FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Babylon 5 Basics
Quiz about Babylon 5 Basics

'Babylon 5' Basics Trivia Quiz


Some questions on that sci fi series, 'Babylon 5'. Some easy, some hard.

A multiple-choice quiz by avromf. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Babylon 5 Universe

Author
avromf
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
51,636
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1655
Last 3 plays: Guest 73 (9/10), Guest 67 (10/10), Guest 69 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What quirky alien who works with the Great Machine has many other siblings, all having the same name? Hint


Question 2 of 10
2. When showing the other aliens the religion of Earth, what religion did Jeffery Sinclair introduce to them? Hint


Question 3 of 10
3. Which aliens are carion eaters? Hint


Question 4 of 10
4. What happened to Babylons 1 through 3? Hint


Question 5 of 10
5. Who did Valen address a letter to? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these people were *not* The One? Hint


Question 7 of 10
7. Who of the following was not Ranger One? Hint


Question 8 of 10
8. Whose real life wedding photos are featured in a 'Babylon 5' episode? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following 'Babylon 5' actors have not been in 'Star Trek' (as of August 2001)? Hint


Question 10 of 10
10. What short lived series was a spin-off of 'Babylon 5'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 02 2024 : Guest 73: 9/10
Apr 25 2024 : Guest 67: 10/10
Apr 16 2024 : Guest 69: 6/10
Apr 15 2024 : QueenIQ: 7/10
Apr 13 2024 : Guest 31: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What quirky alien who works with the Great Machine has many other siblings, all having the same name?

Answer: Zathras

He's the guy wearing the furs who refers to himself in the third person and helps the crew take Babylon 4 back in time.
2. When showing the other aliens the religion of Earth, what religion did Jeffery Sinclair introduce to them?

Answer: all of them

He introduced to them religious clergy from numerous religions of Earth.
3. Which aliens are carion eaters?

Answer: Pak'Ma'Ra

They are the ones with the octopus shaped heads.
4. What happened to Babylons 1 through 3?

Answer: they were sabotaged and blown up

Certain groups, who were against forming relations with alien races, blew them up.
5. Who did Valen address a letter to?

Answer: Jeffery Sinclair and Delenn

The letters were kept in storage for 1000 years until which time they were supposed to be opened. Of course, Valen is Jeffery Sinclair so he knew what was going to happen.
6. Which of these people were *not* The One?

Answer: Marcus

Both Delenn, Sheridan, and Sinclair were referred to as The One by Zanthras, specifically, The One who Was, The One Who Is, and The One Who Will Be.
7. Who of the following was not Ranger One?

Answer: Marcus

Yup, Marcus was just a Ranger. Ivanova took over as Ranger One when Sheridan died (for the second time).
8. Whose real life wedding photos are featured in a 'Babylon 5' episode?

Answer: Bruce Boxleitner and Melissa Gilbert

Mellisa Gilbert played Sheridan's wife Anna (supposedly deceased) in the episode 'Z'ha dum'. You get a brief glimpse of their real life wedding photo. Sheridan and Delenn are not real people. Elvis and Priscilla are not in Babylon 5, though there are Elvis impersonators.
9. Which of the following 'Babylon 5' actors have not been in 'Star Trek' (as of August 2001)?

Answer: Claudia Christian

Andreas Katsulas played a Romulan Commander in 'TNG'. Walter Koenig is well known as Chekov on the original series. Bill Mumy guest starred in a 'DS9' episode playing a Starfleet officer (human).
10. What short lived series was a spin-off of 'Babylon 5'?

Answer: 'Crusade'

It lasted for less than one season. As of September 2001, there is speculation that if the TV movie about the Rangers works out well, there may be another series based on them.
Source: Author avromf

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Babylon 5" For True Fans Difficult
2. "Crusade": The Unfinished Series Average
3. 'Babylon 5' Tough
4. 'Babylon 5' - Again Average
5. 'Babylon 5' Brainstormer Difficult
6. 'Babylon 5' Episode Commentary Tough
7. 'Babylon 5' General Knowledge Average
8. 'Babylon 5' Movies Tough
9. 'Babylon 5' Part 1 Difficult
10. 'Babylon 5' Part 2 Difficult
11. Babylon 5 Easier
12. Babylon 5 Average

6/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us