FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Angelus
Quiz about Angelus

Angelus Trivia Quiz


This is about Angel's evil alter ego/demon, Angelus. Some questions also refer to "Buffy the Vampire Slayer" episodes.

A multiple-choice quiz by sariahcapri. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Buffy The Vampire Slayer
  8. »
  9. 'Buffy' And 'Angel'

Author
sariahcapri
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
191,909
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
2151
- -
Question 1 of 15
1. How old was Liam when he was turned into Angelus? Hint


Question 2 of 15
2. In season four's "Soulless", who said that Angelus coats the truth with lies? Hint


Question 3 of 15
3. What is the first word that Angel says when waking up as Angelus in both the "Angel" episode "Awakening", and the "Buffy the Vampire Slayer" episode "Surprise"?

Answer: (one word)
Question 4 of 15
4. When Angel was pretending to be Angelus during the third season of "Buffy the Vampire Slayer", who did he punch in the face? Hint


Question 5 of 15
5. What was the last name of the vampire hunter who hunted Angelus? Hint


Question 6 of 15
6. Who was Angelus' sire? Hint


Question 7 of 15
7. What is the name of the vampire that Angelus made that continues to kill people leaving Angelus' mark? Hint


Question 8 of 15
8. Who steals Angel's soul out of the safe so that the gang at Angel Investigations can't restore it? Hint


Question 9 of 15
9. Who is the beast about to kill when Angelus figures out how to kill it?

Answer: (One Word, first name)
Question 10 of 15
10. What nationality were the Gypsies who originally restored Angel's soul? Hint


Question 11 of 15
11. In the "Angel" episode "Orpheus", Faith injects herself with a poison and then tricks Angelus into drinking from her. Where are they both taken? Hint


Question 12 of 15
12. When Angelus and Faith are watching Angel's past, what does Angel save that causes Angelus severe distress? Hint


Question 13 of 15
13. What does Angelus shorten Buffy's name to when he's talking to her?

Answer: (one word; a nickname)
Question 14 of 15
14. Connor is allowed to go hunting with Faith, when Angelus escapes his cage in season four.


Question 15 of 15
15. Who restores Angel's soul after Cordelia steals it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How old was Liam when he was turned into Angelus?

Answer: 26

This is mentioned several times throughout the series. Although Angel is a do-gooder, his original human self was a bit of a lush, drinking and hanging out with prostitutes.
2. In season four's "Soulless", who said that Angelus coats the truth with lies?

Answer: Wesley

Wesley is warning the gang to not give credence to anything that Angelus says because he puts just enough truth in what he says to make you listen, but the majority of what he says is lies.
3. What is the first word that Angel says when waking up as Angelus in both the "Angel" episode "Awakening", and the "Buffy the Vampire Slayer" episode "Surprise"?

Answer: Buffy

The first time Angel loses his soul is after he slept with Buffy, and her name is the first thing he says when he wakes up. He says the same thing when waking up after being hypnotized and sleeping with Cordelia in his fantasy.
4. When Angel was pretending to be Angelus during the third season of "Buffy the Vampire Slayer", who did he punch in the face?

Answer: Xander

While Buffy and Angel did fight for the benefit of Faith believing that he was evil, he didn't punch her. He punched Xander in the face when he and Faith were walking down the street.
5. What was the last name of the vampire hunter who hunted Angelus?

Answer: Holtz

Holtz hunted both Angelus and Darla, at one point making a deal with Sahjhan to give up his current life to come back almost 200 years later to hunt Angelus again. He teamed up with Justine Cooper in season three, and they stole Connor from Wesley.
6. Who was Angelus' sire?

Answer: Darla

Darla made him into a vampire in an alley in Ireland. While Angel is over 200 years old, Darla roamed the earth bringing destruction for over 400 years. She was sired by The Master, as she lay on her deathbed.
7. What is the name of the vampire that Angelus made that continues to kill people leaving Angelus' mark?

Answer: Penn

In the episode "Somnambulist", Penn comes to Los Angeles and starts killing people, leaving Angelus' mark of the cross on his victims faces. Angel realizes that it's him and helps Kate try and catch him. He and Angel meet up and he finds out that Angel has a soul now.

He uses a ruse to try and trick Angel, and Angel ends up dusting him. Penn was played by Jeremy Renner, who made a leap to stardom in the movie "S.W.A.T."
8. Who steals Angel's soul out of the safe so that the gang at Angel Investigations can't restore it?

Answer: Cordelia

Cordelia is actually a demon, and she steals the soul so that she can release Angelus and use him to work for her.
9. Who is the beast about to kill when Angelus figures out how to kill it?

Answer: Faith

Faith breaks out of prison and comes to L.A. to help capture Angelus. She is about to be killed by the beast when Angelus discovers that he can kill the beast with something made from the beast.
10. What nationality were the Gypsies who originally restored Angel's soul?

Answer: Romanian

Darla kidnapped a young Romanian Gypsy and gave her to Angelus. After they killed her, her family used a curse to restore Angel's soul.
11. In the "Angel" episode "Orpheus", Faith injects herself with a poison and then tricks Angelus into drinking from her. Where are they both taken?

Answer: Angelus' hell

They are taken to Angelus' personal hell where they are forced to relive his worst moments as Angel.
12. When Angelus and Faith are watching Angel's past, what does Angel save that causes Angelus severe distress?

Answer: a puppy

Angelus is forced to watch all of the good deeds that Angel did after his soul was restored. Angel ran into the street and saved a puppy for a woman, and Angelus almost can't take it.
13. What does Angelus shorten Buffy's name to when he's talking to her?

Answer: Buff

Angelus calls her this several times when he is becomes Angelus the first time during "Buffy" season 2, and he calls her it again when he's pretending to be Angelus in "Buffy" season 3 episode "Enemies", causing her to reply, "Buff? What's wrong with you?"
14. Connor is allowed to go hunting with Faith, when Angelus escapes his cage in season four.

Answer: True

Connor is originally allowed to go with Faith and Gunn, but she sends him home with Gunn when he stakes a vampire that he thought was Angelus.
15. Who restores Angel's soul after Cordelia steals it?

Answer: Willow

Willow comes to L.A. and uses some sort of locater spell to find the jar that is holding Angel's soul and break it. Cordelia tries to stop it, but is interrupted by Connor bursting through the door.
Source: Author sariahcapri

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us