FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Where They Attended College
Quiz about Where They Attended College

Where They Attended College Trivia Quiz


Just thought you might like a little challenge about current and former NBA players and where they attended college. I'll name the player and you tell me the school that he attended.

A multiple-choice quiz by WilkeCollins. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Alumni
  8. »
  9. NBA Alumni

Author
WilkeCollins
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
123,264
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1756
- -
Question 1 of 10
1. Where did ex-Bull Scottie Pippin attend college? Hint


Question 2 of 10
2. Where did 5' 5" Earl Boykins play his trade in college? Hint


Question 3 of 10
3. What midwestern college did Bonzi Wells attend? Hint


Question 4 of 10
4. Besides playing for a year at Auburn, where did 2003 Rocket Moochie Norris finish his collegiate playing days? Hint


Question 5 of 10
5. Which small college did Charles Oakley play for?

Answer: (Two Words Only. Think Division II.)
Question 6 of 10
6. Who is the giant that Kiev State University for two years, before finishing his college career at Wright State University? Hint


Question 7 of 10
7. Guard David Wesley played for which university? Hint


Question 8 of 10
8. Where did 2003 Hornet head coach Paul Silas attend school before landing in the NBA? Hint


Question 9 of 10
9. Future Zen master Phil Jackson, was known as "the Mop" because of his all-out hustle while attending which college? Hint


Question 10 of 10
10. Where did 2003 Kings coach Rick Adelman attend college before playing for three seasons with the Portland Trailblazers? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where did ex-Bull Scottie Pippin attend college?

Answer: Central Arkansas

Originally drafted out of Central Arkansas by the Seattle Supersonics, who promptly traded his rights to the Bulls for Olden Polynice, Pippen will always be known for playing second fiddle to Michael Jordan.
2. Where did 5' 5" Earl Boykins play his trade in college?

Answer: Eastern Michigan

An honorable mention All-American in college, Boykins was not drafted by any NBA franchise, so he went to the CBA before being signed by the New Jersey Nets.
3. What midwestern college did Bonzi Wells attend?

Answer: Ball State

He was originally drafted by the Detroit Pistons, but never played for them.
4. Besides playing for a year at Auburn, where did 2003 Rocket Moochie Norris finish his collegiate playing days?

Answer: West Florida

Although he played for one year at Auburn, he finished his collegiate playing days at West Florida.
5. Which small college did Charles Oakley play for?

Answer: Virginia Union

According to his bio, Charles Oakley is a men's clothing designer and often wears his own designer clothes.
6. Who is the giant that Kiev State University for two years, before finishing his college career at Wright State University?

Answer: Vitaly Potapenko

His nickname is the Ukraine Train.
7. Guard David Wesley played for which university?

Answer: Baylor

David was another player overlooked in the draft and went the CBA route, before finally making it in the NBA.
8. Where did 2003 Hornet head coach Paul Silas attend school before landing in the NBA?

Answer: Creighton

Silas went to the same high school as Bill Russell. Can you imagine those alumni games?
9. Future Zen master Phil Jackson, was known as "the Mop" because of his all-out hustle while attending which college?

Answer: North Dakota

He played in college for future NBA coach, Bill Fitch, before being drafted in the second round by the Knicks.
10. Where did 2003 Kings coach Rick Adelman attend college before playing for three seasons with the Portland Trailblazers?

Answer: Loyola Marymount

Rick's first coaching job was with Chemeketa Community College in Salem, Oregon.
Source: Author WilkeCollins

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us