FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NBA Players Colleges 01
Quiz about NBA Players Colleges 01

NBA Players Colleges 01 Trivia Quiz


This is a quiz on various NBA players. I will name a player and you will tell me which college he attented. Good Luck!

A multiple-choice quiz by tgballer. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Alumni
  8. »
  9. NBA Alumni

Author
tgballer
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
48,552
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
2506
- -
Question 1 of 15
1. What college did Ray Allen go to? Hint


Question 2 of 15
2. What college did Alonzo Mourning go to? Hint


Question 3 of 15
3. What college did Charles Barkley go to? Hint


Question 4 of 15
4. What college did Mike Bibby go to? Hint


Question 5 of 15
5. What college did Marcus Camby go to? Hint


Question 6 of 15
6. What college did Austin Croshere go to? Hint


Question 7 of 15
7. What college did Tim Duncan go to?

Answer: (Two Words)
Question 8 of 15
8. What college did Michael Finley go to? Hint


Question 9 of 15
9. What college did Brian Grant go to? Hint


Question 10 of 15
10. What college did Larry Bird go to?

Answer: (Two Words)
Question 11 of 15
11. What college did Juwan Howard go to? Hint


Question 12 of 15
12. What college did Eddie Jones go to?

Answer: (One Word)
Question 13 of 15
13. What college did Jason Kidd go to?

Answer: (One Word)
Question 14 of 15
14. What college did Karl Malone go to? Hint


Question 15 of 15
15. What college did Anthony Mason go to?

Answer: (Two Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What college did Ray Allen go to?

Answer: Uconn

Ray averaged 23.4 point per game his last season at Uconn.
2. What college did Alonzo Mourning go to?

Answer: Georgetown

He played for the famous coach John Thompson.
3. What college did Charles Barkley go to?

Answer: Auburn

He was the 5th pick in the NBA Draft in 1984.
4. What college did Mike Bibby go to?

Answer: Arizona

He was the 2nd pick in the draft in 1998.
5. What college did Marcus Camby go to?

Answer: Umass

Marcus grew up in Hartford, CT.
6. What college did Austin Croshere go to?

Answer: Providence

He averaged 17.9 points per game in his last season at Providence.
7. What college did Tim Duncan go to?

Answer: Wake Forest

He averaged 20.8 points per game in his last season at Wake Forest.
8. What college did Michael Finley go to?

Answer: Wisconsin

He was picked number 21 in the 1995 NBA Draft.
9. What college did Brian Grant go to?

Answer: Xavier

He was picked 8th overall in 1994 draft.
10. What college did Larry Bird go to?

Answer: Indiana State

He played for the Boston Celtics in the NBA.
11. What college did Juwan Howard go to?

Answer: Michigan

He was part of the Fab Five.
12. What college did Eddie Jones go to?

Answer: Temple

He averaged 19.2 points per game in his last season at Temple.
13. What college did Jason Kidd go to?

Answer: California

He played for the New Jersey Nets in 2001.
14. What college did Karl Malone go to?

Answer: Louisiana Tech

He played for the Utah Jazz in 2001.
15. What college did Anthony Mason go to?

Answer: Tennessee State

He was drafted number 53 in the 3rd round in 1988.
Source: Author tgballer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us