FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Swimming  Commonwealth Games
Quiz about Swimming  Commonwealth Games

Swimming - Commonwealth Games Trivia Quiz


This quiz is simply about swimming at the Commonwealth Games.

A multiple-choice quiz by commby_89. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Wide World of Sports
  8. »
  9. Commonwealth Games

Author
commby_89
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
180,986
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
192
- -
Question 1 of 10
1. Which female swimmer took out the butterfly triple (50-100-200) at the 2002 games? Hint


Question 2 of 10
2. Who won the female 4 X 200m Freestyle Relay at the 2002 Commonwealth Games? Hint


Question 3 of 10
3. Where were the 2002 Commonwealth Games held? Hint


Question 4 of 10
4. Susie O'Neill won how many Gold Medals at the 2002 Commonwealth Games? Hint


Question 5 of 10
5. Karen Legg of England won the women's 200M Freestyle.


Question 6 of 10
6. How many Gold Medals did Ian Thorpe win at the 2002 games? Hint


Question 7 of 10
7. Who won the men's 50M Freestyle at 2002 Games? Hint


Question 8 of 10
8. Who won the 100M backstroke for women at Kuala Lumpar in 1998? Hint


Question 9 of 10
9. At how many many individual events did the Australian swimming team take Gold-Silver-Bronze at the 1998 Commonwealth Games? Hint


Question 10 of 10
10. Jodie Henry of Australia, won the Gold Medal in the 50M freestyle for women at the 2002 games?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which female swimmer took out the butterfly triple (50-100-200) at the 2002 games?

Answer: Petria Thomas

Petria became the first female in history to win the same event at three consecutive Commonwealth Games. Inge de Bruijn and Jenny Thompson were not a part of the Commonwealth.
2. Who won the female 4 X 200m Freestyle Relay at the 2002 Commonwealth Games?

Answer: England

Australia placed second in the event.
3. Where were the 2002 Commonwealth Games held?

Answer: Manchester

Melbourne won the rights to host the 2006 Commonwealth Games.
4. Susie O'Neill won how many Gold Medals at the 2002 Commonwealth Games?

Answer: 0

Many people will remember Susie O'Neill as 'Madame Butterfly'. Susie retired in 2000.
5. Karen Legg of England won the women's 200M Freestyle.

Answer: False

Karen Pickering won the Gold Medal, Karen Legg took out the Silver, with Petria Thomas and Elka Graham sharing the Bronze. When at other major international meets, besides Commonwealth Games, Both Pickering and Legg competed for Great Britain.
6. How many Gold Medals did Ian Thorpe win at the 2002 games?

Answer: 6

Everyone from Australia knows who Ian Thorpe is. He is unbeaten in over 7 years in his pet event, the 400M Free. Events won at 2002 games were 100M, 200M, & 400M Freestyle, and all three relays.
7. Who won the men's 50M Freestyle at 2002 Games?

Answer: Roland Schoeman

Roland Schoeman is from the Republic of South Africa, and is very fast over the 50M & 100M freestyle.
8. Who won the 100M backstroke for women at Kuala Lumpar in 1998?

Answer: Giaan Rooney

Giaan Rooney of Australia, was the 2001 World Champion in the 200M Freestyle. Giaan qaulified for the Athens Olympics in the 100M backstroke.
9. At how many many individual events did the Australian swimming team take Gold-Silver-Bronze at the 1998 Commonwealth Games?

Answer: 4

The events were the Men and Women's 100M Butterfly, Mens 200M and 400M Freestyle.
10. Jodie Henry of Australia, won the Gold Medal in the 50M freestyle for women at the 2002 games?

Answer: False

Jodie Henry took out the Silver medal. Likewise was when she took out the Silver in the 100M freestyle behind Hanna Seppala of Finland at 2003 World Championships.
Source: Author commby_89

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us