FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lossless in Seattle
Quiz about Lossless in Seattle

"Lossless" in Seattle Trivia Quiz


Though they've struggled through the years, things are always looking up for the Seattle Seahawks. See how much you know about them. Good Luck!

A multiple-choice quiz by malcolmsex. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Seattle Seahawks

Author
malcolmsex
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
192,882
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
737
- -
Question 1 of 10
1. What year did the Seahawks record their first winning season? Hint


Question 2 of 10
2. The Seahawks played their first NFL season in the NFC before trading conferences with the other expansion team, the Tampa Bay Buccaneers, the following season.


Question 3 of 10
3. Which jersey number did Seahawks quarterback Jim Zorn wear? Hint


Question 4 of 10
4. Which team did the Seahawwks defeat for their first ever postseason win? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these players was never on a Seahawk roster? Hint


Question 6 of 10
6. Who held the Seahawks' 20th century record for career rushing yardage? Hint


Question 7 of 10
7. Which team did the Seahawks beat for their first ever regular season win? Hint


Question 8 of 10
8. Which head coach won the most games for the Seahawks during the 20th century? Hint


Question 9 of 10
9. Which southern college did Seahawks running back Shaun Alexander attend? Hint


Question 10 of 10
10. How many home games did the Seahawks lose in 2003? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year did the Seahawks record their first winning season?

Answer: 1978

The Seahawks' first season in the NFL was 1976 and they finished with a 2-12 record. After finishing 5-9 in 1977, the team won nine of 16 games in 1978, and head coach Jack Patera was named coach of the year in the AFC.
2. The Seahawks played their first NFL season in the NFC before trading conferences with the other expansion team, the Tampa Bay Buccaneers, the following season.

Answer: True

The Seahawks played 1976 in the NFC West Division and the Buccaneers were placed in the AFC West. Both teams played one game against the other 13 members of their conference, and they played each other. In 1977, the Seahawks were relocated to the AFC West and the Buccaneers to the NFC Central. With the total re-alignment of the NFL divisions in 2002, the Seahawks were moved back to the NFC.
3. Which jersey number did Seahawks quarterback Jim Zorn wear?

Answer: 10

Zorn, a left-handed scrambling quarterback, was the original starting QB for the team, and played for them from 1976-1984.
4. Which team did the Seahawwks defeat for their first ever postseason win?

Answer: Denver Broncos

The first postseason game the Seahawks ever played in, was the 1983 AFC Wildcard game against the Broncos. The Seahawks won the game, 31-7. They then stunned the Miami Dolphins 27-20 in the second round, before falling to the eventual Super Bowl champion Raiders, 30-14, in the AFC Championship Game.
5. Which of these players was never on a Seahawk roster?

Answer: Dan Hampton

Hampton played every one of his 157 career NFL games at defensive tackle for the Chicago Bears. O.J. Simpson's pal Al Cowlings played one game for the Seahawks at defensive end in 1976. Tight end Mike Tice caught 92 passes with nine touchdowns in his 10 years with the Seahawks.

He became the Minnesota Vikings head coach in 2001. Hall of Famer Franco Harris rushed for 170 yards in eight games for the Seahawks in 1984.
6. Who held the Seahawks' 20th century record for career rushing yardage?

Answer: Chris Warren

It can't get any closer than this. On his last rushing attempt in a Seahawks uniform, Chris Warren passed Curt Warner's total of 6,705 yards by one yard.
7. Which team did the Seahawks beat for their first ever regular season win?

Answer: Tampa Bay Buccaneers

Both expansion teams came into this game in Tampa having lost their first five games. The Seahawks won 13-10. A few weeks later they got their only other win of the season, 30-13 over the Falcons. The Buccaneers did not win a game all season.
8. Which head coach won the most games for the Seahawks during the 20th century?

Answer: Chuck Knox

Knox won more than twice as many games(83) as second place Patera(35). Knox's first year as head coach was 1983, the year of the Seahawks first playoff appearance.
9. Which southern college did Seahawks running back Shaun Alexander attend?

Answer: Alabama

Alexander had established himself as one of the greatest running backs in the NFL. He averaged a very impressive 13 touchdowns per season over his first four years in the league, despite seeing very little action in his rookie season.
10. How many home games did the Seahawks lose in 2003?

Answer: 0

The Seahawks finished 8-0 in home games for the first time ever in 2003. They only won two road games but that added up to their first 10 win season since 1986.
Source: Author malcolmsex

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Seattle Seahawks 2003 Average
2. The Seahawks of Seattle Average
3. All About the Seahawks Average
4. Seattle Seahawks Firsts Average
5. Ultimate Seahawks Average
6. Seattle Seahawks: 2006 Difficult
7. Seattle Seahawks Average
8. 2005 Seattle Seahawks Difficult
9. Can You Locate The NFL Team? Average
10. NFL Teams Very Easy
11. NFL Franchises Tough
12. You Pick the Team Tough

4/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us