FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Seattle Seahawks 2003
Quiz about Seattle Seahawks 2003

Seattle Seahawks 2003 Trivia Quiz


The 2003 Seattle Seahawks were a joy to watch. Let's see how much you remember about their season.

A multiple-choice quiz by robbyroo72. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Seattle Seahawks

Author
robbyroo72
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
191,367
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
619
Last 3 plays: DTSchultz85 (7/10), Guest 174 (4/10), toddruby96 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which team defeated the Seahawks in the 2003 NFL Playoffs? Hint


Question 2 of 10
2. Which player finished the 2003 season as the Seahawks starting quarterback? Hint


Question 3 of 10
3. Shawn Alexander scored 15 rushing touchdowns in 2003.


Question 4 of 10
4. Who was the head coach of the 2003 Seattle Seahawks? Hint


Question 5 of 10
5. Ray Rhodes was the Seahawks' defensive coordinator for the 2003 season.


Question 6 of 10
6. Which team won the NFC Western Division title in 2003? Hint


Question 7 of 10
7. Starting quarterback Matt Hasselbeck was on Mike Holmgren's roster in Green Bay.


Question 8 of 10
8. Overall in 2003, Matt Hasselbeck accounted for 30 Seahawks offensive touchdowns.


Question 9 of 10
9. Which defensive player led the Seahawks with eight sacks in 2003? Hint


Question 10 of 10
10. What was the Seahawks home winning record in 2003? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 07 2024 : DTSchultz85: 7/10
Apr 03 2024 : Guest 174: 4/10
Mar 05 2024 : toddruby96: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which team defeated the Seahawks in the 2003 NFL Playoffs?

Answer: Green Bay Packers

The Packers defeated the Seahawks for a second straight time in 2003, beating them 33-27 in an overtime playoff thriller. Earlier in the 2003 season, Green Bay beat Seattle 35-13.
2. Which player finished the 2003 season as the Seahawks starting quarterback?

Answer: Matt Hasselbeck

Hasselbeck started every game for the Seahawks in 2003, earning his first trip to the Pro Bowl in Hawaii. Dilfer saw time in mop-up roles, but was never a factor. Wallace spent the entire 2003 season on the Seahawks practice squad. Brock Huard, who once again became a Seahawk in 2004, spent the entire 2003 season backing up Peyton Manning in Indianapolis.
3. Shawn Alexander scored 15 rushing touchdowns in 2003.

Answer: False

Alexander, who scored 16 touchdowns overall in 2003, had 14 of those touchdowns on the ground for the Seahawks. The 2003 season was one of the best seasons for Shawn Alexander as a pro.
4. Who was the head coach of the 2003 Seattle Seahawks?

Answer: Mike Holmgren

Holmgren had his finest year as the Seahawks head coach in 2003, his fifth with the team. Unlike the previous four seasons, Mike Holmgren, was strictly a head coach in 2003, dropping the title of General Manager in order to keep his job.
5. Ray Rhodes was the Seahawks' defensive coordinator for the 2003 season.

Answer: True

Rhodes, a former assistant coach with Holmgren back in Green Bay, came to be the Seahawks defensive coordinator in 2003, after spending the 2002 season with the Denver Broncos. Rhodes was highly coveted for many coaching positions after the 2003 season, but remained with the Seahawks to continue to build their defensive unit.
6. Which team won the NFC Western Division title in 2003?

Answer: St. Louis Rams

At 12 wins and 4 losses, the St. Louis Rams not only won the NFC Western Division title, they also earned a first round bye in the playoffs. Seattle finished the 2003 campaign at 10 wins and 6 losses, earning a wildcard playoff berth.
7. Starting quarterback Matt Hasselbeck was on Mike Holmgren's roster in Green Bay.

Answer: True

Although he was only a backup, Hasselbeck was on Mike Holmgren's roster during his last two seasons with the Packers. Once Holmgren was in Seattle, he orchestrated a trade with the Packers that brought Hasselbeck to Seattle.
8. Overall in 2003, Matt Hasselbeck accounted for 30 Seahawks offensive touchdowns.

Answer: False

Throwing 26 touchdowns and running for two more, Hasselbeck accounted for 28 Seahawks offensive touchdowns in the 2003 season.
9. Which defensive player led the Seahawks with eight sacks in 2003?

Answer: Chike Okeafor

While Okeafor had eight sacks, leading the Seahawks defensive unit, Brown had seven while seeing limited action in 2003 due to injuries. Trufant and Springs, both cornerbacks, did not have any sacks for the Seahawks in 2003.
10. What was the Seahawks home winning record in 2003?

Answer: 8 wins and 0 losses

2003 marked the first time in franchise history that the Seahawks had a perfect home record. They beat their previous best home record of 7 wins and 1 loss that was set in 1984, the year the team went 12 and 4.
Source: Author robbyroo72

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us