FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Seahawks of Seattle
Quiz about The Seahawks of Seattle

The Seahawks of Seattle Trivia Quiz


A quiz made for true Seattle Seahawks fans.

A multiple-choice quiz by robbyroo72. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Seattle Seahawks

Author
robbyroo72
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
188,955
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
1161
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 91 (9/15), Guest 131 (5/15), Guest 166 (6/15).
- -
Question 1 of 15
1. Which former Seahawks head coach was the only coach to take three different teams to the NFL playoffs? Hint


Question 2 of 15
2. Which college, that is now defunct, did former Seahawks quarterback Dave Krieg play for? Hint


Question 3 of 15
3. Before coaching the Seattle Seahawks, Tom Flores was the head coach for the Oakland and Los Angeles Raiders.


Question 4 of 15
4. What Seahawks Hall of Famer played collegiately for Tulsa University? Hint


Question 5 of 15
5. Former Seahawks quarterback Dan McGwire, is the brother of baseball slugger Mark McGwire.


Question 6 of 15
6. Which stadium other than the Kingdome and Qwest Field, have the Seahawks called home in their first 28 years of history? Hint


Question 7 of 15
7. Who was the very first player drafted by the Seahawks in 1976? Hint


Question 8 of 15
8. Which presitigous university did former Seahawks quarterback Rick Mirer graduate from? Hint


Question 9 of 15
9. Seahawk quarterback Matt Hasselbeck had a brother who was a pro quarterback as well.


Question 10 of 15
10. Hall of Fame running back Franco Harris played for the Seattle Seahawks.


Question 11 of 15
11. Which of the following was the first head coach to take the Seahwawks to a Super Bowl? Hint


Question 12 of 15
12. Which person was an owner of the Seattle Seahawks? Hint


Question 13 of 15
13. Who was the original voice of the Seattle Seahawks? Hint


Question 14 of 15
14. When coached by Rusty Tillman in the 80s, the Seahawks' special teams squad was known as the R.A.T. squad.


Question 15 of 15
15. Former Seahawks quarterback Warren Moon played collegiately for which school in Washington State? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 91: 9/15
Feb 05 2024 : Guest 131: 5/15
Jan 10 2024 : Guest 166: 6/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which former Seahawks head coach was the only coach to take three different teams to the NFL playoffs?

Answer: Chuck Knox

Knox guided the Los Angeles Rams, the Buffalo Bills, and the Seattle Seahawks to the playoffs during his tenure as each teams coach. Flores and Patera never guided the Seahawks to the post season, although Flores did win a Super Bowl with the 1983 Los Angeles Raiders. Erickson, like Flores and Patera, did not lead the Seahawks into the playoffs during his tenure.
2. Which college, that is now defunct, did former Seahawks quarterback Dave Krieg play for?

Answer: Milton College

Milton College went under shortly after Krieg graduated in the early 1980's. Tulsa, Tulane, and Florida State are all schools that still exist to this day.
3. Before coaching the Seattle Seahawks, Tom Flores was the head coach for the Oakland and Los Angeles Raiders.

Answer: True

Flores coached the Raiders from 1979 until 1987, coaching the Raiders to victory in the 1983 Super Bowl over the Washington Redskins. Flores coached in Seattle from 1992 until the end of the 1994 season.
4. What Seahawks Hall of Famer played collegiately for Tulsa University?

Answer: Steve Largent

Largent, who was drafted in the 4th round by the Houston Oilers in 1976, played his college football from 1973-1976.
5. Former Seahawks quarterback Dan McGwire, is the brother of baseball slugger Mark McGwire.

Answer: True

Unlike his big brother Mark, Dan was not as successful in professional sports. Dan played in 13 games throughout his professional career.
6. Which stadium other than the Kingdome and Qwest Field, have the Seahawks called home in their first 28 years of history?

Answer: Husky Stadium

The Seahawks played home games at Husky Stadium twice in their 28-year history. In 1994, while ceiling tiles were repaired in the Kingdome, the Seahawks played four games at Husky Stadium. In the 2000 and 2001 seasons, the Seahawks called Husky Stadium home while Seahawks Stadium was being constructed. Cheney Stadium and Safeco Field are both baseball-only stadiums. Autzen Stadium is home of the University of Oregon Ducks football team.
7. Who was the very first player drafted by the Seahawks in 1976?

Answer: Steve Niehaus

Niehaus was the #2 overall pick in the 1976 National Football League draft. Zorn was signed by the Seahawks as an un-drafted free agent before training camp in 1976. Largent was drafted in the 4th round by the Houston Oilers in the 1976 draft, but was traded to Seattle before the season started that year. San Adkins was a 10th round draft pick of the Seahawks in the 1977 draft.
8. Which presitigous university did former Seahawks quarterback Rick Mirer graduate from?

Answer: Notre Dame

Mirer was the #2 overall pick of the Seahawks in the 1993 draft. He was picked by the Seahawks right after New England picked Washington State Cougars quarterback Drew Bledsoe, as the #1 overall pick that year.
9. Seahawk quarterback Matt Hasselbeck had a brother who was a pro quarterback as well.

Answer: True

Matt's younger brother, Tim, was a the backup quarterback for Mark Brunell on the Washington Redskins roster.
10. Hall of Fame running back Franco Harris played for the Seattle Seahawks.

Answer: True

Harris played for the Seahawks during the 1984 season, filling a void left by the season-ending knee injury to starting running back Curt Warner. Harris carried the ball 68 times for 170 yards, but did not score a touchdown as a Seahawk. Harris was later enshrined in the National Football League Hall of Fame, in Canton, Ohio.
11. Which of the following was the first head coach to take the Seahwawks to a Super Bowl?

Answer: Mike Holmgren

Knox has taken them to the Super Bowl. Holmgren went to two Super Bowls while coaching Green Bay, winning one and losing the other, and also with the Seahawks. Erickson never guided the Seahawks to the playoffs, much less a Super Bowl appearance.
12. Which person was an owner of the Seattle Seahawks?

Answer: Ken Behring

Ken Behring owned the Seahawks from 1988 until he sold the team to Paul Allen. Barry Ackerly owned the basketball franchise Seattle Super Sonics, until selling out to a local group headed by Starbucks CEO, Howard Schultz. Jeff Smulyan and George Argyros previously owned the Mariners during their dismal years.
13. Who was the original voice of the Seattle Seahawks?

Answer: Pete Gross

Gross was the Seahawks voice from the team's inaugural year in 1976, until just prior to his death in 1992. Gross was the first non-player to be inducted in to the Seahawks Ring of Honor. Bryan Davis replaced Pete Gross in 1993 as the play-by-play man.
14. When coached by Rusty Tillman in the 80s, the Seahawks' special teams squad was known as the R.A.T. squad.

Answer: True

R.A.T. stands for Rusty A. Tillman. His squad was one of the most punishing squads in the NFL during the mid-80s.
15. Former Seahawks quarterback Warren Moon played collegiately for which school in Washington State?

Answer: University of Washington

After graduating from the University of Washington, Moon had a successful career in the Canadian Football League. In 1984, he signed with the Houston Oilers and played ten seasons there. From there, he went on to play three seasons with the Minnesota Vikings, two seasons with the Seattle Seahawks, and then two seasons in a Kansas City Chiefs uniform, before retiring in 2000. Moon later became a color commentator for the Seattle Seahawks, working side-by-side with former Seahawks wide receiver Steve Raible.
Source: Author robbyroo72

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us