Quiz about The United Hockey League 200102
Quiz about The United Hockey League 200102

The United Hockey League 2001-02 Quiz


Info on the UHL 01-02.

A multiple-choice quiz by kevinkerr. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Other Leagues
  8. »
  9. United Hockey League

Author
kevinkerr
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
71,723
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
192
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What team finished with the worst record in the UHL? Hint

Knoxville Speed
Kalamazoo Wings
Rockford IceHogs
Pt. Huron BorderCats

2. What team will finish with 50+ victories for the 6th straight season? Hint

Quad City Mallards
Muskegon Fury
Flint Generals
Ft. Wayne Komets

3. Who will finish with the most goals in the UHL? Hint

Jeff Petruic
David-Alexzander Beauregard
Bobby Reynolds
Jim Duhart

4. Who started the season as the Flint Generals number one goaltender? Hint

Tom McKinnon
Brad Guzda
Stu Dunn
Matt Mullin

5. What former New York Islanders played signed with the Kalamazoo Wings for this season? Hint

Mark Parrish
Mike Peca
Kim Johnsson
Mark Lawrence

6. What UHL team has the smallest arena capacity? Hint

Flint Generals
Knoxville Speed
Elmira Jackals
Pt. Huron BorderCats

7. What team started the season 12-0-0? Hint

QC Mallards
Elmira Jackals
Muskegon Fury
Flint Generals

8. What player left the QC Mallards mid-season to become a Canadian police officer? Hint

Brian McCullough
Chad Power
Brendan Brooks
Kevin Kerr

9. What Flint Generals enforcer was called up to the Hershey Bears of the AHL near the end of the season? Hint

Scott Hollis
Jordan Trew
Corey Laniuk
Mike Varhaug

10. What team had back-to-back games cancelled due to bad ice? Hint

Flint Generals
Asheville Smoke
Knoxville Speed
Binghamton Icemen

11. What team does Jim Duhart play for?

Answer: (One Word)
12. What team has the best record in the eastern confrence? Hint

Elmira Jackals
Adirondack IceHawks
Binghamton Icemen
New Haven Knights

13. What defenseman led the UHL in plus-minus? Hint

Martin Woods
Garry Gulash
Freddy Jobin
Andy Fermoyle

14. What UHL team will finish with the least penalty minutes? Hint

Pt. Huron BorderCats
Quad City Mallards
Muskegon Fury
Rockford IceHogs

15. What team may not be able to play thier 1st round playoff games at thier own arena?

Answer: (Three Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What team finished with the worst record in the UHL?

Answer: Knoxville Speed

The Speed will not be in the UHL after this season, they will move to the upstart ACHL.
2. What team will finish with 50+ victories for the 6th straight season?

Answer: Quad City Mallards

The Mallards set a pro hockey record with 5 straight 50+ win seasons last year.
3. Who will finish with the most goals in the UHL?

Answer: Jeff Petruic

Petruic scored 9 goals in his final two games to take the title over Jim Duhart, 57 goals to 52.
4. Who started the season as the Flint Generals number one goaltender?

Answer: Matt Mullin

Mullin was later traded to the Pt. Huron team in exchange for Stu Dunn and Tim Findlay.
5. What former New York Islanders played signed with the Kalamazoo Wings for this season?

Answer: Mark Lawrence

Lawrence is the only player on the K-Zoo roster with NHL expirence.
6. What UHL team has the smallest arena capacity?

Answer: Pt. Huron BorderCats

Pt. Huron plays at McMorran Arena, with a capacity of around 3,300.
7. What team started the season 12-0-0?

Answer: Elmira Jackals

The Jackals tied the UHL record for most wins in a row.
8. What player left the QC Mallards mid-season to become a Canadian police officer?

Answer: Chad Power

Power was 2nd in the league in goals when he left.
9. What Flint Generals enforcer was called up to the Hershey Bears of the AHL near the end of the season?

Answer: Mike Varhaug

Varhaug had 368 penalties minutes with the Generals and was considerd by many to be the UHL's best fighter.
10. What team had back-to-back games cancelled due to bad ice?

Answer: Flint Generals

The games were against the BC Icemen and the QC Mallards. Both were replayed, the Generals lost to BC 3-2 and beat QC 6-4.
11. What team does Jim Duhart play for?

Answer: Flint

Duhart finished the season with 52 goals and 43 assists for 95 points, 4th in the UHL.
12. What team has the best record in the eastern confrence?

Answer: Elmira Jackals

The Jackals finished with the best eastern confrence record, but had only the 3rd best overall record in the league.
13. What defenseman led the UHL in plus-minus?

Answer: Andy Fermoyle

Fermoyle finished with a +49, one of the highest in recent UHL history.
14. What UHL team will finish with the least penalty minutes?

Answer: Muskegon Fury

Muskegon also finished with the 2nd best record in the league.
15. What team may not be able to play thier 1st round playoff games at thier own arena?

Answer: New Haven Knights

New Haven plays at New Haven's Veteran Memorial Coliseum, home of the infamous 'Section 14', the rowdiest section in all of pro hockey.
Source: Author kevinkerr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/27/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us