FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tennessee Titans
Quiz about Tennessee Titans

Tennessee Titans Trivia Quiz


For all you Tennessee Titans fans or even if you just love the NFL. Good luck!

A multiple-choice quiz by MattWheelerUTK. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Tennessee Titans

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
259,887
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
490
- -
Question 1 of 10
1. In the 1999 AFC Wild Card game against the Buffalo Bills, the now famous play known as the "Music City Miracle" took place with Kevin Dyson scored the game winning TD. He had never practiced the play before. For whom was the play originally designed? Hint


Question 2 of 10
2. In the 1996 NFL Draft, the Titans/Oilers moved up to pick number 14 in the first round to acquire Eddie George. With which team did they make this trade? Hint


Question 3 of 10
3. To which team did Titans/Oilers lose to in their first preseason game in Memphis in 1997? Hint


Question 4 of 10
4. Bud Adams announced in December of 1998 that the Oilers would become the Titans in 1999. Who was the last opponent to face "the Oilers"? Hint


Question 5 of 10
5. In 1999, the Titans won their first road game of the season against the Jaguars. Who intercepted a Mark Brunell pass in the end zone to seal the deal? Hint


Question 6 of 10
6. On route to Super Bowl in 1999, the Titans defeated the Colts in a sold out RCA Dome to advance to the AFC Championship. Eddie George busted a TD run to prevail the Titans. How long was his run? Hint


Question 7 of 10
7. The Titans hosted their first regular season Monday Night Football game at Adelphia Coliseum in 2000 with a 27-13 victory. Who did they defeat? Hint


Question 8 of 10
8. Frank Wycheck became the fourth tight end in NFL history to record 500 career receptions in Tennessee's 29-27 loss at home to Indianapolis. In what year did he achieve this milestone? Hint


Question 9 of 10
9. At Titans games, a "Video of a Titans" member was played from 2003-2005 with the background music of "Their Goes My hero". Who was the Titans "hero"? Hint


Question 10 of 10
10. In what season did Eddie George have his best season (statistically speaking) rushing for over 1500 yards and scoring 14 TDs? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the 1999 AFC Wild Card game against the Buffalo Bills, the now famous play known as the "Music City Miracle" took place with Kevin Dyson scored the game winning TD. He had never practiced the play before. For whom was the play originally designed?

Answer: Isaac Byrd

The play had always been practiced with Isaac Byrd and his backup was D. Mason, but both were injured at the time and were replaced with former Utah Ute Kevin Dyson.
2. In the 1996 NFL Draft, the Titans/Oilers moved up to pick number 14 in the first round to acquire Eddie George. With which team did they make this trade?

Answer: Seahawks

The Titans/Oilers traded the 17th overall pick and DT Glenn Montgomery to Seattle to acquire the Heisman Trophy RB.
3. To which team did Titans/Oilers lose to in their first preseason game in Memphis in 1997?

Answer: Saints

Tennessee fell to New Orleans 21-12.
4. Bud Adams announced in December of 1998 that the Oilers would become the Titans in 1999. Who was the last opponent to face "the Oilers"?

Answer: Vikings

The Oilers played there final regular season game at the Metrodome against the Minnesota Vikings.
5. In 1999, the Titans won their first road game of the season against the Jaguars. Who intercepted a Mark Brunell pass in the end zone to seal the deal?

Answer: Samari Rolle

Samari Rolle made an acrobatic one-hand interception in front of Jimmy Smith to finalize the win.
6. On route to Super Bowl in 1999, the Titans defeated the Colts in a sold out RCA Dome to advance to the AFC Championship. Eddie George busted a TD run to prevail the Titans. How long was his run?

Answer: 68 yards

Eddie George rushed for 162 yards, including a 68-yard touchdown run as the Titans defeat the Indianapolis Colts 19-16 in the playoffs.
7. The Titans hosted their first regular season Monday Night Football game at Adelphia Coliseum in 2000 with a 27-13 victory. Who did they defeat?

Answer: Jaguars

This victory was their 4th consecutive win over Jacksonville.
8. Frank Wycheck became the fourth tight end in NFL history to record 500 career receptions in Tennessee's 29-27 loss at home to Indianapolis. In what year did he achieve this milestone?

Answer: 2003

Frank retired after this season after suffering too many concussions.
9. At Titans games, a "Video of a Titans" member was played from 2003-2005 with the background music of "Their Goes My hero". Who was the Titans "hero"?

Answer: Steve McNair

The video was of Air McNair running into the end zone.
10. In what season did Eddie George have his best season (statistically speaking) rushing for over 1500 yards and scoring 14 TDs?

Answer: 2000

George rushed for over 1500 yards and had 14 TDs leading the Titans to the a divisional playoff loss to the Baltimore Ravens. This was also the same year Eddie was featured on the cover of the Madden video game. They're for seemingly breaking "the curse".
Source: Author MattWheelerUTK

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us