FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About the Seahawks
Quiz about All About the Seahawks

All About the Seahawks Trivia Quiz


For the true Seattle fan! Enjoy!

A multiple-choice quiz by jaknginger. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Seattle Seahawks

Author
jaknginger
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
291,619
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1070
Awards
Top 10% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What was the first season in the NFL for the Seattle Seahawks? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the original majority owner of the Seattle Seahawks? Hint


Question 3 of 10
3. How was the team name chosen in Seattle? Hint


Question 4 of 10
4. Where did the Seahawks first call home? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the first head coach of the Seahawks? Hint


Question 6 of 10
6. When was the first winning season of the Seahawks? Hint


Question 7 of 10
7. What was the first season that the Seahawks saw playoff action in the NFL? Hint


Question 8 of 10
8. What season saw the first trip to the Super Bowl for the Seattle Seahawks? Hint


Question 9 of 10
9. After the merger of the AFL and NFL n 1970, the Seattle Seahawks were the first team to play in both the AFC and NFC Conference Championship games.


Question 10 of 10
10. What Seahawk was named NFL MVP for the 2005 season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : Guest 172: 8/10
May 23 2024 : Guest 96: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the first season in the NFL for the Seattle Seahawks?

Answer: 1976

The Seahawks were an expansion team in 1976, along with the Tampa Bay Buccaneers.
2. Who was the original majority owner of the Seattle Seahawks?

Answer: The Nordstrom family

The Nordstrom family owned the team until 1988. Lloyd Nordstrom was the family representative that signed the franchise agreement with the league. He died prior to the first game.
3. How was the team name chosen in Seattle?

Answer: Public naming contest

Seahawks was chosen as the team name after more than 20,000 entries were submitted in a public naming contest.
4. Where did the Seahawks first call home?

Answer: The Kingdome

Until 1999, the Seahawks called The Kingdome home. They did play the first half of the 1994 season at Husky Stadium while repairs were being made to the Kingdome, and then again 2000-2001 until Seattle Stadium, which became known as Qwest Field, was ready.
5. Who was the first head coach of the Seahawks?

Answer: Jack Patera

He finished with a 35-59 regular season record. Patera had the team from their beginning until 1982, when Mike McCormack replaced him.
6. When was the first winning season of the Seahawks?

Answer: 1978

They finished the regular season 9-7. 1978 was also the year that the NFL expanded from a 14 to a 16-game season. Jack Patera was honored as NFL Coach of the Year after the team's success.
7. What was the first season that the Seahawks saw playoff action in the NFL?

Answer: 1983

Seattle had their first playoff game in the 1983 Wild Card Playoffs vs the Broncos, winning 31-7.
8. What season saw the first trip to the Super Bowl for the Seattle Seahawks?

Answer: 2005

The Seahawks went to Super Bowl XL, capping off a successful 2005 season. They lost to the Steelers 21-10. The game was played February 5, 2006 at Ford Field in Detroit.
9. After the merger of the AFL and NFL n 1970, the Seattle Seahawks were the first team to play in both the AFC and NFC Conference Championship games.

Answer: True

Seattle played in the 1983 AFC Conference Championship, and in the 2005 NFC Conference Championship.
10. What Seahawk was named NFL MVP for the 2005 season?

Answer: Shaun Alexander

Alexander was a first round pick for the Seahawks out of Alabama in 2000. He was a running back and was voted the 2005 NFL MVP. He led the NFL with 28 rushing/receiving touchdowns, 1880 rushing yards, 27 rushing touchdowns and 168 points scored in 2005.
Source: Author jaknginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us