FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Babylon 5
Quiz about Babylon 5

Babylon 5 Quiz Challenge - How Much Do You Know? | Television


If you are a 'B5' fan, you should enjoy this quiz. Good luck.

A multiple-choice quiz by HSolo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Babylon 5 Universe

Author
HSolo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
9,205
Updated
Nov 19 23
# Qns
25
Difficulty
Easy
Avg Score
21 / 25
Plays
3599
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 12 (25/25), Guest 120 (25/25), Guest 51 (24/25).
- -
Question 1 of 25
1. Who was the second commander of Babylon 5 who later became President of the Interstellar Alliance? Hint


Question 2 of 25
2. What is the name of the planet just below Babylon 5? Hint


Question 3 of 25
3. Who was the Vorlon Ambassador to Babylon 5? Hint


Question 4 of 25
4. What was the final battle of the Earth-Minbari War,in which the Humans made a desperate last stand called? Hint


Question 5 of 25
5. What is the name of the Earth Force fighters? Hint


Question 6 of 25
6. What is the Homeworld of the Shadows called? Hint


Question 7 of 25
7. What race gave jumpgate technology to the Humans? Hint


Question 8 of 25
8. What is the name of the Human who works for the Shadows? Hint


Question 9 of 25
9. What is the name of the Organisation that controls the Human telepaths? Hint


Question 10 of 25
10. What is the name of the organisation who is responsible for hunting down rogue telepaths? Hint


Question 11 of 25
11. What did the Minbari call Sheridan because of an action he took during the Earth-Minbari war? Hint


Question 12 of 25
12. What is the name of the special army, made up of originally only Human and Minbari, and trained on Minbar? Their original purpose was to battle the Shadows. Hint


Question 13 of 25
13. What is the Minbari name given to this special army whose original purpose was to battle the Shadows? Hint


Question 14 of 25
14. Minbari society is split into three castes, what are they? Hint


Question 15 of 25
15. Who did Earth Force defeat shortly before the Earth-Minbari War? Hint


Question 16 of 25
16. What was the name fleet that consists of the most advanced ships built by the Minbari and are partially based on Vorlon technology? Hint


Question 17 of 25
17. The Earth-Minbari war started when a Earth Force destroyer opened fire on a Minbari ship and killed their leader. What was his name? Hint


Question 18 of 25
18. What was the name of one of the large ships that the new IA built? Hint


Question 19 of 25
19. Where was the Minbari ship heading because the Minbari leader wanted to see this legendary place once before he died? Hint


Question 20 of 25
20. What ship did Sheridan command before he was given command of Babylon 5? Hint


Question 21 of 25
21. Who took Babylon 4 back in time and became the legendary Minbari leader, Valen? Hint


Question 22 of 25
22. Who became the acting Security Chief of Babylon 5 when Garibaldi resigned? Hint


Question 23 of 25
23. Who became president of the Earth Alliance by having President Santiago killed? Hint


Question 24 of 25
24. What race had a weapon that was a huge black cloud that contained thousands of missiles and was capable of devastating an entire planet? Hint


Question 25 of 25
25. What is the name given to the species that have been roaming the galaxy for millions of years, most have 'passed beyond the rim' but the Vorlons and the Shadows have stayed behind? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 10 2024 : Guest 12: 25/25
Jul 10 2024 : Guest 120: 25/25
Jul 02 2024 : Guest 51: 24/25
Jul 02 2024 : Guest 73: 17/25
Jun 29 2024 : Guest 35: 24/25
Jun 24 2024 : Guest 189: 25/25
Jun 15 2024 : Guest 76: 22/25
Jun 15 2024 : Guest 107: 23/25
Jun 14 2024 : Guest 45: 21/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the second commander of Babylon 5 who later became President of the Interstellar Alliance?

Answer: Sheridan

Sheridan came onto the show in the second season.
2. What is the name of the planet just below Babylon 5?

Answer: Epsilon 3

Home of the Great Machine.
3. Who was the Vorlon Ambassador to Babylon 5?

Answer: Kosh

Kosh was almost killed in the pilot.
4. What was the final battle of the Earth-Minbari War,in which the Humans made a desperate last stand called?

Answer: Battle of the Line

This is when the Minbari surrendered even though they almost killed all the humans.
5. What is the name of the Earth Force fighters?

Answer: Star Furies

They look a bit like the fighters in "Star Wars."
6. What is the Homeworld of the Shadows called?

Answer: Z'ha'dum

Sheridan was told he would die if he went there.
7. What race gave jumpgate technology to the Humans?

Answer: Centauri

They basically wanted to get the humans on their side.
8. What is the name of the Human who works for the Shadows?

Answer: Morden

Morden's head ends up on a pike.
9. What is the name of the Organisation that controls the Human telepaths?

Answer: Psi Corps

Bestor, Talia and Lyta were all members of Psi Corps.
10. What is the name of the organisation who is responsible for hunting down rogue telepaths?

Answer: Psi Cops

Bester is a Psi Cop.
11. What did the Minbari call Sheridan because of an action he took during the Earth-Minbari war?

Answer: Star Killer

This is because he destroyed the Black Star.
12. What is the name of the special army, made up of originally only Human and Minbari, and trained on Minbar? Their original purpose was to battle the Shadows.

Answer: Rangers

G'Kar asks Delenn if she knows what the word 'Rangers' means when he is out of the loop.
13. What is the Minbari name given to this special army whose original purpose was to battle the Shadows?

Answer: Anla'shok

Each Ranger has a special pin.
14. Minbari society is split into three castes, what are they?

Answer: Worker - Warrior - Religious

After Delenn is kicked off the Grey Council, a Warrior takes her place, upsetting the balance.
15. Who did Earth Force defeat shortly before the Earth-Minbari War?

Answer: Dilgar

There are few Dilgar left.
16. What was the name fleet that consists of the most advanced ships built by the Minbari and are partially based on Vorlon technology?

Answer: White Star Fleet

The first was given to Sheridan.
17. The Earth-Minbari war started when a Earth Force destroyer opened fire on a Minbari ship and killed their leader. What was his name?

Answer: Dukhat

Dukhat was Delenn's mentor.
18. What was the name of one of the large ships that the new IA built?

Answer: Excalibur

It later went on to star in the series "Crusade."
19. Where was the Minbari ship heading because the Minbari leader wanted to see this legendary place once before he died?

Answer: Z'ha'dum

He never got there - which is good, because the Shadows were there.
20. What ship did Sheridan command before he was given command of Babylon 5?

Answer: Agamemnon

The ship came back to B5 for a visit at one point.
21. Who took Babylon 4 back in time and became the legendary Minbari leader, Valen?

Answer: Sinclair

He did it because he had always done it.
22. Who became the acting Security Chief of Babylon 5 when Garibaldi resigned?

Answer: Zack Allen

Zack stayed on the station until the very end.
23. Who became president of the Earth Alliance by having President Santiago killed?

Answer: President Clark

Clark later killed himself.
24. What race had a weapon that was a huge black cloud that contained thousands of missiles and was capable of devastating an entire planet?

Answer: The Shadows

The Shadows and the Vorlons ended up leaving the galaxy.
25. What is the name given to the species that have been roaming the galaxy for millions of years, most have 'passed beyond the rim' but the Vorlons and the Shadows have stayed behind?

Answer: The First Ones

The First Ones helped stop the Shadows.
Source: Author HSolo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us