA? Hint


Question 4 of 10
4. Where did Ron Artest go to college? Hint


Question 5 of 10
5. Where did Magic Johnson go to college? Hint


Question 6 of 10
6. Which player didn't go to Florida for the 2006-07 season? Hint


Question 7 of 10
7. What school produced Pistons player Rodney Stuckey? Hint


Question 8 of 10
8. The last American player taken in the 2007 draft was DJ Strawberry. Which ACC school did he go to? Hint


Question 9 of 10
9. Which player came from Europe to play in the NBA? Hint


Question 10 of 10
10. Ray Allen went to which East Coast school? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which NBA player did not go to the University of North Carolina?

Answer: Chris Paul

Chris Paul went to Wake Forest. The three incorrect answers all played together at one point in their college career.
2. Steve Nash went to which college?

Answer: Santa Clara

Steve Nash was drafted by the Suns, traded to Dallas, released, and signed by Phoenix.
3. Which of these sharpshooting guards went to UCLA?

Answer: Reggie Miller

Kobe came straight out of high school. Wade went to Marquette. AI went to Georgetown.
4. Where did Ron Artest go to college?

Answer: St. John's

He was drafted 16th by the Chicago Bulls in 1999.
5. Where did Magic Johnson go to college?

Answer: Michigan State

Magic was a Spartan.
6. Which player didn't go to Florida for the 2006-07 season?

Answer: Jeff Green

The other 3 were the key to the Gators success along with Taurean Green and Lee Humphrey.
7. What school produced Pistons player Rodney Stuckey?

Answer: Eastern Washington

He was taken 15th by the Pistons. In his last year at EWU, he averaged almost 25 points, 6 assists, and 5 boards.
8. The last American player taken in the 2007 draft was DJ Strawberry. Which ACC school did he go to?

Answer: Maryland

Strawberry was taken 59th in the draft by the Phoenix Suns.
9. Which player came from Europe to play in the NBA?

Answer: Pau Gasol

Pau Gasol is from Spain. Ginobili is from Argentina, Barbosa is from Brazil, and Yi is from China.
10. Ray Allen went to which East Coast school?

Answer: Connecticut

Ray Allen was the 5th pick in the 1996 draft. He was drafted by the Minnesota Timberwolves.
Source: Author atswish13

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us