FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Sitcom For Every Season
Quiz about A Sitcom For Every Season

A Sitcom For Every Season Trivia Quiz


A quiz spanning decades of great sitcoms. There are literally 20 years of sitcoms in one quiz. I give a description, you give the name!

A multiple-choice quiz by oiiopo. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. Mixture: Comedy

Author
oiiopo
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
307,880
Updated
Apr 18 23
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
11436
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 81 (9/10), cheeseit223 (10/10), Guest 138 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Four aliens come to survey life on Earth. The problem is, they are trying to be 'normal'. Hint


Question 2 of 10
2. An architect begins a long story to his children spanning many years chronicling his love life and his friends. Hint


Question 3 of 10
3. A show about the lives of students and doctors at a teaching hospital. Hint


Question 4 of 10
4. A group of locals meet and drink at a bar where everybody knows their names. Hint


Question 5 of 10
5. A mockumentary about people working in an office. Hint


Question 6 of 10
6. A very old sitcom starting in 1951, about a woman in married life who tries to be in show business despite not having any marketable talents. Hint


Question 7 of 10
7. A sports reporter desperately tries to endure his family while making life as funny as possible. Hint


Question 8 of 10
8. A sitcom about a medical base during the Korean War - the perfect place for humour, isn't it! Hint


Question 9 of 10
9. Six people talk about things at a cafe. Hint


Question 10 of 10
10. A show about nothing. Haven't got it? Well, no soup for you, yada yada yada. Not that there's anything wrong with that. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 81: 9/10
May 21 2024 : cheeseit223: 10/10
May 21 2024 : Guest 138: 3/10
May 21 2024 : Guest 104: 10/10
May 21 2024 : Guest 165: 10/10
May 21 2024 : Guest 174: 10/10
May 20 2024 : Guest 172: 10/10
May 20 2024 : Guest 129: 10/10
May 19 2024 : Guest 74: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Four aliens come to survey life on Earth. The problem is, they are trying to be 'normal'.

Answer: "Third Rock From The Sun"

"Third Rock From the Sun" was prominent during the late 20th and early 21st century, and was memorable for its depiction of Earth as the least important planet and for its characters' eccentricity compared to human standards. It parodied and otherwise misinterpreted the media's fascination with alien encounters and surveys and the like.
2. An architect begins a long story to his children spanning many years chronicling his love life and his friends.

Answer: "How I Met Your Mother"

In my opinion one of the better sitcoms of the 00's, but only because it uses storylines well - some sitcoms would have two unrelated storylines, but this one has them interlocking in ridiculous coincidences. It sets out the dates of what happens, unlike other sitcoms, and is shot with more cuts between shots compared to other sitcoms.

It also has large amounts of continuity between episodes and very linear storylines, with few fillers.
3. A show about the lives of students and doctors at a teaching hospital.

Answer: "Scrubs"

"Scrubs" has lasted 8 seasons, but has a spin-off airing around 2009, called "Scrubs: Interns". It revolves around the underqualified antics of hospital workers and the fact that they are very inexperienced. It was among the 90's sitcoms that did without laugh tracks.
4. A group of locals meet and drink at a bar where everybody knows their names.

Answer: "Cheers"

"Cheers" was highly successful and highly parodied show, which has also spawned another award-winning sitcom, "Frasier". It ran eleven seasons, spanning 11 years, despite having the lowest rating pilot (77th out of 77 shows).
5. A mockumentary about people working in an office.

Answer: "The Office"

Congrats if you guessed the answer, it must have been hard to do so! "The Office" varies between sitcoms as it does not have a very strong main plot and deals without a laugh track. It is filmed in the form of a documentary, with actors acknowledging the presence of the camera. The show was originally filmed in the UK and a version was later created in the US.
6. A very old sitcom starting in 1951, about a woman in married life who tries to be in show business despite not having any marketable talents.

Answer: "I Love Lucy"

"I Love Lucy" was one of the first and most iconic sitcoms. It was rather new in style in its context, but established traditions that are still used by sitcoms today, such as the three-camera format and the studio audience. It was also usually filmed in sequence, instead of filming all scenes in one set together.
7. A sports reporter desperately tries to endure his family while making life as funny as possible.

Answer: "Everybody Loves Raymond"

Easily one of the better sitcoms of the 21st century sitcoms, it involved a dramatization of real life situations and family of comedian, Ray Romano, lasting nine seasons. The many stories and characters were based around actual events in Ray's life.
8. A sitcom about a medical base during the Korean War - the perfect place for humour, isn't it!

Answer: "M*A*S*H"

A series of events surrounding the 4077th Medical Base and Hawkeye Pierce, a doctor there. It originally was a spin-off of a film, but expanded into an 11 season show spanning ten years. Starting out funny and ending much more seriously, the show has enjoyed much parodying in the next few decades to come. Also mentioned was "Blackadder", a great show too, that I recommend.
9. Six people talk about things at a cafe.

Answer: "Friends"

Despite my description, "Friends" was one of the most iconic sitcoms to date, spanning 11 seasons. Although it was not as great in its earlier days, "Friends" has snowballed into a great show that gathered 52.5 million people to watch the finale. Oddly enough, all but two episodes start with "The one", followed by a simple preposition.
10. A show about nothing. Haven't got it? Well, no soup for you, yada yada yada. Not that there's anything wrong with that.

Answer: "Seinfeld"

If you didn't get the "Seinlanguage" then you definitely haven't watched one of the greatest shows ever. It didn't quite revolve around much aside from the daily events of the main characters, hence the show about nothing. It has earned acclaim as one of the best sitcoms of the 20th century, like "Friends".
Source: Author oiiopo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series This is so easy!:

I don't mind taking quizzes that are easy to complete. I don't think quizzes need to be challenging. In this list are twenty quizzes that I think are easy (not necessarily rated easy), one quiz for each category.

  1. 15 Land Animals with 3 Letter Names Easier
  2. NOT Days of the Strong Easier
  3. Which Actor Am I? Very Easy
  4. Let's learn our ABCs the Disney Way Easier
  5. 25 Questions For Children Very Easy
  6. Just Fill in the Correct Letter! Average
  7. 9 for 10 - Peru Average
  8. The Cold War Easier
  9. Games We Love Easier
  10. Which Is The Correct Spelling? Easier
  11. Name the Author Average
  12. "Star Trek" Subtitles Easier

5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us