FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Nascar Who Am I   2
Quiz about Nascar Who Am I   2

Nascar: Who Am I? [2] Trivia Quiz


A follow-up to my first 'Nascar: Who am I' quiz. It is a mix of Nascar drivers. Good luck!

A multiple-choice quiz by Treasurehunter. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NASCAR
  8. »
  9. NASCAR Drivers

Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
257,030
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1020
Awards
Top 10% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. My first top five finish came in the 1973 National 500 at what is now Lowes Motor Speedway. I never won a Cup Series race despite making 303 starts in 24 years. I was the oldest driver, at age 48, to ever win the Rookie of the Year Award in Nascar's top series. Who Am I? Hint


Question 2 of 10
2. My best career finish was 2nd at the inaugural race at Chicagoland Speedway. I raced 9 seasons in the Winston/Nextel Cup Series. I was born April 8, 1959 in Asheville, NC. Who Am I? Hint


Question 3 of 10
3. In my Nascar career I earned only one top ten finish in 72 total starts in all three series. I also earned the pole for the 1994 Busch Series race at Atlanta Motor Speedway. I was a 2002 Rookie of the Year candidate for BAM Racing. Who Am I? Hint


Question 4 of 10
4. I was born September 9, 1969 in Danbury, CT. I had one career Nextel Cup victory in my career that spanned seven seasons. My career tragically came to an end after a qualifying crash at Richmond in 2003. Who Am I? Hint


Question 5 of 10
5. I was born December 28, 1921 and died May 14, 1986. In 45 starts, I won four times and collected 13 top fives, and 24 top tens. My last win came in 1962 at Martinsville. Who Am I? Hint


Question 6 of 10
6. I was born May 5, 1928 and died August 10, 1997. In 13 years I made 183 starts and had 9 wins, 58 top fives, and 102 top tens. I won the inaguaral race at Bowman Gray Stadium in Winston-Salem, NC. Who Am I? Hint


Question 7 of 10
7. I was born July 18, 1925 in Stuart, VA. I am part of a famous family of racing. My grandson is also a Nascar driver making starts in all three Nascar series. My brother and I have fielded a team for 54 years in Nascar. Who Am I? Hint


Question 8 of 10
8. My hometown is Folly Beach, SC. In 47 starts I had one top five, and two top ten, finishes. My only top five came at Jacksonville in 1964 where I finished fourth in Wendell Scott's only win. Hint


Question 9 of 10
9. I was born in Atlanta, Georgia on October 15, 1915. I had only 2 wins in my entire career and both of them came in the state of Georgia. I raced 9 years and made 71 starts. I died in 1996 at the age of 81. Who Am I? Hint


Question 10 of 10
10. I am the father of a former Nascar Cup Series Champion. I myself won 50 races in 352 starts. I won a championship in a Ford, and so did my son. I raced for 13 seasons in Nascar. Who Am I?

Answer: ( Two words, or just surname)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 04 2024 : Guest 38: 5/10
Dec 30 2023 : NovaRacing: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. My first top five finish came in the 1973 National 500 at what is now Lowes Motor Speedway. I never won a Cup Series race despite making 303 starts in 24 years. I was the oldest driver, at age 48, to ever win the Rookie of the Year Award in Nascar's top series. Who Am I?

Answer: Dick Trickle

Dick Trickle won the 1989 Rookie of the Year Award. His career consisted of 15 top fives, 36 top tens, and one pole in 303 starts.
2. My best career finish was 2nd at the inaugural race at Chicagoland Speedway. I raced 9 seasons in the Winston/Nextel Cup Series. I was born April 8, 1959 in Asheville, NC. Who Am I?

Answer: Robert Pressley

Despite not winning any Cup races, Pressley had won 10 Busch Series races and 2 Craftsman Truck Series Races. His last victory in any Nascar Series came in 2002 at Michigan in the Craftsman Truck Series.
3. In my Nascar career I earned only one top ten finish in 72 total starts in all three series. I also earned the pole for the 1994 Busch Series race at Atlanta Motor Speedway. I was a 2002 Rookie of the Year candidate for BAM Racing. Who Am I?

