FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Babylon 5 Part 1
Quiz about Babylon 5 Part 1

'Babylon 5' Part 1 Trivia Quiz


Various questions about the series-excluding movies.

A multiple-choice quiz by Betleguise. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Babylon 5 Universe

Author
Betleguise
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
66,298
Updated
Sep 28 23
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1042
- -
Question 1 of 10
1. How many different Vorlon encounter suites are used throughout the series? Hint


Question 2 of 10
2. What is the official title of season five? Hint


Question 3 of 10
3. When asked his age by Sheridan, Lorien responded saying that he '...was old when the molecules of your world joined and called themselves _____.

Answer: (7 Words - no punctuation)
Question 4 of 10
4. What is Sinclair's middle name? Hint


Question 5 of 10
5. What colony did Marcus grow up on? Hint


Question 6 of 10
6. In 'Exogenesis', who is Marcus's sick friend? Hint


Question 7 of 10
7. What moon housed the second Shadow vessal discovered by Earth? Hint


Question 8 of 10
8. Near the end of the episode 'Day of the Dead', Lochley conveys a message to Sheridan from Kosh. It was, 'When the long night comes, return to...where?

Answer: (5 Words)
Question 9 of 10
9. Who visibly lost weight during the course of the show? Hint


Question 10 of 10
10. Who is the last person we see on board the station before its destruction? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 02 2024 : Guest 51: 6/10
Jun 15 2024 : Guest 107: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many different Vorlon encounter suites are used throughout the series?

Answer: 3

We all know that there were at least two, but how many remember the brown(tan) variation of the second Kosh's suit used 'War Without End' by the Vorlon on Mimbar? The one used in 'Into the Fire' was the same as the first Kosh.
2. What is the official title of season five?

Answer: Wheel of Fire

3. When asked his age by Sheridan, Lorien responded saying that he '...was old when the molecules of your world joined and called themselves _____.

Answer: land and sea and fish and man

4. What is Sinclair's middle name?

Answer: David

Another 'War Without End' question.
5. What colony did Marcus grow up on?

Answer: Arissia

No it's not Mars, that's just where we find this out during his sales pitch to the mob with Franklin.
6. In 'Exogenesis', who is Marcus's sick friend?

Answer: Duncan

7. What moon housed the second Shadow vessal discovered by Earth?

Answer: Ganymede

8. Near the end of the episode 'Day of the Dead', Lochley conveys a message to Sheridan from Kosh. It was, 'When the long night comes, return to...where?

Answer: the end of the beginning

9. Who visibly lost weight during the course of the show?

Answer: Vir

I think somewhere along the line he lost his 'sharpened' teeth quality as well.
10. Who is the last person we see on board the station before its destruction?

Answer: J. Michael Straczynski

Only fitting that the creator of the show shuts off the lights.
Source: Author Betleguise

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Babylon 5" For True Fans Difficult
2. "Crusade": The Unfinished Series Average
3. 'Babylon 5' Tough
4. 'Babylon 5' - Again Average
5. 'Babylon 5' Basics Average
6. 'Babylon 5' Brainstormer Difficult
7. 'Babylon 5' Episode Commentary Tough
8. 'Babylon 5' General Knowledge Average
9. 'Babylon 5' Movies Tough
10. 'Babylon 5' Part 2 Difficult
11. Babylon 5 Easier
12. Babylon 5 Average

7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us