FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about England at Manchester 2002
Quiz about England at Manchester 2002

England at Manchester 2002 Trivia Quiz


Although Australia topped the medal table at the Commonwealth Games in Manchester, it was also England's best ever performance at a Commonwealth Games. Test your knowledge of England's gold medal winners with this quiz.

A multiple-choice quiz by scsloth. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Wide World of Sports
  8. »
  9. Commonwealth Games

Author
scsloth
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
88,503
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
258
- -
Question 1 of 15
1. Swimming: Sarah Price won gold in which event? Hint


Question 2 of 15
2. Squash: Peter Nicol won gold in the men's doubles with Lee Beachill. What nationality did Nicol represent at the previous games in Kuala Lumpur in Malaysia? Hint


Question 3 of 15
3. Boxing: How many gold medals did English boxers win? Hint


Question 4 of 15
4. Athletics: Which of these English athletes failed to win gold? Hint


Question 5 of 15
5. Shooting: How many gold medals did Michael Gault win? Hint


Question 6 of 15
6. Swimming: Using what stroke did Rebecca Cooke win two golds for England? Hint


Question 7 of 15
7. Kanukai Jackson and Beth Tweddle won gold for England in what sport? Hint


Question 8 of 15
8. England's gold medal tally was added to by two disabled competitors. In what sports did they win gold? Hint


Question 9 of 15
9. Athletics: In which event did England win gold in both the men's and women's competitions? Hint


Question 10 of 15
10. Judo: How many gold medals did England win in the judo competition? Hint


Question 11 of 15
11. Diving: Pete Waterfield won which diving event? Hint


Question 12 of 15
12. How many bronze medals did England win in all events? Hint


Question 13 of 15
13. How many silver medals did England win in all events? Hint


Question 14 of 15
14. How many gold medals did England win in total? Hint


Question 15 of 15
15. True or False: England won more gold medals than all the other British countries combined.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Swimming: Sarah Price won gold in which event?

Answer: 100 Metres Backstroke

The swimming events took place at Manchester Aquatics Centre.
2. Squash: Peter Nicol won gold in the men's doubles with Lee Beachill. What nationality did Nicol represent at the previous games in Kuala Lumpur in Malaysia?

Answer: Scotland

Peter Nicol won silver in the men's singles in Manchester.
3. Boxing: How many gold medals did English boxers win?

Answer: 2

They were won by Darren Barker (light welterweight) and David Dolan (super heavyweight).
4. Athletics: Which of these English athletes failed to win gold?

Answer: Dwain Chambers (100 m)

Dwain Chambers pulled up with cramp in the final of the 100 Metres, eventually won by Kim Collins of St Kitts and Nevis.
5. Shooting: How many gold medals did Michael Gault win?

Answer: 3

He won in the 10 m air pistol singles, 50 m pistol singles and 10 m air pistol pairs.
6. Swimming: Using what stroke did Rebecca Cooke win two golds for England?

Answer: Freestyle

She won the 400 m and 800 m freestyle events.
7. Kanukai Jackson and Beth Tweddle won gold for England in what sport?

Answer: Gymnastics

England also won the Men's team gold for gymnastics.
8. England's gold medal tally was added to by two disabled competitors. In what sports did they win gold?

Answer: Table Tennis and Lawn Bowls

Ruth Small won gold in the women's singles blind lawn bowls competition. Sue Gilroy won the women's open wheelchair singles in table tennis.
9. Athletics: In which event did England win gold in both the men's and women's competitions?

Answer: Hammer

Lorraine Shaw and Mick Jones won the hammer competitions.
10. Judo: How many gold medals did England win in the judo competition?

Answer: 8

Gold medallists included Georgie Singleton, Simone Callender and Craig Fallon.
11. Diving: Pete Waterfield won which diving event?

Answer: 10 m highboard

He claimed gold ahead of England's Leon Taylor and Canada's Alexandre Despatie.
12. How many bronze medals did England win in all events?

Answer: 60

Australia won 62 bronze medals, Canada won 42.
13. How many silver medals did England win in all events?

Answer: 51

Australia won 62 silver medals, Canada won 41.
14. How many gold medals did England win in total?

Answer: 54

Australia won 82 golds, India won 32.
15. True or False: England won more gold medals than all the other British countries combined.

Answer: true

England won 54 gold medals. The other British countries won only 12 golds, Scotland(6) Wales(4) and Northern Ireland(2).
Source: Author scsloth

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us