FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Oldies but Goodies
Quiz about Oldies but Goodies

Oldies but Goodies Trivia Quiz


Everyone knows where MJ went, but what about...

A multiple-choice quiz by krazydan. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Alumni
  8. »
  9. NBA Alumni

Author
krazydan
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
115,932
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1980
- -
Question 1 of 10
1. Bill Russell went to what college? Hint


Question 2 of 10
2. Julius Erving went to which school? Hint


Question 3 of 10
3. Ralph Sampson played where? Hint


Question 4 of 10
4. Patrick Ewing went to which college? Hint


Question 5 of 10
5. Which school had Hakeem Olajuwon at center? Hint


Question 6 of 10
6. Oscar Robertson went to what school? Hint


Question 7 of 10
7. Which school did Larry Bird graduate from? Hint


Question 8 of 10
8. Where did Lew Alcindor go to college at? Hint


Question 9 of 10
9. Where did Wilt the Stilt Chamberlain attend college? Hint


Question 10 of 10
10. Can you remember where 'Big Game' James Worthy went to school? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Bill Russell went to what college?

Answer: San Francisco

He helped the Dons to three straight final fours winning back to back championships in 1955 and 1956.
2. Julius Erving went to which school?

Answer: University of Massachussets

He was awesome there too, but they never won a championship. He played from 1968-1971.
3. Ralph Sampson played where?

Answer: University of Virginia

He played in the championship game but his team fell short, although he was three-time National Player of the year.
4. Patrick Ewing went to which college?

Answer: Georgetown

He played in the game against Villanova, where the Wildcats shot lights out. Losing to the Wildcats after beating them twice during the regular season must have been heartbreaking. Of course his team did win one championship.
5. Which school had Hakeem Olajuwon at center?

Answer: Houston

He lost the most exciting championship game, when N.C. State beat the Cougars on a last second dunk.
6. Oscar Robertson went to what school?

Answer: University Of Cincinnati

He never won a championship, but after he graduated, the Bearcats did.
7. Which school did Larry Bird graduate from?

Answer: Indiana State University

He lost the championship game against Magic Johnson and the Spartans. Larry won the 1978-1979 College Player of the Year.
8. Where did Lew Alcindor go to college at?

Answer: UCLA

He led his team to three straight championships.
9. Where did Wilt {the Stilt} Chamberlain attend college?

Answer: Kansas Universtiy

He lost the great triple overtime game to North Carolina. Wilt was named the 13th best athlete of the 20th century.
10. Can you remember where 'Big Game' James Worthy went to school?

Answer: University of North Carolina

He played with Michael Jordan and they won one championship.
Source: Author krazydan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us