FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Angel
Quiz about Angel

Angel Trivia Quiz


This is a quiz on the life of Angel. Both "Buffy" and "Angel" knowledge is needed.

A multiple-choice quiz by cassandra moran. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Buffy The Vampire Slayer
  8. »
  9. 'Buffy' And 'Angel'

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
132,515
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
14 / 20
Plays
4536
Last 3 plays: Lrgindypants (16/20), Bangelnobike (20/20), comark2000 (20/20).
- -
Question 1 of 20
1. What was Angel's first name, before he became a vampire?

Answer: (One Word)
Question 2 of 20
2. Who sired Angel? Hint


Question 3 of 20
3. How has Angelus gotten his soul back? Hint


Question 4 of 20
4. Which demon took Angel to see Buffy when she lived in LA, and was just being called as a slayer?

Answer: (1 word, starts with a W)
Question 5 of 20
5. In which "Buffy" episode did she find out he was a vampire for the first time?

Answer: (One Word)
Question 6 of 20
6. Angel said the line- "His name is Angel".


Question 7 of 20
7. Angel was Buffy's date to the Prom.


Question 8 of 20
8. Which episode of "Buffy" did Angel leave Sunnydale? Hint


Question 9 of 20
9. What is the name of Angel's private detective agency (hint: we help the helpless)?

Answer: (Two Words)
Question 10 of 20
10. Who went to prison to save Angel? Hint


Question 11 of 20
11. Who brought Darla back from the dead? Hint


Question 12 of 20
12. Who was Angel in love with when Darla turned up pregnant? Hint


Question 13 of 20
13. What is Angel's son's name? Hint


Question 14 of 20
14. Did Angel try to kill Wes in season three?


Question 15 of 20
15. Who helped Connor put Angel in the ocean?

Answer: (1 word, first name only)
Question 16 of 20
16. Angel saw Cordy and Connor having sex.


Question 17 of 20
17. Angel asked Cordelia if they were in love when she got her memory back. What was her reply? Hint


Question 18 of 20
18. Angelus compared Gunn and Fred to Othello and Desdemona.


Question 19 of 20
19. Who released Angel's soul from the muo-ping?

Answer: (1 word, first name)
Question 20 of 20
20. Angel (and the rest of the gang) accepted Wolfram and Hart's offer at the end of season four.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 04 2024 : Lrgindypants: 16/20
Feb 18 2024 : Bangelnobike: 20/20
Feb 16 2024 : comark2000: 20/20
Feb 16 2024 : Guest 65: 15/20
Feb 14 2024 : Guest 80: 15/20
Feb 11 2024 : Guest 69: 18/20
Feb 09 2024 : Guest 104: 11/20
Jan 14 2024 : Bitkaplease: 20/20
Jan 07 2024 : Umadeabear: 20/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Angel's first name, before he became a vampire?

Answer: Liam

After he was sired, he killed his family, including his sister who thought he was an Angel, this is where his vampire name originated from. He was known as the vampire with the angelic face.
2. Who sired Angel?

Answer: Darla

Angelus sired Drusilla, who in turn sired Spike. She knew he (Angelus) was after her because she had the gift of 'seer'. Instead of going after her, he killed all her family to the point where she went mad, which explains a lot. Angelus also sired Penn.
3. How has Angelus gotten his soul back?

Answer: Both of these

The first time his soul was returned, a group of Gypsies cursed him because he killed one of their clan. He lost his soul again after spending the night with Buffy (moment of true happiness). Willow conducted a spell (that Jenny had saved to disk before she died) in order to restore it.

The Angel Investigations gang trapped his soul in a jar so they could find out information about the Beast from Angelus. When it was released (another one of Willow's spells) it was returned to him.
4. Which demon took Angel to see Buffy when she lived in LA, and was just being called as a slayer?

Answer: Whistler

Angel had been living off rats when Whistler came to see him. It was originally supposed to Whistler, instead of Doyle, that was his guide to the Powers on "Angel". The actor was unable to film episodes at the time, and Glenn Quinn stepped in to play Doyle. Doyle, in his brief time on the show, became a beloved fan favorite. Glenn passed away in 2002.
5. In which "Buffy" episode did she find out he was a vampire for the first time?

