FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Premiership 199495 Season
Quiz about Premiership 199495 Season

Premiership 1994-95 Season Trivia Quiz


Lots of trivia questions to test even the most dedicated fan of the game.

A multiple-choice quiz by razzamatazz. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. FA Premier League
  8. »
  9. Premiership 1990s

Author
razzamatazz
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
138,086
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
1197
- -
Question 1 of 15
1. Which team did Manchester United beat 9-0? Hint


Question 2 of 15
2. Which 4 teams were relegated at the end of the 1994-95 season? Hint


Question 3 of 15
3. How many games did Aston Villa win during the 1994-95 season? Hint


Question 4 of 15
4. Liverpool finished 4th in the 19-4/95 season, with how many points? Hint


Question 5 of 15
5. By which score did Newcastle United beat Leicester City, on the second day of the season? Hint


Question 6 of 15
6. Which team scored the most goals during the 1994-95 Premiership season? Hint


Question 7 of 15
7. Who scored the fewest goals during the 1994-95 season? Hint


Question 8 of 15
8. Blackburn's Alan Shearer was top scorer during the 1994-95 season: how many goals did he score? Hint


Question 9 of 15
9. How many of Shearer's goals were scored from the penalty spot? Hint


Question 10 of 15
10. Which team conceded the most goals during the 1994-95 season? Hint


Question 11 of 15
11. Which match produced the lowest attendance of the 1994-95 season? Hint


Question 12 of 15
12. Which team won the fewest number of games during the 1994-95 season? Hint


Question 13 of 15
13. In what position did Arsenal finish during the 1994-95 Season? Hint


Question 14 of 15
14. Which two teams finished the season with 50 points? Hint


Question 15 of 15
15. What was the total attendance for ALL games played during the 1994-95 season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which team did Manchester United beat 9-0?

Answer: Ipswich Town

Scorers were Andy Cole(5), Mark Hughes(2), Roy Keane, and Paul Ince.
2. Which 4 teams were relegated at the end of the 1994-95 season?

Answer: Crystal Palace - Norwich City - Leicester City - Ipswich Town

Palace finished 19th with 45 pts, Norwich 20th with 43 pts,
Leicester 21st with 29 pts, and Ipswich bottom with 27pts.
3. How many games did Aston Villa win during the 1994-95 season?

Answer: 11

They drew 15 and lost 16 finishing 18th with 48pts, just 3pts above relegation.
4. Liverpool finished 4th in the 19-4/95 season, with how many points?

Answer: 74

They won 21, drew 11, and lost 10.
5. By which score did Newcastle United beat Leicester City, on the second day of the season?

Answer: 3-1

Andy Cole, Peter Beardsley, and Robbie Elliott scored for Newcastle. Julian Joachim scored a last minute consolation for Leicester.
6. Which team scored the most goals during the 1994-95 Premiership season?

Answer: Blackburn Rovers

Blackburn scored 80, Newcastle 67, Man Utd scored77, and Nott'm Forest 72.
7. Who scored the fewest goals during the 1994-95 season?

Answer: Crystal Palace

Crystal Palace scored just 34 goals, West Ham Everton and Coventry all scored 44, but East Anglian sides, Ipswich and Norwich only managed 36 and 37 respectively.
8. Blackburn's Alan Shearer was top scorer during the 1994-95 season: how many goals did he score?

Answer: 34

Robbie Fowler was 2nd with 25, and Les Ferdinand, playing for QPR 3rd with 24.
9. How many of Shearer's goals were scored from the penalty spot?

Answer: 10

This made him not just the top scorer, but the top Penalty scorer too.
10. Which team conceded the most goals during the 1994-95 season?

Answer: Ipswich Town

Ipswich conceded a massive 93 goals and scored just 36, finishing with a goal difference of -57! Leicester, the next highest conceded 80. Other big leakers were Wimbledon (65), and Southampton (63).
11. Which match produced the lowest attendance of the 1994-95 season?

Answer: Wimbledon v Manchester City

Just 5,268 i attendance. Wimbledon's average attendance for the season was 10,230, compared to Man Utd's average of 43,682.
12. Which team won the fewest number of games during the 1994-95 season?

Answer: Leicester City

Although Ipswich had the worst defensive record, they still managed to win 7 games, one more than Leicester. Palace and Norwich managed 11 and 10 respectively.
13. In what position did Arsenal finish during the 1994-95 Season?

Answer: 12th

They acheived 51 points; scored 52 goals; conceded 49; won 13 games; drew 12; lost 17.
14. Which two teams finished the season with 50 points?

Answer: West Ham United and Everton

West Ham finished in 14th, one place higher than Everton due to a better goal difference:- -4 compared to -7.
15. What was the total attendance for ALL games played during the 1994-95 season?

Answer: 11,213,168

This was an increase on the previous season of 568,617.
Source: Author razzamatazz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us