FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2005 Seattle Seahawks
Quiz about 2005 Seattle Seahawks

2005 Seattle Seahawks Trivia Quiz


A year in review for the 2005 NFC Champion Seattle Seahawks. Hard core fan? How much do you remember?

A multiple-choice quiz by foulweather. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Seattle Seahawks

Author
foulweather
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
226,534
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
769
- -
Question 1 of 10
1. Who was the Seahawks' leading receiver with 778 yards in the regular season? Hint


Question 2 of 10
2. Who led the Seahawks defense in interceptions in the regular season? Hint


Question 3 of 10
3. Who led the Seahawks defense in sacks in the regular season? Hint


Question 4 of 10
4. What Seahawk had the most receiving yards in a single regular season game in 2005? Hint


Question 5 of 10
5. In what regular season game did NFL rushing champion Shaun Alexander gain the fewest rushing yards? Hint


Question 6 of 10
6. What was the final score of the NFC Championship Game? Hint


Question 7 of 10
7. What was the only game in which Matt Hasselbeck threw for more than 300 yards? Hint


Question 8 of 10
8. This Seahawk returned both a fumble and an interception back for touchdowns in the same game. Who was it? Hint


Question 9 of 10
9. What was the Seahawks regular season record? Hint


Question 10 of 10
10. Who did the Seahawks face in the NFC Divisional playoff game? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 24 2024 : Guest 73: 3/10
Apr 07 2024 : DTSchultz85: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the Seahawks' leading receiver with 778 yards in the regular season?

Answer: Bobby Engram

The Seahawks receiving corps was banged up for most of the middle of the season, and both Engram and Jackson missed considerable time.
2. Who led the Seahawks defense in interceptions in the regular season?

Answer: Michael Boulware

Boulware had four interceptions, and averaged 27 yards per INT return. Tatupu and Babineaux were tied for second with three INTs.
3. Who led the Seahawks defense in sacks in the regular season?

Answer: Bryce Fisher

Fisher collected 9 sacks, just slightly ahead of Bernard (8.5) and Hill (7.5).
4. What Seahawk had the most receiving yards in a single regular season game in 2005?

Answer: Joe Jurevicius

Jurevicius actually had two games with 137 receiving yards. Week 5 at St. Louis, and Week 12 vs the New York Giants.
5. In what regular season game did NFL rushing champion Shaun Alexander gain the fewest rushing yards?

Answer: Week 13, at Philadelphia

Alexander gained only 49 yards in the Monday night game in Philadelphia. It was also quarterback Matt Hasselbeck's lowest passing output of the season. The Seahawks won the game 42-0 with the help of six Eagles turnovers.
6. What was the final score of the NFC Championship Game?

Answer: Seahawks 34, Panthers 14

The Seahawks received two Hasselbeck TD passes, two Alexander TD runs, and two Josh Brown field goals. The Panthers received a Jake Delhomme TD pass and Steve Smith's 59-yard TD return.
7. What was the only game in which Matt Hasselbeck threw for more than 300 yards?

Answer: Week 5, at St. Louis

Hasselbeck was 27-38 for 316 yards and 2 touchdowns in Seattle's 37-31 win against the Rams.
8. This Seahawk returned both a fumble and an interception back for touchdowns in the same game. Who was it?

Answer: Andre Dyson

This of course was in the Monday night game vs the Eagles. Dyson had a 72-yard INT return for a TD in the 1st quarter, and a 25-yard fumble return for a TD in the 3rd quarter. He was injured on the fumble return and didn't make it back to action until the Divisional Playoff Game vs Washington.
9. What was the Seahawks regular season record?

Answer: 13-3

The Seahawks were helmed by Mike Holmgren , in his seventh season in Seattle.
10. Who did the Seahawks face in the NFC Divisional playoff game?

Answer: Washington

Seattle beat the Redskins 21-10, beat Carolina 34-14, then lost 21-10 in the Super Bowl to Pittsburgh.
Source: Author foulweather

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Seattle Seahawks 2003 Average
2. The Seahawks of Seattle Average
3. All About the Seahawks Average
4. Seattle Seahawks Firsts Average
5. "Lossless" in Seattle Average
6. Ultimate Seahawks Average
7. Seattle Seahawks: 2006 Difficult
8. Seattle Seahawks Average
9. Can You Locate The NFL Team? Average
10. NFL Teams Very Easy
11. NFL Franchises Tough
12. You Pick the Team Tough

5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us