FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about New York Yankees 1964
Quiz about New York Yankees 1964

New York Yankees: 1964 Trivia Quiz


It was Bat Day 1964 and a double-header with the Twins. The thrill of Mantle and Maris homers outweighed the disappointment of losing both games. True Yankee fans will have little trouble with this quiz.

A multiple-choice quiz by rblayer. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. New York Yankees

Author
rblayer
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
153,206
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1250
Last 3 plays: colbymanram (3/10), Samoyed7 (10/10), Guest 24 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. First base was played by what popular local boy? Hint


Question 2 of 10
2. What talented switch-hitter joined Mantle and Maris in the outfield? Hint


Question 3 of 10
3. How many home runs did Mantle and Maris combine to hit in 1964? Hint


Question 4 of 10
4. What pitcher's 1970 tell-all book "Ball Four" shook up the baseball world? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the Yankee's 'Hall of Fame' manager in 1964? Hint


Question 6 of 10
6. What left handed pitcher was called by some, "the black Sandy Koufax"? Hint


Question 7 of 10
7. Which Yankee starter had the highest batting average in 1964? Hint


Question 8 of 10
8. Which starting pitcher had the lowest ERA? Hint


Question 9 of 10
9. How did the Yankees finish in the American League? Hint


Question 10 of 10
10. What was the final result of the 1964 World Series? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Dec 05 2023 : colbymanram: 3/10
Dec 03 2023 : Samoyed7: 10/10
Nov 20 2023 : Guest 24: 9/10
Nov 19 2023 : Guest 75: 9/10
Oct 22 2023 : Guest 24: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. First base was played by what popular local boy?

Answer: Joe Pepitone

"Pepi" was born in Brooklyn in 1940.
2. What talented switch-hitter joined Mantle and Maris in the outfield?

Answer: Tom Tresh

Tresh was the AL Rookie of the Year in 1962 when he hit .286.
3. How many home runs did Mantle and Maris combine to hit in 1964?

Answer: 61

Maris' 26 and Mantle's 35 totalled the same amount of home runs Maris hit alone three years earlier.
4. What pitcher's 1970 tell-all book "Ball Four" shook up the baseball world?

Answer: Jim Bouton

Baseball commissioners, executives, players and sportswriters, were thrown into a state of shock.
5. Who was the Yankee's 'Hall of Fame' manager in 1964?

Answer: Yogi Berra

Yogi was named the Yankees Manager in 1964, and went on to win the AL pennant, but was fired after losing to the Cardinals in a seven-game series.
6. What left handed pitcher was called by some, "the black Sandy Koufax"?

Answer: Al Downing

Al Downing went on to give up Hank Aaron's record-breaking 715th home run.
7. Which Yankee starter had the highest batting average in 1964?

Answer: Elston Howard

Howard led the Yankees batting .313 to Mantle's .303.
8. Which starting pitcher had the lowest ERA?

Answer: Mel Stottlemyre

In 2003, Mel was the Yankees' pitching coach.
9. How did the Yankees finish in the American League?

Answer: first

With a 99-63 record, the Yanks won their last pennant for more than a decade.
10. What was the final result of the 1964 World Series?

Answer: Cardinals win 4 games to 3

A World Series loss was enough reason for the Yankees to fire manager Yogi Berra. Johnny Keane resigned as manager of the Cardinals and was hired by the Yankees days later.
Source: Author rblayer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/10/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us