Answer: Angel

Buffy and Angel kissed and he revealed his vampire face. After thinking that Angel had bitten her mother (it was actually Darla), she went to kill him. Buffy found out the truth and Angel killed Darla, but she returned at the end of "Angel" season one.
6. Angel said the line- "His name is Angel".

Answer: True

Giles and Wesley had been captured by the demon Balthazar because he thought they had his amulet. Wesley knew that it was Angel who had it, but when asked, he couldn't give him a name because he didn't know it. Angel then walked in and told him.
7. Angel was Buffy's date to the Prom.

Answer: True

He had broken up with her, but he still turned up to be her date because it was her special moment.
8. Which episode of "Buffy" did Angel leave Sunnydale?

Answer: "Graduation Day Part 2"

He didn't even say goodbye. After Buffy killed the Mayor, she saw Angel through the destruction and mass of people. They looked at each other for a moment, and then he turned and walked away. He returned to visit twice in season four, once in season five, and one last time in season seven.
9. What is the name of Angel's private detective agency (hint: we help the helpless)?

Answer: Angel Investigations

The gang has considerably changed since season 1 of "Angel". It started with Angel, Cordelia and Doyle. By season 4 it had progressed to Angel, Cordy, Wes, Fred, Gunn, Lorne and Connor. Spike will be joining the gang in season 5.
10. Who went to prison to save Angel?

Answer: Faith

Angel was arrested because he was framed for all the murders Faith committed. They were going to put him in a cell that gets lots of sunlight, because they knew it would kill him. Faith turned herself in to stop it.
11. Who brought Darla back from the dead?

Answer: Wolfram and Hart

Wolfram and Hart brought her back as a human. Angel tried to help her with the tortured soul thing.
12. Who was Angel in love with when Darla turned up pregnant?

Answer: Cordelia

Cordelia forgot that she was dangerous, she just saw a pregnant girl. This mistake nearly got her killed, because when they were alone Darla bit her.
13. What is Angel's son's name?

Answer: Connor

Darla staked herself so he could be born. Connor was taken to an alternate reality by Holtz, who was trying to punish Angel for killing his family years ago. Conner found a way to get back and turned up a few weeks later as a teenager. Angel wasn't exactly his favourite person.
14. Did Angel try to kill Wes in season three?

Answer: Yes

He tried to kill him, when he was in the hospital, after he had kidnapped Connor. He told him that he wasn't Angelus, so Wes would know that it was his friend that killed him. Wesley couldn't scream because Justine had slit his throat. Luckily, Fred stopped him in time.
15. Who helped Connor put Angel in the ocean?

Answer: Justine

Connor wanted to punish him for killing Holtz (which Justine had helped Holtz do himself), but he didn't want to kill him. If Wesley hadn't found Angel, he would have lived forever because he didn't need to breathe and sunlight couldn't have gotten to him though the deep water.
16. Angel saw Cordy and Connor having sex.

Answer: True

You could see the exact moment that his heart broke. It was horrible.
17. Angel asked Cordelia if they were in love when she got her memory back. What was her reply?

Answer: We were

Cordelia was already possessed with Jasmine at this point though. Everything went downhill from there.
18. Angelus compared Gunn and Fred to Othello and Desdemona.

Answer: True

It was Angelus that did that. He also added "Desdemona wasn't in love with the other man", meaning Wesley. Angelus really knows how to push someone's buttons.
19. Who released Angel's soul from the muo-ping?

Answer: Willow

She came to LA to help him get his soul back. Fred phoned her because she had restored Angel's soul last time. When she returned to Sunnydale she took Faith (who had broken out of prison to stop Angelus) with her.
20. Angel (and the rest of the gang) accepted Wolfram and Hart's offer at the end of season four.

Answer: True

Like all things connected to Wolfram and Hart, that did not end well. At least they brought Spike back after he died in Sunnydale.
Source: Author cassandra moran

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us