FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Buffy Anne Summers AKA
Quiz about Buffy Anne Summers AKA

Buffy Anne Summers A.K.A Trivia Quiz


We know her name is Buffy Anne Summers. But what else has she been called by other characters in "Buffy the Vampire Slayer" and "Angel". I will tell you the name and what episode it is from to tell me who said it.

A multiple-choice quiz by AngelWillow4. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Buffy The Vampire Slayer
  8. »
  9. 'Buffy' And 'Angel'

Author
AngelWillow4
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
165,525
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
3786
Last 3 plays: psykoscar (6/10), Bangelnobike (10/10), Guest 65 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. In "Lessons" who said Buffy was "sugar and spice and everything useless, unless you're baking"? Hint


Question 2 of 10
2. In "Dirty Girls" who called Buffy "the one and only, the original, accept-no-substitutes slayer"?

Answer: (One Word, first name only)
Question 3 of 10
3. In "Heartthrob", from 'Angel', who called Buffy "the 'B' word"? Hint


Question 4 of 10
4. In "Never Kill a Boy on the First Date" who called Buffy "the big, hideous, dateless monster"? Hint


Question 5 of 10
5. In "Beauty and beasts" who called Buffy "the manic-depressive chick"?
Hint


Question 6 of 10
6. In "Storyteller" who called Buffy "the Slayer Who Knew No Fear"? Hint


Question 7 of 10
7. In "Showtime" who called Buffy "the thing that monsters have nightmares about"? Hint


Question 8 of 10
8. In "Passion" who called Buffy "Watcher's pet"?

Answer: (One Word, first name)
Question 9 of 10
9. In "As You Were" who called Buffy "workin' lady"? Hint


Question 10 of 10
10. In "What's My Line Part 1" who called Buffy "the super chick"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 27 2024 : psykoscar: 6/10
Feb 18 2024 : Bangelnobike: 10/10
Feb 16 2024 : Guest 65: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "Lessons" who said Buffy was "sugar and spice and everything useless, unless you're baking"?

Answer: The First as Warren

This happened when The First was talking to Spike in the school's basement. Here is a short clip from Spike and The First's little chat:
Spike: (crouched on the floor) "The thing is...I had a speech. I learned it all. Oh, God. She won't understand, she won't understand."

The First (as Warren) : "Of course she won't understand, Sparky. I'm beyond her understanding. She's a girl. Sugar and spice and everything...useless unless you're baking. I'm more than that. More than flesh... "
The First (as Glory): "..more than blood. I'm... you know, I honestly don't think there's a human word fabulous enough for me. Oh, my name will be on everyone's lips, assuming their lips haven't been torn off. But not just yet. That's alright, though..."

The First (as Adam): "...I can be patient. Everything is well within parameters. She's exactly where I want her to be. And so are you, Number 17. You're right where you belong."

The First(as The Mayor): "So what'd you think? You'd get your soul back and everything'd be Jim Dandy? Soul's slipperier than a greased weasel. Why do you think I sold mine? (laughs) Well, you probably thought that you'd be your own man, and I respect that, but..."

The First (as Drusilla): "...you never will. You'll always be mine. You'll always be in the dark with me, singing our little songs. You like our little songs, don't you? You've always liked them, right from the beginning. And that's where we're going..."

The First(as The Master): "...right back to the beginning. Not the Bang... not the Word... the true beginning. The next few months are going to be quite a ride. And I think we're all going to learn something about ourselves in the process. You'll learn you're a pathetic schmuck, if it hasn't sunk in already. Look at you. Trying to do what's right, just like her. You still don't get it. It's not about right, not about wrong..."

The First(as Buffy): "...it's about power."
2. In "Dirty Girls" who called Buffy "the one and only, the original, accept-no-substitutes slayer"?

Answer: Caleb

This happens at the beginning of "Dirty Girls" when Caleb picks Shannon up in his truck.
Caleb: "Well, now, is this the part where you offer to do anything? Because I tried to make it clear-you got nothin' I want to explore. (presses his ring, which he's heated with the cigarette lighter, into Shanon's neck, branding her) Oh yeah. That's it! That's a cleansing fire. Hallelujah! Now, if I'm not mistaken, there's a car a little ways behind us, and I do believe there's some folk in it goin' the same place you are. Now, I want you to deliver a message for me, but it's not for them. It's for the other one-the one and only, the original, accept-no-substitutes slayer. Would you tell her something for me?"

Shannon: "Yes."

Caleb: "Thank you, Shannon. (takes a knife and stabs Shannon in the stomach, then whispers something in her ear) Now, let's see what we can't do about that door."
Nathan Fillion, who plays Caleb, starred as Captain Mal Reynolds in "Firefly", a short-running Sci-Fi programme (now available on DVD) created by Joss Whedon. He originally auditioned for the part of Angel many years ago. He and Anthony Stewart Head have acted together before. Nathan starred in "Two Guys and a Girl", in which Anthony guest starred in an episode called 'Two Guys a Girl And a Mother's Day' in 1999. Nathan has played a religious man before. He played Father David in "Wes Craven's Dracula 2000". He has also been in "Saving Private Ryan".
3. In "Heartthrob", from 'Angel', who called Buffy "the 'B' word"?

