FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NBA Players and Their Colleges
Quiz about NBA Players and Their Colleges

NBA Players and Their Colleges Quiz


NBA players and their colleges.

A multiple-choice quiz by clashrockcity. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Alumni
  8. »
  9. NBA Alumni

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
251,060
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
1362
- -
Question 1 of 15
1. Where did Rik Smits attend college? Hint


Question 2 of 15
2. Where did Tim Hardaway attend college? Hint


Question 3 of 15
3. Where did Detlef Schrempf attend college? Hint


Question 4 of 15
4. Where did Scottie Pippen attend college? Hint


Question 5 of 15
5. Where did Corey Maggette attend college? Hint


Question 6 of 15
6. Where did Tyrone Lue attend college? Hint


Question 7 of 15
7. Where did Larry Bird attend college? Hint


Question 8 of 15
8. Where did Dana Barros attend college? Hint


Question 9 of 15
9. Where did Brian Scalabrine attend college? Hint


Question 10 of 15
10. Where did Eric Snow attend college? Hint


Question 11 of 15
11. Where did Stephon Marbury attend college? Hint


Question 12 of 15
12. Where did Stromile Swift attend college? Hint


Question 13 of 15
13. Where did Joel Pryzbilla go to college? Hint


Question 14 of 15
14. Where did Ervin Johnson go to college? Hint


Question 15 of 15
15. Dr. James Naismith was the creator of Basketball. Naismith was a resident of Springfield, Mass when he invented the game, however did not attend college in Springfield. Where did Naismith attend college? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where did Rik Smits attend college?

Answer: Marist

Smits was the second overall pick in 1988 draft by the Indiana Pacers.
2. Where did Tim Hardaway attend college?

Answer: University of Texas El Paso

Hardaway won the Frances Pomeroy Naismith Award which is awarded to the best college player under 6 foot tall.
3. Where did Detlef Schrempf attend college?

Answer: University of Washington

Schrempf was selected 8th overall by the Dallas Mavericks in the 1985 draft.
4. Where did Scottie Pippen attend college?

Answer: Central Arkansas

Pippen was drafted by the Sonics.
5. Where did Corey Maggette attend college?

Answer: Duke

Maggette was drafted by the Sonics.
6. Where did Tyrone Lue attend college?

Answer: Nebraska

Lue was born in Mexico, Missouri.
7. Where did Larry Bird attend college?

Answer: Indiana State

Bird won three NBA titles in his career with the Celtics.
8. Where did Dana Barros attend college?

Answer: Boston College

Barros was the first player to lead the Big East in scoring in two consecutive years.
9. Where did Brian Scalabrine attend college?

Answer: USC

Scalabrine started 91 of the 92 games in his college career.
10. Where did Eric Snow attend college?

Answer: Michigan State

Snow left Michigan States second as the all-time assist leaders behind Scott Skiles.
11. Where did Stephon Marbury attend college?

Answer: Georgia Tech

All of Stephon's brothers played NCAA basketball.
12. Where did Stromile Swift attend college?

Answer: LSU

Swifts all-time favorite athelete was Michael Jordan.
13. Where did Joel Pryzbilla go to college?

Answer: Minnesota

He wore number 6 in honor of Bill Russell.
14. Where did Ervin Johnson go to college?

Answer: University of New Orleans

Worked for two years at a Baton Rouge grocery store before enrolling at UNO.
15. Dr. James Naismith was the creator of Basketball. Naismith was a resident of Springfield, Mass when he invented the game, however did not attend college in Springfield. Where did Naismith attend college?

Answer: McGill University

Naismith was both a physician and minister during the time he served at the Springfield YMCA.
Source: Author clashrockcity

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us