FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Babylon 5
Quiz about Babylon 5

Babylon 5 Quiz for Experts | Television


First try at a 'B5' quiz - some easy questions and some tough ones.

A multiple-choice quiz by mattfeth. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Babylon 5 Universe

Author
mattfeth
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
50,554
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1429
- -
Question 1 of 10
1. What former 'Star Trek' actor played a Centauri 'seer' who told Londo and Vir that they both would become Emperor one day? Hint


Question 2 of 10
2. During the last season, an episode centered upon White Star 27. White Star 27 was unofficially named? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of the 2nd generation of Starfury fighters? Hint


Question 4 of 10
4. What Earth Force Heavy Cruiser came to take control of the 'Great Machine' of Epsilon away from Babylon 5? Hint


Question 5 of 10
5. What is John Sheridan's relationship to Elizabeth Lochley? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following positions did not change characters between the 'Pilot' (movie) and the first regular episode of 'B5'? Hint


Question 7 of 10
7. The actor who plays Zack Allen can also be seen in what movie? Hint


Question 8 of 10
8. Andrea Thompson, who played Talia Winters, married the actor who played what fellow 'B5' alumni? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following characters died first in the 'B5' universe (think carefully)? Hint


Question 10 of 10
10. Who was refered to as 'Ranger One'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 02 2024 : Guest 51: 8/10
Jun 15 2024 : Guest 107: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What former 'Star Trek' actor played a Centauri 'seer' who told Londo and Vir that they both would become Emperor one day?

Answer: Majel Barrett Roddenberry

Majel played a bald woman who told the two that one would be Emperor, and when that one died, the other would become Emperor.
2. During the last season, an episode centered upon White Star 27. White Star 27 was unofficially named?

Answer: Maria

The name Maria was Capt. Montoya's sister's name.
3. What was the name of the 2nd generation of Starfury fighters?

Answer: Thunderbolt

The 2 seater fighter was called a Thunderbolt.
4. What Earth Force Heavy Cruiser came to take control of the 'Great Machine' of Epsilon away from Babylon 5?

Answer: Hyperion

The Hyperion was the ship. Agammemnon was Sheridans old ship, and the Icarus was the ship Anna Sheridan took to Zha'ha'dum.
5. What is John Sheridan's relationship to Elizabeth Lochley?

Answer: She's his ex-wife

She was his first wife - the marriage didn't last long.
6. Which of the following positions did not change characters between the 'Pilot' (movie) and the first regular episode of 'B5'?

Answer: Security Chief

Security Chief Michael Garibaldi, Londo Molari, G'Kar, and Delenn are the only ones to make it through all of the seasons.
7. The actor who plays Zack Allen can also be seen in what movie?

Answer: Grease

He played one of John Travolta's buddies in 'Grease'.
8. Andrea Thompson, who played Talia Winters, married the actor who played what fellow 'B5' alumni?

Answer: Michael Garibaldi

9. Which of the following characters died first in the 'B5' universe (think carefully)?

Answer: Sinclair

It was a trick question. Sinclair went back in time on Babylon 4 to become Valen and died a 1000 years before any of the other 3.
10. Who was refered to as 'Ranger One'?

Answer: Sinclair

Source: Author mattfeth

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us