FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Babylon 5 Part 2
Quiz about Babylon 5 Part 2

'Babylon 5' Part 2 Trivia Quiz


More trivia regarding the best sci-fi show in history.

A multiple-choice quiz by Betleguise. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Babylon 5 Universe

Author
Betleguise
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
67,668
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Difficult
Avg Score
9 / 20
Plays
843
- -
Question 1 of 20
1. One thing 'B5' did more than most shows, was to recycle its actors. For instance, the actor who played Neroon also appeared as whom? Hint


Question 2 of 20
2. Don Stroud made an appearance in 'Ceremonies of Light and Dark' as the leader of the remaining Nightwatch. He appeared in the series much earlier as which other character? Hint


Question 3 of 20
3. Since the episode 'A Voice in the Wilderness' it was noted that Draal's appearance changed significantly. The story attributed this phenomenon to the machine's ability to rejuvenate life, but the real reason is that a different actor portrays Draal in the later seasons. That first actor who played Draal found a new role as who? Hint


Question 4 of 20
4. The actor who played Sheridan's father is the real-life father of what famous director? Hint


Question 5 of 20
5. Turhan Bey made an appearance as the dying Centauri Emperor as well as which other character? Hint


Question 6 of 20
6. As far as we know, how many Babylon stations were destroyed? Hint


Question 7 of 20
7. The Mu-ta-do is at least what age? Hint


Question 8 of 20
8. Who was the leader of the religious cult that took over and hid a whole level of grey sector? Hint


Question 9 of 20
9. What other race (besides the Vorlons) used 'encounter suits' during the course of the show? Hint


Question 10 of 20
10. What term did the station's starfury pilots use to refer to the as yet unidentified Shadow vessels? Hint


Question 11 of 20
11. Byron referred to Lyta as his what? Hint


Question 12 of 20
12. Who delivered the monologue at the end of season four? Hint


Question 13 of 20
13. How many races were present at Dukhat's death? Hint


Question 14 of 20
14. Before Girabaldi made sweeping changes, how many people were on hand to be fired from the Board of Directors at Edgars Industries? Hint


Question 15 of 20
15. What is the Brakiri ambassador's name? Hint


Question 16 of 20
16. What branch of Christianity does Lise Hampton-Edgars belong to? Hint


Question 17 of 20
17. What was the name of the Earth force ship that abruptly showed up during 'A Voice in the Wilderness'? Hint


Question 18 of 20
18. Garibaldi's grandmother was a cop in what major city? Hint


Question 19 of 20
19. Marshall Teague first made an appearance on the show early in the first season as a crooked archeologist's helper who ended up having an alien device bond with his body and started trashing the station. He later claimed which role? Hint


Question 20 of 20
20. Finally, Wayne Alexander, best known for his role as Lorien, played the part of a Drakh, a Drazi, and what other character? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 02 2024 : Guest 51: 8/20
Jun 15 2024 : Guest 107: 16/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. One thing 'B5' did more than most shows, was to recycle its actors. For instance, the actor who played Neroon also appeared as whom?

Answer: Mr. Wells

This is the guy who heads the Nightwatch in 'The Fall of Night'. He later returned to this role for an episode of 'Crusade' regarding a wardrobe change. Oh yeah, his name is John Vickery.
2. Don Stroud made an appearance in 'Ceremonies of Light and Dark' as the leader of the remaining Nightwatch. He appeared in the series much earlier as which other character?

Answer: Caliban

Caliban appeared in 'TKO' as Walker Smith's kutari, or coach, telling him the way to get into the Mu-Tai.
3. Since the episode 'A Voice in the Wilderness' it was noted that Draal's appearance changed significantly. The story attributed this phenomenon to the machine's ability to rejuvenate life, but the real reason is that a different actor portrays Draal in the later seasons. That first actor who played Draal found a new role as who?

Answer: Brother Theo

He might have been out of work for a while, but ended up getting a better position later anyway, making about the same amount of appearances, while not having to get to the set five hours early for the costume and make-up. All in all, not a bad deal for a support position.
4. The actor who played Sheridan's father is the real-life father of what famous director?

Answer: Ron Howard

That's Rance Howard and if you look, you can't miss the resemblance.
5. Turhan Bey made an appearance as the dying Centauri Emperor as well as which other character?

Answer: Turval

Made this appearance in season five as the Ranger instructor of meditation in 'Learning Curve'.
6. As far as we know, how many Babylon stations were destroyed?

Answer: 4

Obviously Babylons one through three were destroyed. B5 was destroyed in the last episode, but the ultimate fate of B4 was never mentioned, only that it went back in time 1,000 years.
7. The Mu-ta-do is at least what age?

Answer: 90

But he can still kick ass with the best of 'em.
8. Who was the leader of the religious cult that took over and hid a whole level of grey sector?

Answer: Jeramiah

Consider the hand...
9. What other race (besides the Vorlons) used 'encounter suits' during the course of the show?

Answer: Humans

Used by the last man on Earth in the episode 'Deconstruction of Falling Stars' set one million years in the future.
10. What term did the station's starfury pilots use to refer to the as yet unidentified Shadow vessels?

Answer: The Ghost

11. Byron referred to Lyta as his what?

Answer: His willow

12. Who delivered the monologue at the end of season four?

Answer: nobody

G'Kar ended season three, and Sheridan and Delenn were having a conversation in bed at the end of season four. Delenn delivered a finishing monologue a few episodes before that could have been used, but the show instead used a printed message regarding the fact that the show was going to continue into a fifth season, contrary to what most people believed, using 'Faith Manages' as the theme.
13. How many races were present at Dukhat's death?

Answer: 4

Of course there were the Humans and Mimbari, but being drawn to death, the Soul Hunters were there too. Let's not forget the Vorlons assisting Dukhat and Deleen too, that makes four.
14. Before Girabaldi made sweeping changes, how many people were on hand to be fired from the Board of Directors at Edgars Industries?

Answer: 5

Leave the cigars.
15. What is the Brakiri ambassador's name?

Answer: Kulenbrach

After several seasons, we don't find this out until season five's 'Day of the Dead'.
16. What branch of Christianity does Lise Hampton-Edgars belong to?

Answer: Baptist

Mentioned in med-lab after she was shot.
17. What was the name of the Earth force ship that abruptly showed up during 'A Voice in the Wilderness'?

Answer: Hyperion

18. Garibaldi's grandmother was a cop in what major city?

Answer: Boston

When they still used 'slug throwers'.
19. Marshall Teague first made an appearance on the show early in the first season as a crooked archeologist's helper who ended up having an alien device bond with his body and started trashing the station. He later claimed which role?

Answer: Ta'lon

The noble Narn bodyguard, turned ambassador after G'Kar's leaving. He also made an appearance in 'Crusade'.
20. Finally, Wayne Alexander, best known for his role as Lorien, played the part of a Drakh, a Drazi, and what other character?

Answer: Mr. Sebastian

Remembered only...as Jack.
Source: Author Betleguise

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Babylon 5" For True Fans Difficult
2. "Crusade": The Unfinished Series Average
3. 'Babylon 5' Tough
4. 'Babylon 5' - Again Average
5. 'Babylon 5' Basics Average
6. 'Babylon 5' Brainstormer Difficult
7. 'Babylon 5' Episode Commentary Tough
8. 'Babylon 5' General Knowledge Average
9. 'Babylon 5' Movies Tough
10. 'Babylon 5' Part 1 Difficult
11. Babylon 5 Easier
12. Babylon 5 Average

7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us