FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tang So Do
Quiz about Tang So Do

Tang So Do Trivia Quiz


This is a quiz on Tang So Do, a Korean based Martial Arts style similar to Tae Kwon Do.

A multiple-choice quiz by scoobsgurl1. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Martial Arts

Author
scoobsgurl1
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
175,855
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
273
- -
Question 1 of 10
1. What is the Korean term for the uniform (jacket and pants)?

Hint


Question 2 of 10
2. In Tang So Do, what are the four basic kicks? Hint


Question 3 of 10
3. Does a blue belt qualify as a gup?


Question 4 of 10
4. What is said in respect to your national flag? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the 4th form? Hint


Question 6 of 10
6. When a blackbelt enters, should you stop what you are doing no matter what and bow? Hint


Question 7 of 10
7. Ki-Haps are required when: Hint


Question 8 of 10
8. In Tang So Do, what does 'Do' mean? Hint


Question 9 of 10
9. Which belt comes after brown stripe? Hint


Question 10 of 10
10. Approximately how long does it take to receive a black belt if you don't fail any tests? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the Korean term for the uniform (jacket and pants)?

Answer: Do-Bohk

The wearing of a do-bohk can be seen in 600AD.
2. In Tang So Do, what are the four basic kicks?

Answer: Front Snap, Roundhouse, Side, and Spinning back

Usually, you have to know these four before you can be considered advanced.
3. Does a blue belt qualify as a gup?

Answer: No

The Korean name is Cho Dan Bo, so it is not a gup, or color belt, but it isn't a dan either. It's in between.
4. What is said in respect to your national flag?

Answer: Kukgi Ba Rae

Loyalty to country is a code of Tang So Do.
5. What is the name of the 4th form?

Answer: Pyung Ahn Cho Dan

It is the first Pyung Ahn Hyung.
6. When a blackbelt enters, should you stop what you are doing no matter what and bow?

Answer: Yes, unless you are sparring, or participating in a similar activity

This is considered proper etiquette.
7. Ki-Haps are required when:

Answer: All listed

Ki-Haps are supposed to control your breathing.
8. In Tang So Do, what does 'Do' mean?

Answer: Way

Tang So Do means way of life of defense by hands or feet, dated back to the Tang Dynasty.
9. Which belt comes after brown stripe?

Answer: Red

Brown stripe could also be brown-red.
10. Approximately how long does it take to receive a black belt if you don't fail any tests?

Answer: 3 years

There must be 3 months between each test.
Source: Author scoobsgurl1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Advanced Martial Arts Tough
2. Japanese Martial Arts Knowledge Tough
3. All About the Bo Average
4. Challenge - Accepted! Easier
5. Martial Arts - Ninjutsu Difficult
6. Martial Arts: the Weapons Easier
7. Kickboxing Average
8. Do You Know Martial Arts? Average
9. The Samurai Art of Iaido Average
10. K-1 Tough
11. With a Shout Average
12. Martial Arts People Difficult

7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us