Quiz about Wrexham FC
Quiz about Wrexham FC

Wrexham FC Trivia Quiz


This is a quiz about the players of Wrexham FC along with a bit of history in it as well.

A multiple-choice quiz by superstar2007. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Teams S-Z

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
283,145
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
165
Last 3 plays: Guest 86 (3/10), Guest 86 (3/10), Guest 86 (0/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What team was Anthony Williams at before he signed permanently for Wrexham? Hint

Carlisle United
Liverpool
Chester City
Mansfield Town

2. Which player came from T.N.S and signed for Wrexham? Hint

Steve Evans
Matty Done
Neil Taylor
Micheal Proctor

3. What nationality is Silvo Spann? Hint

Trinidad and Tobago
American
French
Brazilian

4. Wrexham were the last winners of the LDV Vans Trophy?

True
False

5. When Wrexham won the FAW Premier Cup in 2003-04, it was their ______ Cup. Hint

6th
5th
2nd
4th

6. What year was Wrexham FC formed? Hint

1900
1853
1864
1874

7. Which team did Wrexham beat 10-1 in 1962? Hint

Hartlepool United
Mansfield Town
Chester City
Liverpool

8. Wrexham's ground in 2007 was called _______ Ground.

Answer: (One word only)
9. Which player played for Liverpool and Chester city? Hint

Josh Johnson
Danny Williams
Neil Taylor
Matty Done

10. What nationality is Micheal Proctor? Hint

Welsh
English
Irish
Scottish


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What team was Anthony Williams at before he signed permanently for Wrexham?

Answer: Carlisle United

Anthony Williams joined Carlisle in 2006-07 season.
2. Which player came from T.N.S and signed for Wrexham?

Answer: Steve Evans

Steve Evans started at Crewe Alexandra and West Bromwich Albion. However, he was unable to make the first team for either club, so he moved to T.N.S.
3. What nationality is Silvo Spann?

Answer: Trinidad and Tobago

Silvo Spann signed from a Trinidian team, called W Connection FC.
4. Wrexham were the last winners of the LDV Vans Trophy?

Answer: True

Wrexham won the LDV Vans Trophy in 2005, and after they renamed it, the name was changed to Johnson's Paint Trophy, making Wrexham the last ever winner of the LDV Vans Trophy.
5. When Wrexham won the FAW Premier Cup in 2003-04, it was their ______ Cup.

Answer: 5th

Wrexham won the FAW Premier Cup in the seasons of 1997-98, 1998-99, 1999-2000, 2001-02, and 2003-04, making them 5 time winners.
6. What year was Wrexham FC formed?

Answer: 1864

The club was formed in 1864, when a meeting was held at the Turf Hotel with members from the local cricket club who raised the issue of starting a football club for the ensuing season. Even though the badge says 1873.
7. Which team did Wrexham beat 10-1 in 1962?

Answer: Hartlepool United

In 1962, the club did record the highest ever league score, beating Hartlepool United 10-1, a game that included three different hat-trick scorers.
8. Wrexham's ground in 2007 was called _______ Ground.

Answer: Racecourse Ground

Until the club was formed, the ground was used mainly for cricket and sometimes horse racing.
9. Which player played for Liverpool and Chester city?

Answer: Danny Williams

Danny Williams started off playing for Liverpool, where he won Wales Under 21 caps. He then moved to Wrexham.
10. What nationality is Micheal Proctor?

Answer: English

Micheal Proctor has played for Sunderland, Hartlepool, Boston United (loan), Halifax Town, York City, Bradford City (loan), Swindon Town (loan), and Rotherham. He also had a loan spell at Wrexham before signing.
Source: Author superstar2007

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Oct 12 2022 : Guest 86: 3/10
Oct 08 2022 : Guest 86: 3/10
Oct 06 2022 : Guest 86: 0/10
Oct 05 2022 : Guest 86: 7/10
Oct 04 2022 : Guest 148: 7/10
Oct 04 2022 : Guest 163: 7/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Rise and Fall: Oxford United Average
2. Swansea City: Welsh in England Average
3. Millwall Average
4. Welling United Average
5. Scunthorpe United Average
6. Oldham Athletic Football Club Average
7. Yeovil Town FC Average
8. Wigan Athletic FC History Average
9. The Silkmen Average
10. Watford FC: The Hornets Average
11. Wycombe Wanderers Average
12. Weymouth Football Club Average

11/29/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us