Answer: Shawna Robinson

Shawna Robinson's only top ten came at Watkins Glen in the Nascar Busch Series. Shawna was the first driver for BAM Racing owned by Elizabeth Ann Morgantheau.
4. I was born September 9, 1969 in Danbury, CT. I had one career Nextel Cup victory in my career that spanned seven seasons. My career tragically came to an end after a qualifying crash at Richmond in 2003. Who Am I?

Answer: Jerry Nadeau

Jerry Nadeau's only win came in the 2000 season finale at Atlanta Motor Speedway, where he held off a hard-charging Dale Earnhardt on the last lap. In 177 starts Nadeau collect one win 9 top fives and 19 top tens.
5. I was born December 28, 1921 and died May 14, 1986. In 45 starts, I won four times and collected 13 top fives, and 24 top tens. My last win came in 1962 at Martinsville. Who Am I?

Answer: Nelson Stacy

Nelson Stacy raced from 1961-1963 for Holman-Moody Racing. Stacy also made one start for the Woods Brothers at Darlington in 1964. Cotton Owens won 9 races. Pete Hamilton won four times as well as Eddie Pagan.
6. I was born May 5, 1928 and died August 10, 1997. In 13 years I made 183 starts and had 9 wins, 58 top fives, and 102 top tens. I won the inaguaral race at Bowman Gray Stadium in Winston-Salem, NC. Who Am I?

Answer: Bob Welborn

Welborn also collected 7 poles in his career. Goldsmith and Foyt never made a start at Bowman Gray Stadium. Jim Reed finished 3rd to Welborn in the first race before eventually winning the third race held at the track.
7. I was born July 18, 1925 in Stuart, VA. I am part of a famous family of racing. My grandson is also a Nascar driver making starts in all three Nascar series. My brother and I have fielded a team for 54 years in Nascar. Who Am I?

Answer: Glen Wood

Glen Wood and his brother Leonard are the famous Wood Brothers. In 54 years the Wood Brothers have won 97 races amongst 16 drivers including 4 wins by Glen Wood. The last win for the team came in 2001 at Bristol with Elliott Sadler as the driver. Jon Wood the grandson of Wood Brothers made his first Nextel Cup start in 2007 at Las Vegas.
8. My hometown is Folly Beach, SC. In 47 starts I had one top five, and two top ten, finishes. My only top five came at Jacksonville in 1964 where I finished fourth in Wendell Scott's only win.

Answer: Ed Livingston

Livingston's only other finish in the top ten came at Hickory in 1963 where he finished 10th. Livingston's last start came at Darlington in 1964. Livingston was born on October 17, 1935.
9. I was born in Atlanta, Georgia on October 15, 1915. I had only 2 wins in my entire career and both of them came in the state of Georgia. I raced 9 years and made 71 starts. I died in 1996 at the age of 81. Who Am I?

Answer: Gober Sosebee

Gober Sosebee earned 2 wins, 17 top fives, and 33 top tens in his Nascar career. Sosebee also had four poles. His last pole came October 8, 1958 at Salisbury Speedway in Salisbury, NC.
10. I am the father of a former Nascar Cup Series Champion. I myself won 50 races in 352 starts. I won a championship in a Ford, and so did my son. I raced for 13 seasons in Nascar. Who Am I?

Answer: Ned Jarrett

Ned Jarrett won the 1961 and 1965 Nascar Championship. In 1961 Jarrett raced a Chevrolet and in 1965 he raced a Ford. Dale Jarrett, his son won the 1999 Winston Cup title in a Ford. Jarrett had 185 top fives and 239 top tens in his 13 year career.
Source: Author Treasurehunter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Hometown Heroes Average
2. Nascar: Who Am I? Easier
3. American Idle Average
4. Darrell Waltrip Average
5. David Pearson Average
6. Left Turn at Talladega Average
7. All About Almy Average
8. Nascar Double-Digit Victory Club Average
9. Birthdays of Nascar Drivers Average
10. Driver Nicknames Average
11. NASCAR: Who Am I? [2] Tough
12. Tragic Nascar Deaths Average

2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us