FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Babylon 5 General Knowledge
Quiz about Babylon 5 General Knowledge

'Babylon 5' General Knowledge Trivia Quiz


This is about everything from Downbelow to C&C in the 'Babylon 5' universe. This is my second-ever quiz and I hope you like it!

A multiple-choice quiz by stormycomet. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Babylon 5 Universe

Author
stormycomet
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
368,908
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
223
- -
Question 1 of 15
1. What colour is on the walls of the ambassadorial wing? Hint


Question 2 of 15
2. Sinclair was the first Captain in command of Babylon 5. Think carefully on this one!


Question 3 of 15
3. What is the Centauri national drink? Hint


Question 4 of 15
4. What organ in a human's body does the left heart in a Centauri replace? Hint


Question 5 of 15
5. What happens to Minbari if they ingest alcohol? Hint


Question 6 of 15
6. Centauri have major arteries in their wrists.


Question 7 of 15
7. What plant did Susan Ivanova illegally have growing in hydroponics? Hint


Question 8 of 15
8. What did Michael Garibaldi have painted in between the engines of his Starfury? Hint


Question 9 of 15
9. The wedding photos of Anna and John Sheridan were the actual wedding photos of Melissa Gilbert and Bruce Boxleightner.


Question 10 of 15
10. Which ambassador gave the new uniforms to the command staff in season 3? Hint


Question 11 of 15
11. What is John Sheridan's favourite fruit? Hint


Question 12 of 15
12. Captain Sheridan knew nobody when he arrived at Babylon 5.


Question 13 of 15
13. In what season did The Shadows make their first appearance? Hint


Question 14 of 15
14. What did Lennier use as a power source for Garibaldi's motorbike? Hint


Question 15 of 15
15. Susan Ivanova said "I'll try not to break any of their noses" when she was introduced to her command staff.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 02 2024 : Guest 51: 8/15
Jun 15 2024 : Guest 107: 14/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What colour is on the walls of the ambassadorial wing?

Answer: Green

Blue sector houses all of Command and Control, administration, docking bays and medlabs.
Red sector houses entertainment, leisure and shopping.
Brown sector is where the maintenance, manufacturing and waste reclamation as well as Downbelow.
2. Sinclair was the first Captain in command of Babylon 5. Think carefully on this one!

Answer: False

Sinclair was only a Commander- Sheridan was the first Captain to take command of the station.
3. What is the Centauri national drink?

Answer: Brivari

The Centauri find that being sober is more of a vice than being drunk!
4. What organ in a human's body does the left heart in a Centauri replace?

Answer: Kidneys

The right heart is used to pump the blood and the left is used to filter it.
5. What happens to Minbari if they ingest alcohol?

Answer: They turn homicidal

There are many references to this including the first appearance of Marcus in season 2 and in season 1 when Mollari decides to take Lennier on a tour of 'his world' however we never actually see an intoxicated Minbari.
6. Centauri have major arteries in their wrists.

Answer: False

This is mentioned in season 1 when Garibaldi and Londo Mollari are talking about the beginning of the relationship between Earth and Centauri Prime.
7. What plant did Susan Ivanova illegally have growing in hydroponics?

Answer: Coffee

The former first officer, Laurel Takashima had planted it.
8. What did Michael Garibaldi have painted in between the engines of his Starfury?

Answer: Daffy Duck

Daffy Duck is Michael's second favourite thing in the universe!
9. The wedding photos of Anna and John Sheridan were the actual wedding photos of Melissa Gilbert and Bruce Boxleightner.

Answer: True

Bruce and Melissa are no longer married.
10. Which ambassador gave the new uniforms to the command staff in season 3?

Answer: Delenn

It was a gift after the station had broken away from Earth.
11. What is John Sheridan's favourite fruit?

Answer: Oranges

We learn this in the episode 'Points of Departure' when Ivanova is giving the captain a tour of the station.
12. Captain Sheridan knew nobody when he arrived at Babylon 5.

Answer: False

He had worked with Susan Ivanova previously and had watched her throw a telepath out of a window!
13. In what season did The Shadows make their first appearance?

Answer: 1

They destroyed a Narn base after Londo Mollari asked Mr. Morden to take care of an issue for him.
14. What did Lennier use as a power source for Garibaldi's motorbike?

Answer: A Minbari power source

They went riding on it at the end of the episode.
15. Susan Ivanova said "I'll try not to break any of their noses" when she was introduced to her command staff.

Answer: False

Actually, this was said by B'Elanna Torres in 'Star Trek: Voyager' when she was shown her engineering team.
Source: Author stormycomet

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Babylon 5" For True Fans Difficult
2. "Crusade": The Unfinished Series Average
3. 'Babylon 5' Tough
4. 'Babylon 5' - Again Average
5. 'Babylon 5' Basics Average
6. 'Babylon 5' Brainstormer Difficult
7. 'Babylon 5' Episode Commentary Tough
8. 'Babylon 5' Movies Tough
9. 'Babylon 5' Part 1 Difficult
10. 'Babylon 5' Part 2 Difficult
11. Babylon 5 Easier
12. Babylon 5 Average

7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us