FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Melbourne 2006  Swimming
Quiz about Melbourne 2006  Swimming

Melbourne 2006 - Swimming Trivia Quiz


The Commonwealth Games in Melbourne were a huge success with many surprises coming in the swimming pool. How much do you recall?

A multiple-choice quiz by scsloth. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Wide World of Sports
  8. »
  9. Commonwealth Games

Author
scsloth
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
229,216
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
217
- -
Question 1 of 10
1. The 2006 Commonwealth Games were very successful for Scotland. David Carry won two Gold medals. In which two events was he victorious? Hint


Question 2 of 10
2. One of many Scotland success stories came with 2 victories for Caitlin McClatchey in the 200m and 400m freestyle events. Who finished second in the 200m freestyle for women? Hint


Question 3 of 10
3. It was double gold success for the winner of the men's 50m and 100m breaststroke events. Which swimmer achieved this unexpected double? Hint


Question 4 of 10
4. Australia dominated the women's events. There was an Australian clean sweep of the medals in the 50m butterfly. Who won gold? Hint


Question 5 of 10
5. Which Australian breaststroke swimmer won three individual events? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following countries failed to win an individual Gold medal in the men's events at Melbourne? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following English swimmers did not win gold? Hint


Question 8 of 10
8. Scottish swimmer Euan Dale won a silver medal in which event? Hint


Question 9 of 10
9. A swimmer from New Zealand won an individual gold medal at the Melbourne games?


Question 10 of 10
10. Who was initially selected to host the Commonwealth Games in 2010? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The 2006 Commonwealth Games were very successful for Scotland. David Carry won two Gold medals. In which two events was he victorious?

Answer: 400m freestyle and 400m individual medley

In the 400m freestyle, he finished ahead of Andrew Hurd of Canada, and David Davies of Wales in a time of 3:48.17.
2. One of many Scotland success stories came with 2 victories for Caitlin McClatchey in the 200m and 400m freestyle events. Who finished second in the 200m freestyle for women?

Answer: Lisbeth Lenton (AUS)

Lenton, the big Australian swimming hope in Melbourne, won 2 individual Golds and 2 individual Silvers.
3. It was double gold success for the winner of the men's 50m and 100m breaststroke events. Which swimmer achieved this unexpected double?

Answer: Chris Cook (ENG)

It was England 1-2 in both the 50m and 100m swimming events with Darren Mew and James Gibson respectively claiming silver behind Cook.
4. Australia dominated the women's events. There was an Australian clean sweep of the medals in the 50m butterfly. Who won gold?

Answer: Danni Miatke

She won in a games record of 26.43 seconds.
5. Which Australian breaststroke swimmer won three individual events?

Answer: Leisel Jones

She won all the breaststroke events and claimed a new world record in the 100m, winning in 1:05.09.
6. Which of the following countries failed to win an individual Gold medal in the men's events at Melbourne?

Answer: Australia

It was a disappointing meet for Australia's men in the absence of Grant Hackett and Ian Thorpe. On the last day of the meet, they eventually claimed a medley relay Gold but had to settle for the minor medals in the individual events. Papua New Guinea, Wales and Canada each won one gold medal through Ryan Pini, David Davies and Michael Brown.
7. Which of the following English swimmers did not win gold?

Answer: Melanie Marshall

Melanie Marshall won individual silver in the 200m backstroke and two individual bronzes in the 200m freestyle and the 100m backstroke.
8. Scottish swimmer Euan Dale won a silver medal in which event?

Answer: 400m individual medley

He came second in the 400m individual medley ahead of Travis Nederpelt of Australia.
9. A swimmer from New Zealand won an individual gold medal at the Melbourne games?

Answer: True

Moss Burmester won the 200m butterfly in a games record of 1:56.64.
10. Who was initially selected to host the Commonwealth Games in 2010?

Answer: New Delhi, India

This was the first time that New Delhi was selected.
Source: Author scsloth

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us