Answer: Cordelia

This happens at the beginning when Cordelia, Gunn and Wesley are talking.
4. In "Never Kill a Boy on the First Date" who called Buffy "the big, hideous, dateless monster"?

Answer: Buffy

This is probably one of my least favourite "Buffy" episodes. But I will explain (not in great detail) the episode.
A vampire emergency arises while Buffy's out on a date with Owen, forcing her to take him along to the local mortuary.
Oops!
When Buffy reaches out to grab her pager, there is nowhere she could have picked it up from. Was it floating in mid-air? Plus, Buffy never uses the pager after this episode. She gets one when she joins the Initiative in season 4 and says "I always wanted one of these".
Here's the dialogue that happens when Buffy calls herself "the big, hideous, dateless monster"
Xander: "So you just went home?"

Buffy: "What was I supposed to do? Say to Owen, 'Sorry I was late, I was sitting in a cemetery with the librarian waiting for a vampire to rise so I could prevent an evil prophecy from coming to pass?'"

Xander: "Or flat tire?"

Buffy: "I can't take this anymore. I feel like everyone is staring at me, the big, hideous, dateless monster. (to a passing student) What? Yeah, that's right, I have no life, c'mon, nothin' to see here, pal, move it along!"

Xander: "You're acting a little overly, aren't you? I mean, you could have any guy in school."

Buffy: "He's not any guy. He's more... Oweny."

Xander: "Sure, he's got a certain Owenosity, but that's not hard to find. I mean, a lotta guys read. I can read."
5. In "Beauty and beasts" who called Buffy "the manic-depressive chick"?

Answer: Pete

"Beauty and beasts" is the episode is where all the Angel fans are screaming because he comes back, okay he came back at the very end of the previous episode ("Faith, Hope & Trick").
6. In "Storyteller" who called Buffy "the Slayer Who Knew No Fear"?

Answer: Andrew

In "Storyteller" Andrew uses a video camera to document one day of life at command center.
7. In "Showtime" who called Buffy "the thing that monsters have nightmares about"?

Answer: Buffy

In the episode "Showtime" Buffy goes up against the UberVamp.

Buffy: "Looks good, doesn't it? They're trapped in here. Terrified. Meat for the beast, and there's nothing they can do but wait. That's all they've been doing for days. Waiting to be picked off. Having nightmares about monsters that can't be killed. But I don't believe in that. I always find a way. I'm the thing that monsters have nightmares about. And right now, you and me are gonna show 'em why. It's time. Welcome to Thunderdome."

Andrew: "Two men enter. One man leaves."
8. In "Passion" who called Buffy "Watcher's pet"?

Answer: Xander

In the episode "Passion" Jenny works to translate Angel's curse and win back the gang's trust; meanwhile Angelus stalks the Scoobies.

Giles: "Buffy, I-I understand your concern, but it's imperative that you keep a level head through all this."

Buffy: "That's easy for you to say. You don't have Angel lurking in your bedroom at night."

Giles: "I know how hard this is for you. All right, I don't. But as the Slayer, you don't have the luxury of being a slave to your, your passions. You mustn't let Angel get to you. No matter how provocative his behavior may become."

Buffy: "So what you're basically saying is, 'just ignore him, and maybe he'll go away'?"

Giles: "Yes. Precisely."

Xander: "Hey, how come Buffy doesn't get a snotty 'once again you boil it down to the simplest form' thing? Watcher's pet."
9. In "As You Were" who called Buffy "workin' lady"?

Answer: Willow

In the episode "As You Were" Riley returns to Sunnydale.

Buffy: "Dawn. Hey, hi."

Dawn: "Rough night?"

Buffy: "The usual. I-I brought you dinner."

Dawn: "Oh, great. Oh."

Buffy: "I-I know it's not the most original these days, but ... I made it myself. I-I made hundreds, actually, but this is the, the very best one."

Dawn: "It ... looks kinda squished."

Buffy: "Oh, well just, you know, just... give it a sec. Yeah, these babies really bounce back. Literally."

Dawn: "Buffy ... it's not like I don't appreciate it, I do. It's just that ... (softly) I can't eat this stuff another night. I'm sorry."

Buffy: (fake cheer) "Oh! No, it, it's all good. I get it. Tell you what, tomorrow night, I'll, uh, I'll bring home the fisherman's nuggets with cheese."

Willow: "Hey, workin' lady. Rough night?"

Buffy: "Why does everybody keep asking me that?"

Willow: "Uh, no reason, I just ... thought you were busy with the slayage 'cause of that grass stain."

Dawn: "Some vamp get rough with you?"

Buffy: (examining coat, muttering) "He's not getting any gentler."

Willow: "He?"

Buffy: (quickly) "They. Them. You know. Vampires in the, in the ... general population sense. Now I'm gonna have to wash this."
10. In "What's My Line Part 1" who called Buffy "the super chick"?

Answer: Cordelia

In the episode "What's my Line Part 1" Spike finds the key to Drusilla's recovery and sics the Order of Taraka on Buffy.
Source: Author AngelWillow4

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us