FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Seattle Seahawks
Quiz about Seattle Seahawks

Seattle Seahawks Trivia Quiz


This shouldn`t prove too difficult for die-hard NFL fans.

A multiple-choice quiz by Dizart. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Seattle Seahawks

Author
Dizart
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
143,206
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1215
- -
Question 1 of 10
1. In which division did the Seahawks play in their NFL debut season of 1976? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the first Seattle Seahawks head coach? Hint


Question 3 of 10
3. Against which team did the Seahawks record their first-ever regular season win? Hint


Question 4 of 10
4. Seattle recorded their first winning season in 1978, with what record? Hint


Question 5 of 10
5. Seattle`s first playoff game was in 1983, against which AFC West divisional rival? Hint


Question 6 of 10
6. Who set a career Seahawk record for receiving yardage? Hint


Question 7 of 10
7. Controversial linebacker Brian Bosworth was selected in the 1987 Supplemental Draft; which college did he attend? Hint


Question 8 of 10
8. Who set a Seahawk record, for most passing yardage in a season in 1997? Hint


Question 9 of 10
9. What team defeated the Seahawks in the 1999 AFC Wild Card game? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following players on the Seahawks 2002 roster, did NOT attend Washington State University? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which division did the Seahawks play in their NFL debut season of 1976?

Answer: NFC West

The Seahawks moved to the AFC West in 1977.
2. Who was the first Seattle Seahawks head coach?

Answer: Jack Patera

Patera had a 35-59 record as Seahawks head coach.
3. Against which team did the Seahawks record their first-ever regular season win?

Answer: Tampa Bay Buccaneers

Seattle won 13-10 on October 17th, 1976, to end a run of 5 successive losses.
4. Seattle recorded their first winning season in 1978, with what record?

Answer: 9-7

Their 9-7 record wasn`t good enough to earn them a playoff place.
5. Seattle`s first playoff game was in 1983, against which AFC West divisional rival?

Answer: Denver Broncos

The Seahawks defeated the Broncos 31-7, and went on to defeat the Dolphins, before losing the AFC Championsip game to the Raiders.
6. Who set a career Seahawk record for receiving yardage?

Answer: Steve Largent

Largent ended his Seahawk career with 13,089 receiving yards.
7. Controversial linebacker Brian Bosworth was selected in the 1987 Supplemental Draft; which college did he attend?

Answer: Oklahoma

"Boz" played in just 24 games in 3 years for the Seahawks.
8. Who set a Seahawk record, for most passing yardage in a season in 1997?

Answer: Warren Moon

Moon passed for 3,678 yards in 1997.
9. What team defeated the Seahawks in the 1999 AFC Wild Card game?

Answer: Miami Dolphins

The Dolphins defeated the Seahawks 20-17 in a 1999 AFC Wild Card game.
10. Which of the following players on the Seahawks 2002 roster, did NOT attend Washington State University?

Answer: Marcus Bell

Bell attended the University of Arizona.
Source: Author Dizart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Seattle Seahawks 2003 Average
2. The Seahawks of Seattle Average
3. All About the Seahawks Average
4. Seattle Seahawks Firsts Average
5. "Lossless" in Seattle Average
6. Ultimate Seahawks Average
7. Seattle Seahawks: 2006 Difficult
8. 2005 Seattle Seahawks Difficult
9. Can You Locate The NFL Team? Average
10. NFL Teams Very Easy
11. NFL Franchises Tough
12. You Pick the Team Tough

5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us