FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Colleges of First Round Picks
Quiz about Colleges of First Round Picks

Colleges of First Round Picks Trivia Quiz


I'll give you the player, you tell me where he went to college. Some current players, some former. Some obscure players, some well-known. Some small-time schools, some big-time. But all were drafted some time in the first round.

A multiple-choice quiz by branstje. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Alumni
  8. »
  9. NBA Alumni

Author
branstje
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
130,636
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 20
Plays
1676
- -
Question 1 of 20
1. The 14th overall pick in 1994, Yinka Dare attended which school? Hint


Question 2 of 20
2. The 8th overall pick in 1997, Adonal Foyle attended which school? Hint


Question 3 of 20
3. The 24th overall pick in 1991, Rick Fox attended which school? Hint


Question 4 of 20
4. The 13th overall pick in 1993, Terry Dehere attended which school? Hint


Question 5 of 20
5. The 23rd overall pick in 1997, Bobby Jackson attended which school? Hint


Question 6 of 20
6. The 17th overall pick in 1995, Bob Sura attended which school? Hint


Question 7 of 20
7. The 16th overall pick in 1999, Ron Artest attended which school? Hint


Question 8 of 20
8. The 14th overall pick in 1989, Tim Hardaway attended which school? Hint


Question 9 of 20
9. The 6th overall pick in 1993, Calbert Cheaney attended which school? Hint


Question 10 of 20
10. The 2nd overall pick in 2000, Stromile Swift attended which school? Hint


Question 11 of 20
11. The 23rd overall pick in 1999, Devean George attended which school? Hint


Question 12 of 20
12. The 18th overall pick in 1999, James Posey attended which school? Hint


Question 13 of 20
13. The 4th overall pick in 1992, Jim Jackson attended which school? Hint


Question 14 of 20
14. The 15th overall pick in 1992, Anthony Peeler attended which school? Hint


Question 15 of 20
15. The 12th overall pick in 1997, Austin Croshere attended which school? Hint


Question 16 of 20
16. The 9th overall pick in 1999, Shawn Marion attended which school? Hint


Question 17 of 20
17. The 19th overall pick in 1998, Pat Garrity attended which school? Hint


Question 18 of 20
18. The 7th overall pick in 1996, Lorenzen Wright attended which school? Hint


Question 19 of 20
19. The 2nd overall pick in 1991, Kenny Anderson attended which school? Hint


Question 20 of 20
20. The 3rd overall pick in 1997, Chauncey Billups attended which school? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The 14th overall pick in 1994, Yinka Dare attended which school?

Answer: George Washington

The 14th overall pick out of George Washington in 1994. Played four seasons with the New Jersey Nets.
2. The 8th overall pick in 1997, Adonal Foyle attended which school?

Answer: Colgate

The eighth overall draft pick in the 1997 draft out of Colgate. Played for Golden State in 2002-03.
3. The 24th overall pick in 1991, Rick Fox attended which school?

Answer: North Carolina

The 24th overall draft pick out of North Carolina in 1991. Played for Boston until moving to the Lakers in 1997.
4. The 13th overall pick in 1993, Terry Dehere attended which school?

Answer: Seton Hall

The 13th overall pick out of Seton Hall in 1993. Spent six total seasons in the NBA with the Clippers, Kings, and Grizzlies, and played in the NBA Developmental League.
5. The 23rd overall pick in 1997, Bobby Jackson attended which school?

Answer: Minnesota

The 23rd overall draft pick out of Minnesota in 1997. Former Big Ten MVP, played for Sacramento in 2002-03.
6. The 17th overall pick in 1995, Bob Sura attended which school?

Answer: Florida State

The 17th overall pick out of Florida State in 1995. Has somehow remained in the league, playing his first five seasons with Cleveland. Spent the 2002-03 season with Golden State.
7. The 16th overall pick in 1999, Ron Artest attended which school?

Answer: St. John's

The 16th overall draft pick out of St. John's in 1999. Played his first two NBA seasons with the Bulls, and was with the Pacers in 2002-03 season.
8. The 14th overall pick in 1989, Tim Hardaway attended which school?

Answer: Texas - El Paso

The 14th overall pick from Texas - El Paso in the 1989 draft. Most successful years in the NBA was with Golden State and Miami.
9. The 6th overall pick in 1993, Calbert Cheaney attended which school?

Answer: Indiana

The sixth overall pick out of Indiana in the 1993 draft. Cheaney was the college basketball player of the year his senior season. He started his career with Washington, and played for Utah in 2002-03.
10. The 2nd overall pick in 2000, Stromile Swift attended which school?

Answer: Louisiana State

The second overall draft pick out of Louisiana State in 2000. Played for Memphis in 2002-03.
11. The 23rd overall pick in 1999, Devean George attended which school?

Answer: Augsburg

The 23rd overall pick out of tiny Augsburg College (MN) in 1999. Played with the LA Lakers in 2002-03.
12. The 18th overall pick in 1999, James Posey attended which school?

Answer: Xavier

The 18th overall pick out of Xavier in the 1999 draft. Started NBA career with Denver. His jersey was retired at Xavier.
13. The 4th overall pick in 1992, Jim Jackson attended which school?

Answer: Ohio State

The fourth overall draft pick out of Ohio State in 1992. Spent first five seasons with Dallas, before bouncing around the league for the next several seasons.
14. The 15th overall pick in 1992, Anthony Peeler attended which school?

Answer: Missouri

The 15th overall pick out of Missouri in the 1992 draft. Has played for the Lakers, Grizzlies, and Timberwolves.
15. The 12th overall pick in 1997, Austin Croshere attended which school?

Answer: Providence

The 12th overall pick out of Providence in 1997. Played the 2002-03 season with the Indiana Pacers.
16. The 9th overall pick in 1999, Shawn Marion attended which school?

Answer: UNLV

The ninth overall pick out of UNLV in 1999. Has developed into a star for the Pheonix Suns in 2003.
17. The 19th overall pick in 1998, Pat Garrity attended which school?

Answer: Notre Dame

The 19th overall draft pick out of Notre Dame in 1998. The sharpshooter played for the Orlando Magic in the 2002-03 season.
18. The 7th overall pick in 1996, Lorenzen Wright attended which school?

Answer: Memphis

The seventh overall pick out of Memphis in 1996. Played for the Memphis Grizzlies in the 2002-03 season.
19. The 2nd overall pick in 1991, Kenny Anderson attended which school?

Answer: Georgia Tech

The second overall pick out of Georgia Tech in 1991. Has played for New Jersey, Charlotte, Portland, and Boston.
20. The 3rd overall pick in 1997, Chauncey Billups attended which school?

Answer: Colorado

The third overall pick out of Colorado in 1997. He has shown flashes of greatness, but perennially underachieved in Boston, Denver, Minnesota, and Detroit.
Source: Author branstje

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us