FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ultimate Seahawks
Quiz about Ultimate Seahawks

Ultimate Seahawks Trivia Quiz


This quiz is about the history of the Seattle Seahawks.

A multiple-choice quiz by taneum. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Seattle Seahawks

Author
taneum
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
156,919
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1045
Last 3 plays: Guest 50 (1/10), DTSchultz85 (9/10), Guest 174 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which Seahawk was the first draft pick in team history? Hint


Question 2 of 10
2. Jack Patera was the second head coach for the Seahawks?


Question 3 of 10
3. What was the nickname of Brian Bozworth? Hint


Question 4 of 10
4. The Seahawks beat what team for their first regular season win at home? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the first 100 yard rusher in a single game for the Seahawks? Hint


Question 6 of 10
6. What was Chuck Knox's nickname? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the first Seahawk to be inducted into the Pro Football Hall of Fame? Hint


Question 8 of 10
8. Derrick Thomas set a record by sacking Seattle QB Dave Krieg, how many times in a game? Hint


Question 9 of 10
9. Ken Behring tried to move the Seattle Seahawks to Los Angeles?


Question 10 of 10
10. One time Seattle Seahawk coach Dennis Erickson, also coached the Oregon State Beavers.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 09 2024 : Guest 50: 1/10
Apr 07 2024 : DTSchultz85: 9/10
Mar 23 2024 : Guest 174: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Seahawk was the first draft pick in team history?

Answer: Steve Niehaus

He was a defensive tackle from Notre Dame.
2. Jack Patera was the second head coach for the Seahawks?

Answer: False

He was the first head coach of the Seattle Seahawks and coached from 1976 - 1982.
3. What was the nickname of Brian Bozworth?

Answer: The Boz

The land of BOZ played was a linebacker from 1987 - 1989.
4. The Seahawks beat what team for their first regular season win at home?

Answer: Atlanta Falcons

It was on November 17, 1976.
5. Who was the first 100 yard rusher in a single game for the Seahawks?

Answer: Sherman Smith

This was November 1976.
6. What was Chuck Knox's nickname?

Answer: Ground Chuck

He loved the running game.
7. Who was the first Seahawk to be inducted into the Pro Football Hall of Fame?

Answer: Steve Largent

He was inducted in 1995.
8. Derrick Thomas set a record by sacking Seattle QB Dave Krieg, how many times in a game?

Answer: 7

thomas played with the Kansas City Chiefs.
9. Ken Behring tried to move the Seattle Seahawks to Los Angeles?

Answer: True

Paul Allen ended up buying the team on April 20, 1996.
10. One time Seattle Seahawk coach Dennis Erickson, also coached the Oregon State Beavers.

Answer: True

He coached for them from 1999 to 2002, and took the team to a Bowl appearance in 2000, their first in 16 years.
Source: Author taneum

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us