FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Premier League 1994 to 1997
Quiz about Premier League 1994 to 1997

Premier League 1994 to 1997 Trivia Quiz


This quiz is based on questions related to the years 1994 to 97 in the English Premier League.

A multiple-choice quiz by krsx66. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. FA Premier League
  8. »
  9. Premiership 1990s

Author
krsx66
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
103,325
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1398
- -
Question 1 of 10
1. During the 1995-96 season, who was Sheffield Wednesday's manager? Hint


Question 2 of 10
2. Which Nottingham Forest player was often told 'He's got a pineapple on his head' as a reference to his haircut?

Answer: ( Two words, or just surname ... Lee-vit out)
Question 3 of 10
3. What was the score of the game in which David Beckham scored from the halfway line against Wimbledon on the opening day of the 1996-97 season? Hint


Question 4 of 10
4. Which manager was convicted of accepting bribes during the 1994-95 season? Hint


Question 5 of 10
5. Ruel Fox played for which team in the 1994-95 season? Hint


Question 6 of 10
6. What sport did Ryan Giggs' father play professionaly? Hint


Question 7 of 10
7. Who were Tottenham Hotspur's sponsor in the 1994-95 season? Hint


Question 8 of 10
8. Which team finished bottom of the Premiership in 1994-95? Hint


Question 9 of 10
9. How many times did Welsh Ryan Giggs captain England Schoolboys?

Answer: ( Andy Cole's number)
Question 10 of 10
10. What was the highest scoring game in 1994-95? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. During the 1995-96 season, who was Sheffield Wednesday's manager?

Answer: David Pleat

2. Which Nottingham Forest player was often told 'He's got a pineapple on his head' as a reference to his haircut?

Answer: Jason Lee

On a show called 'Fantasy Football' the two presenters would constantly make fun of him, and as a result, Jason sought legal action, but the case was later dismissed.
3. What was the score of the game in which David Beckham scored from the halfway line against Wimbledon on the opening day of the 1996-97 season?

Answer: United won 3-0

The goal was measured at 57 yards.
4. Which manager was convicted of accepting bribes during the 1994-95 season?

Answer: George Graham

He became the first manager ever to be convicted of such a crime.
5. Ruel Fox played for which team in the 1994-95 season?

Answer: Newcastle United

6. What sport did Ryan Giggs' father play professionaly?

Answer: Rugby

His father used to play Rugby in Wales.
7. Who were Tottenham Hotspur's sponsor in the 1994-95 season?

Answer: Holsten

8. Which team finished bottom of the Premiership in 1994-95?

Answer: Ipswich Town

They could only muster 36 goals in 42 games.
9. How many times did Welsh Ryan Giggs captain England Schoolboys?

Answer: 9

Although Ryan is Welsh he was eligible to play for England because he went to school in Manchester, and it was designated to where the location of your school was and not what country you were born in.
10. What was the highest scoring game in 1994-95?

Answer: Manchester United v Ipswich Town 9-0

Manchester United demolished Ipswich 9-0 with Andy Cole scoring 5 of the goals.
Source: Author krsx66

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us